7 Temmuz 2012 Cumartesi

En iyi 5 Android Custom ROM'u


Android'li cihazınızda daha çok denetime sahip olmak, üreticinizin kısıtlamalarından veya arayüzünden kurtulmak istiyorsanız bir Custom ROM yüklemeniz gerekiyor. Custom ROM yüklemek için ise öncelikle cebinizi "root'lamanız" gerekiyor. Bu işlemler elbette sadece ne yaptığını bilen, tecrübeli Android kullanıcılarına yönelik. Bu yazımızda ise Custom ROM seçiminize yardımcı olmak için en beğendiğimiz 5 Android ROM'unu sizlerle paylaşmak istiyoruz.

Not: Bir ROM'u yüklemeden önce telefonunuzla veya tabletinizle uyumlu olup olmadığını kontrol etmenizde büyük fayda var.

CyanogenMod

En çok kullanılan Android ROM'u olan CyanogenMod, sayısız ek işlev sunuyor ve diğer ROM'lara göre çok daha fazla cihazı destekliyor. Geniş bir desteğe sahip ve sorunlardan arınmış bir ROM olan CyanogenMod, Android 4'ün ulaşmadığı cihazlara da yavaşça Ice Cream Sandwich'i getiriyor.

Android Open Kang Project (AOKP)

Android Open Kang Project (AOKP), diğer ROM'lara göre daha yeni ancak hızla ünlenen bir ROM. CyanogenMod'un sunduğu birçok işlevi sunan ROM, ek olarak CyanogenMod'da elde edemediğiniz eklentilere ve seçeneklere de izin veriyor. ROM seçeneklerine merkezi olarak erişebiliyorsunuz. ROM'un henüz çok büyük bir kitlesi yok, ancak oldukça hızlı ve stabil, dolayısıyla denemeye gerçekten değer.

MIUI

MIUI şık kullanıcı arayüzü ile dikkat çekiyor. İşlev olarak en zengin ROM olmasa da en çok özelleştirilebilen ve en hızlı ROM'lardan bir tanesi. ROM, güçlü tema desteğine, kişiselleştirilebilir kilit ekranına ve tam root erişimine sahip.

Slim ICS

Galaxy Nexus, Nexus S, Samsung Galaxy S veya Galaxy S II ceplerinden bir tanesine sahipseniz, Slim ile cebinize ICS'yi getirebilirsiniz. Gelişmiş kullanıcılara yönelik olsa da ROM, oldukça kolay bir biçimde yükleniyor. Google Apps ile beraber gelen ROM, çok sayıda işlev ve ince ayar seçeneğini içinde barındırıyor. Slim ICS'nin hedefi, sadece gerekli özellikleri sunarak size hızlı bir ICS deneyimi yaşatmak.






Liquid Smooth ROMS

Motorola Droid, Droid 2, Droid X, Droid Incredible, ve HTC Thunderbolt gibi cepleri destekleyen ROM, Galaxy Nexus ve birkaç cihazı daha destekliyor, ancak doğru ROM'u bulmak için forumlarda biraz dolaşmanız gerekebilir. Varolan en hızlı ICS ROM'larından bir tanesi olan Liquid, Galaxy Nexus ile gelen stok ROM'dan bile daha hızlı. ROM, hız için özelliklerden ödün vermiyor, ancak boyutu oldukça küçük ve hangi uygulamaları kullanacağınızı size bırakyor. Google Apps, ROM ile beraber geliyor. Liquid, tema desteğine de sahip.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder