30 Eylül 2012 Pazar

Kentsel Dönüşüm 6.500 Bina İle Başlıyor


Erdoğan Bayraktar kentsel dönüşüm takvimini açıkladı. Buna göre binalara ilk kepçe 5 Ekim'de vurulacak. 35 ilde 6 bin 500 bina yıkılacak

Türkiye'nin kentsel dönüşümdeki yol haritası netleşiyor. İstanbul'da düzenlenen "Kentsel Dönüşümde Sektörler Buluşuyor" adlı toplantıda konuşan Çevre ve Şehircilik Bakanı Erdoğan Bayraktar, dünyada şehirleşmenin süratli bir şekilde arttığını hatırlatarak, "Vatandaş nihai olarak yıkmıyorsa biz onu yıktırmaya mecburuz. 5 Ekim'de 35 vilayette 6 bin 500 binayı yıkmaya başlayacağız" dedi. Riskli binalarda oturanlara kira yardımı da yapılacağını anlatan Bayraktar, "Vatandaşa kira yardımı yapmak rant mı? Rantsa helali hoş olsun. Bu ülke kalkınacak, ülkenin tekerine çomak sokmanın manası yok. Kentsel dönüşümü tek başımıza yapamayız. Bu işle ilgili aktörler ve vatandaşların da bize destek vermesi lazım" şeklinde konuştu. 

Dönüşüm Şart
Kentsel dönüşümü engellemeye çalışanların kötü niyetli olduğunu ifade eden Bakan Bayraktar, "Bu işi engellemeye çalışanlara ben 'hainlik yapıyorlar' diyorum. Eğer biz yanlış yapıyorsak gideriz daha sonra bu işi yapacak olan gelir yapar. Bu işin yapılması lazım. Çünkü Türkiye için acildir. Ülkemizin kaçak yapılardan, salaş evlerden kurtulması lazım. Gelişmiş ve kalkınmış bir ülke olmak için mücadele veriyoruz" dedi. 

Shout

1 yorum:

  1. Ben bu projeyi destekleyenlerdenim. Sonuçta zayıf evlerde oturup insanların hayatını riske etmesinin bir manası yok. Umarım gelecekte yaşanabilecek bir depremde büyük sorunlar yaşamayız.

    YanıtlaSil