15 Eylül 2012 Cumartesi

Facebook 'a Farklı Bir Arayüz Seçeneği


Facebook'un arayüzünden sıkıldıysanız, ona farklı, size göre bir görünüm kazandırmaya ne dersiniz?

Bazı cesur kullanıcılar, kendi Facebook profillerini kapatmış olsa da bazıları zaten hiç açmamıştı. Geri kalanlar ise Facebook'u eski arkadaşlarını bulmak, aile yakınlarıyla iletişime geçmek ya da sevdiği markaları, grupları yakından takip etmek için kullanıyorlar. Fakat Facebook'u kullanma amacınız her ne olursa olsun, arayüzün defalarca değişmesine isteyerek ya da istemeyerek mağruz kalıyoruz.

Facebook için geliştirilen LeFeed adındaki web uygulaması bu durumu değiştirmek istiyor. LeFeed Facebook için ilginç olabilecek önerileri bazı analizler doğrultusunda gün yüzüne çıkarıyor. LeFeed ayrıca Facebook'ta ki bazı uygulamalardan sıkılanlar için de yeni arayüzler sunuyor.

Alternatif Facebook'unuzu kurun

LeFeed'i çalıştırabilmeniz için doğal olarak Facebook hesabınızdan bazı erişimlere elle izin vermeniz gerekiyor. LeFeed'i çalıştırdıktan sonra, Anasayfa'nıda görmek istediğiniz içerikleri düzenleyebilirsiniz. Yani kendi sayfanızı kendiniz filtreleyebilirsiniz. Bu sayede isterseniz sadece link'leri, sadece fotoğrafları veya sadece güncellemeleri vb. görebilirsiniz. Hangi filtrelerin görüneceğini ayarlardan düzenleyebilirsiniz.

LeFeed, Facebook'da her şeyi yapmanıza izin vermese de durum güncellemesi yapabilir ve uygulama yoluyla onları paylaşabilirsiniz. LeFeed'in sunduğu diğer bir özelilk ise Facebook gönderilerini beğenip beğenmemenize izin vermemesi. Bu sayede uygulamaya neyi sevip sevmediğinizi öğretebiliyorsunuz.

Facebook'ta kendi özel haber kaynağınızı oluşturma

Kurulumla ilgi her şey tamamlandıktan sonra, LeFeed sizi Facebook'taki kendi özel "haber kaynağına" yönlendirecek.

Herhangi bir konu aramadan önce LeFeed'in öneri sekmesi boş görünecektir. Ancak bir süre sonra yaptıktan sonra bu sekmeniz hiç boş çıkmayacak. LeFeed'in öğrenmesine yardımcı olmak için her gönderinin solunda bulunan artı ve eksi düğmelerine tıklayabillirsiniz.

Böylece LeFeed, hangi arkadaşlarınızla daha çok ilgilendiğinizi ve hangi tür gönderileri tercih ettiğinizi öğrenecek. LeFeed, edindiği bu bilgilerle haber kaynağınızı size göre özelleştirecek ve öneriler sunacak. Önerilerin görünmesi biraz aman alsa da, haber kaynağınızı yenilediğinizde değişiklikleri göreceksiniz.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder