30 Eylül 2012 Pazar

Bir Parça Ay Alır Mısınız ?


Açık artırma ile satılan pek çok ilginç ürüne, şimdi de Uzay'dan gelen bu minik ziyaretçi katıldı!

Açık arttırma ile birçok farklı eşyanın ya da ürünün satıldığını görmek mümkün. Fakat yakın bir zamanda yapılması planlanan satış, bu güne kadar yapılanlardan çok farklı olacak.

Birçok farklı açık arttırmanın arasında bulunan "Satılık Ay taşı" ibaresi binlerce kullanıcının dikkati çekmeyi başardı. Bir internet sitesinin yayınladığı notlara göreyse, bir parça Ayın en azından 340.000 dolar etmesi hedefleniyor. Açılış fiyatı 170.000 dolar olan taş, Dar al Gani 1058 olarak isimlendirilmiş ve aynı zamanda halkın alımına açılan aydan gelen ilk taş olma özelliğine de sahip. 1998 yılında Libya'da bulunan taşın bilim adamları tarafından halen tam olarak ne zaman gezegenimize düştüğü bilinmiyor.

Günümüzde gitar, çizgi roman ve benzeri birçok eşyanın zaman geçtikçe değerlendiğini düşünürsek, bu Ay taşının da bir süre sonra çok daha büyük paralara satılacağını hesaplamamız hiç de zor olmaz. Benzeri bir vaka 1970 yılında Aya giden Rus yapımı robotun beraberinde getirdiği, ortalama üç tohum büyüklüğündeki Ay parçasının satışında yaşanmıştı. Aradan geçen 30 yılın ardından ufak ebatlarına rağmen 442.500 dolardan alıcı bulan taş özel bir açık arttırmada satılmıştı.

Shout

0 yorum:

Yorum Gönder