15 Eylül 2012 Cumartesi

İhaneti Önlemenin 6 Yolu


Bir kadının ihanet edeceği 6 muhtemel durum vardır. Ve bunu önlemenin 6 yolu.

Özellikle de mutlu bir ilişki yaşıyorsak. Eğer gerçekten bir erkeğe bağlanmışlarsa daha ilk öpücükten itibaren ona sadık kalırız. Sadakat tıpkı kucaklanmaya ve ayakkabı almaya olan ihtiyacımız gibi kadınlık DNA’mıza yazılmıştır. Ancak şimdi istisnalardan da bahsetmem gerekiyor: Evet bazılarımız ihaneti alışkanlık haline getirebiliyor.

Tamam, kabul, aslında birçok kadın ihanet edebiliyor: Evliyken ihanet oranları %25′ken, bekârlarda bu oranın daha da yüksek olduğu kesin. İlginç olan şu ki ihanet edeceksek, bunu yapacağımız bazı belirgin anlar vardır. Sevgilinizin bunu asla yapmayacağını düşünseniz bile bu anlara mutlaka dikkat edin. Aşağıdaki tavsiyelerle ihanetin önüne geçebilirsiniz. İşte bir kadının ihanet edeceği 6 muhtemel durum ve yapmanız gerekenler.

25, 30 ya da 35 yaşını devirdiyse

Her 5 ve 10 yıllık doğum günleri kendi hakkında düşünme sürecini tetikler. Muhtemelen kendi kendine “Geçtiğimiz 5 yıl boyunca ne yaptım?” diye sormaya başlayacaktır. Derinlemesine düşünüp analiz yapacağı konu ise tabii ki aşk hayatının hali hazırdaki durumu ve gidişatıdır. ‘Infidelity: A Survival Guide’ kitabının yazarı psikolog Don-David Lusterman’a göre bir kadın, ilişkisi planladığı şekilde gitmiyorsa, yasak bir ilişki yoluyla durumunu düzeltebileceğini düşünür. Infidelity.com internet sitesinin yaptığını ankete göre de, doğum günü ihanetleri mutsuz ilişkileri olan kadınlarda 3′e katlanıyor.

Yapmanız gereken: Orada bulunun (elbette elinizde güzel bir hediyeyle). Kadınların erkekleri yataklarında istediği iki gece vardır: Yılbaşı gecesi ve doğum günleri. Onu bu gecelerde yalnız bırakırsanız, ihanet etmesi için hem izin hem de sebep vermiş olursunuz. Bu arada ‘güzel bir hediye’ derken mücevheri kastettiğimi hatırlatmama gerek var mı?

Kariyerinde hızla yükseliyorsa

Kadınlar projeleri ve hedefleri olmasını sever. Eğer kariyerinde bir dönüm noktasına ulaştıysa “Peki ya şimdi ne olacak?” diye düşünebilir. Uğraşacak yeni mücadele alanı olaraksa, hayatındaki diğer önemli bölüm üzerinde yoğunlaşacaktır. Yani ilişkisi. Yani siz! İş hayatında yakaladığı başarı, ona koyduğu hedeflerin gerçekleşebilir olduğunu gösterir. Bu da hayatının geri kalanı üzerinde kontrol sahibi olmak için onu motive eder. Dahası, Washington Üniversitesi’nin araştırmalarına göre, yüksek maaş alan kadınlar ihanete daha da meyilli oluyor.

Yapmanız gereken: Eşinizin ya da kız arkadaşınızın terfisiyle övünün. Çoğu erkek, kız arkadaşlarının başarılarını yeteri kadar kutlamamak gibi bir hata yapar. Eğer onunla övündüğünüzü ve gurur duyduğunuzu gösterirseniz, tıpkı iş yerinde olduğu gibi özel hayatında da takdir edildiğini hisseder. Böylece bu duyguyu asla başka bir yerde aramaya kalkmaz. Gelecek planlarınızda onun olduğunu göstermezseniz, gösteren kişiye gidecektir.

Sizin aldattığınızı düşünüyorsa (ya da biliyorsa)

İntikam ihanetleri oldukça sık rastlanır bir durumdur. Kadınlar bu yola özgüvenlerini tekrar kazanmak ve kendilerini yeniden arzulanır hissetmek için başvurur. Üstelik bu intikam hırsı insanoğlunun doğasında da vardır: Herkes kendisine yapılanın acısını çıkarmak ister. Mutlaka ortalıklara çıkıp yeni bir eş arayacağımızı söylemiyorum, ancak baştan çıkarılma konusunda kendimizi fazla kontrol etmek için uğraşmayacağımızdan emin olabilirsiniz.

Yapmanız gereken: Eğer onu aldatıyorsanız ya da daha önce aldattıysamz, itiraf edin ve özür dileyin. ‘The Monogamy Myth’ kitabının yazarı Peggy Vaughan’m yaptığı ankete göre, taraflardan birinin ihaneti hakkında açıkça kavga etmeyi başaran çiftlerin %86′sı evli kalmayı başarıyor. Mesele hakkında zar zor konuşabilen çiftlerde ise bu oran %59. Eğer aldatmıyorsanız ama o sizi sürekli suçluyorsa ‘paranoyak kız arkadaş sendromu’yla karşı karşıyasınız demektir. Muhtemelen özgüven sorunu var ve her an sizi başkasına kaptırma korkusu yaşıyor. Yapmanız gereken son derece basit; sık sık ve içten bir şekilde iltifat edin. Ona kendini öyle iyi hissettirmelisiniz ki, korkunç şüphelere karşı bu kadar savunmasız olmasın. Bu arada başta belirtmediğim bir taktik daha var; asla yakalanmayın. Tabii başarabilirseniz. Kadınların burnunun av köpeği gibi olduğunu unutmayın.



Beraber yaşamaya başlarsanız

Evet, belki de bu onun fikri. Ancak şimdi 7/24 beraber olduğunuz ve hayatlarmızdaki tüm ayrıntıları paylaştığınız için eskisi kadar çok iletişim içinde olmayacağınız kesin. Evet işin komik kısmı bu; eskisinden daha fazla berabersiniz, ancak konuşacak daha az şeyiniz var. Eğer ortalarda onu ilginç ve çekici bulan biri varsa (ve bunu gösteren) onun yanına gitmesi çok az rastlanan bir durum değil. Özellikle de iş arkadaşlarına dikkat. Zira menshealth.com sitesinin anketine göre, kadınların %41′i partnerlerini iş arkadaşlarıyla aldatıyor. Dahası yine hedeflere ulaşma meselesi söz konusu. Zira artık sizin yanınıza taşındığına göre, sonraki aşamanın nişan ya da evlilik olduğunu düşünecek. Sakın kaçmayın ve bu durumla yüzlesin: Çoğu kadın evlenmek ve çocuk yapmak ister. Eğer siz bunlardan herhangi birini ya da ikisini birden yapmak istemiyorsanız, bunları vadeden birine onu kaptırabilirsiniz.

Yapmanız gereken: Beraber yaşamayı teklif ettiğinde ‘evlenmeden olmaz’ diyerek onu kendi silahıyla vurabilirsiniz. Şaka bir yana siz de gönüllü bir şekilde birlikte yaşamayı kabul ettiyseniz, şimdi sıra ona biraz güven vermekte. Birlikte yaşamayı bir başlangıç noktası olarak kabul ettiğinizi ona gösterin. Gelecek hakkında konuşmaktan çekinmeyin. Özellikle de onun bu gelecekteki yeri hakkında konuşmaktan.

Yeteri kadar tatmin olamıyorsa

Göğsünüzü kabartarak “Bizde öyle bir sorun olmaz” dediğinizi duyar gibiyim. Çünkü erkeklerin %90′ı böyle düşünür. Ancak onların kız arkadaşlarına sorsam, aldığım cevapların %90′ı da yeterince tatmin olmadıkları yönündedir. Bağlanma arzumuzda merkezi rol oynayan oksitosin hormonu, orgazm öncesinde normal zamanlarda olduğundan 3-5 kat daha yüksek seviyelere fırlar. Kadınlarda bu hormon erkeklerden daha yoğundur, bu yüzden de seks yoluyla bağ kurmak konusunda kadınlar daha istekli olur.

Eğer eskisi kadar çok seks yapmıyorsanız, bu durumu, artık onu çekici bulmadığınız ve sevmediğiniz şeklinde yorumlayacaktır. Hala cinsel olarak çekici olduğunu ispat etmek için de ilişkinin dışında birilerini arama ihtimali artacaktır. Ayrıca durağan bir seks hayatı, aynı zamanda aranızda çözümlenmeyen sorunlar olduğu anlamına da gelir. ‘Not Just Friends’ kitabının yazan Dr. Shirley Glass’m yaptığı bir araştırmaya göre, aldatan kadınların %79′u sebep olarak evliliklerindeki cinsel tatminsizliği gösteriyor. Tabii sözüm meclisten dışarı, sizin ilişkinizde öyle bir sorun olur mu hiç?

Yapmanız gereken: Bakalım size bu zor çözümü nasıl anlatsam… Durun tamam buldum; daha fazla seks yapın. Düzenli seksin sizin ruhsal ve bedensel sağlığınız için de ne kadar kurtarıcı olduğunu göreceksiniz. Eğer seks yapmayı istemeyen oysa neden olduğunu anlamaya çalısın. Durumu çözün, hemen soyunun ve işe koyulun.

Sorun sadece sizseniz

Bir kadının ihanet etmesi için son sebep sizi terk etmek istemesidir. Sadakatsizlik genelde çiftlerin ayrılmasına neden olur ve kadınlar, işleri kolaylaştırmak için bu kolay ve sonuca yönelik yolu seçebilir. Teksas Üniversitesi psikologlarından Prof. Dr. David Buss’un yaptığı araştırmada, 100 kadın ve erkeğe kötü bir ilişkiden kurtulmak için başvuracakları taktiği sorması üzerine aldığı cevap oldukça çarpıcı: Yasak bir ilişki yaşamak.

Yapmanız gereken: Kesinlikle işe yaramaz bir kadın olduğu ortada. Bırakın gitsin. Artık özgürsünüz.

Shout

0 yorum:

Yorum Gönder