14 Eylül 2012 Cuma

Yerli Facebook Geliyor


Türkiye’nin 30 milyonu aşan Facebook ve 10 milyona dayanan Twitter nüfusu, Türk girişimcileri de harekete geçirdi. 

1 Sosyal Medya Ajansı’nın kurucusu ve CEO’su olan Levent Cem Aydan’ın öncülüğünde hayata geçirilen sosyal ağ Oblogi, bu yıl sonuna doğru açılıyor. University of Southern California’nın Sosyal Psikoloji bölümünden mezun olan 25 yaşındaki Aydan, Oblogi’nin hayata geçtiği andan itibaren 11 dilde yayınlanacağını belirterek, “Tasarımından, yazılımına, pazarlamasından yatırımlarına kadar tamamen Türkler tarafından hayata geçirilen Oblogi’yi, Türkiye’den çıkacak olan ilk global sosyal ağ projesi olarak görüyoruz” dedi. Kelime anlamı olmamasına karşın, sonsuzluğu ve özgürlüğü birleştirecek bir isim ararken Oblogi ismini bulduklarını belirten Aydan, “Kullanıcılar profil sayfalarındaki reklamlardan gelir elde edebilecek” dedi.

Haftaya yüzünü gösterecek

Levent Cem Aydan, “Oblogi’de, dünyanın en çok bağımlılık yapan oyun türü olan MMORPG’lerin (çok oyunculu online rol yapma oyunu) ‘level’ sistemi de olacak. Alınan puanlar kullanıcılara yeni özellikler kazandıracak, toplu şekilde gruplar/ klanlar kurulup, özel yetenekler kazanılabilecek” diye konuştu. Oblogi, 19-20 Eylül tarihlerinde yapılacak İnteraktif Pazarlama Zirvesi’nde ilk kez görücüye çıkacak.

3 Büyük yatırımcı ilgilendi

Yatırımcı çekmek amacıyla kasım ayında açık artırma usulü bir ihale düzenleyeceklerini belirten Aydan, “3 büyük yabancı yatırımcı Oblogi projemizle ilgilendi. Ancak Oblogi’nin açık artırma usulü ile yapılacak ihalede, en azından start-up aşamasındaki değerine daha yakın bir rakamdan alıcı bulacağından, bu ortaklıklara sıcak bakmadık” diye konuştu.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder