21 Temmuz 2012 Cumartesi

İş Görüşmelerinde Karşınıza Çıkabilecek 3 Hayati Soru

Bazı iş görüşmelerinizin neden olumsuz sonuçlandığını hiç düşündünüz mü? Aşağıdaki sorular size yöneltildiyse ve yanıtlarınız işverenin istediği gibi olmadıysa, sonucunuz bundan etkilenmiş olabilir. 

Becerileri ve çalışma performansı hiç de iyi olmadığı halde “iş görüşmesi oyunu”nda iyi oynayan adayların, önünüze geçmesini istemiyorsanız, aşağıdaki sorulara hazırlıklı gitmenizde fayda var. Bu hayati sorular, binlerce adayla iş görüşmesi yapmış ve yine binlercesini elemiş bir işverenin itirafları doğrultusunda tespit edilmiştir. İşveren ya da İK uzmanı, özgeçmişinizdeki her bir iş deneyiminizin üzerinden geçerken bu 3 soru ile sizi tartacaktır: 

1- Bu pozisyondan nasıl haberdar olmuştunuz? (Dikkat: İş arayış şeklinizin, “ne olursa yaparım” modunda mı, yoksa yaratıcı yöntemler ve kararlı bir tutum çerçevesinde mi ilerlediğini anlamaya çalışıyor) 

2- Bu işe başlamaya sizi motive eden neydi? (Dikkat: Para ya da ünvanı kasteden yanıtlar vermekten uzak durun. İşverenin gözünde en iyi çalışan, işini sevdiği için yapan ve iş ortamını, o şirketin kültürünü seven çalışandır) 

3- Neden Ayrıldınız? (Dikkat: Detaylara girerek eski işvereniniz ya da iş arkadaşlarınızla problem yaşayıp yaşamadığınızı anlamaya çalışabilir. Örneğin “orada artık bir şey öğrenemiyordum” gibi havalı yanıtlar vermekten de uzak durun. İşveren adayınızı “burada da bir şey öğrenmediğinde ayrılacak” şeklinde paranoyaya sürüklemeyin. Vereceğiniz her yanıtta işveren adayınızın, eski işvereninizle empati kurmaya çalışacağını unutmayın.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder