29 Ağustos 2012 Çarşamba

Google 'ın En Berbat İşi


Herkesin çalışmak için can attığı Googe'da, bu "berbat" işi kimse yapmak istemiyor!

İnsanlar bazen internete korkunç şeyler yüklüyorlar. Hem de çok korkunç şeyler... Ve hiç aklımıza gelmiyor ama birileri de bunlar durduk yerde karşımıza çıkmasın diye büyük çaba harcıyor. Ne var ki bu, en az yüklenenler kadar korkunç bir iş ve bununla uğraşanların etkilenmemesi mümkün değil. Web sitesi Buzfeed, bizi işte bu tarz içerikten koruyan birisi ile röportaj yapmış.

Adı gizli tutulan eski Google çalışanı, yaptığı işi her gün saatlerce kafa kesme, çocuk ve hayvan pornosu (bazen günde 15.000 resim), kan, şiddet ve abartılı fetiş içeren görüntülere bakmak olarak tanımlıyor. Bu zorlu iş, sözkonusu çalışanı oldukça kötü etkilemiş: "Google federal kuruluşlardan birinin benimle konuşmasını istedi ve o gün terapiye ihtiyacım olduğunu anladım. Kadın bana son derece sıradan eylemler içeren bazı resimler gönderdi (bir tür Rorschach testi gibi) ve ilk tepkimin ne olduğunu sordu. Ben de 'bu iğrenç bir görüntü' dedim. Resim sadece bir baba ve çocuğunu gösteriyordu."

Bu işi yapan çalışanlar sözleşmeli olduğu için sadece bir sene çalışabiliyorlar.  Aksi takdirde tam zamanlı olarak istihdam edilmeleri gerekiyor ve görünüşe göre Google bunu istemiyor. Bu nedenle çalışana, aynı görevi yapan diğer kişilerle olduğu gibi bir sene sonra yol verilmiş. Belki de bu doğru bir seçim, çünkü bu işi bir günden fazla sürdürmek bile aslında son derece sağlıksız. Ama bu çalışanlar için bir destek sistemi oluşturulmamış olması da hiç doğru değil.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder