31 Ağustos 2012 Cuma

Full HD 'den Daha Ötesi


4K ile tanışın: Sony, IFA'da, bugünün Full HD'sini yerle bir eden yeni TV'sini tanıttı.
Sony, "endüstrinin en büyük televizyonu" olduğunu söylediği 84 inç'lik LCD ekranını IFA 2012'de görücüye çıkardı. 4K çözünürlüğüne (3840 x 2160) sahip televizyon, Full HD'den 4 kat daha yüksek çözünürlük sunuyor.

Sony'nin 4K X-Reality PRO yüksek çözünürlüklü motorunu kullanan televizyon, inanılmaz derecede keskin görüntüler sunuyor. KD-84X9005'in görsel motoru, çözünürlüğü farklı içerikler için ayarlayabiliyor. Bu sayede dijtal HD yayınlar ve Blu-ray diskler, ekrana göre optimize ediliyor. Televizyon, 3D desteğine de sahip ve beraberinde pasif 3D gözlüklerle geliyor.

Sony, bir daha hiç piksel görmeyeceğinize söz verirken "görsellerin nefes alıcı bir biçimde gerçekçi ve temiz göründüğünü" söylüyor. Sony, ekranın 60 derecelik bakış açısında bu özellikleri koruduğunu söylüyor.

Cihaz, 3D ses sunabilmek için 10 birim hoparlörü bir araya getiriyor. PlayMemories ise PlayStation 3 sahiplerine yüksek çözünürlüklü resimleri gösterme olanağı sunuyor. Sony, televizyonun fiyatı hakkında şimdilik bir açıklama yapmıyor.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder