3 Ekim 2012 Çarşamba

DNS Degistirmeden Engelli Sitelere Girme

İnternette yaşadığımız en büyük sıkıntılardan birisi de hiç şüphesiz erişimi engellemiş sitelere giriş yapamamamız. Bu engellemelerin çeşitli sebepleri olabiliyor ve çift taraflı engelleme söz konusu olabiliyor bazen. Çift taraflı engelden kastım bazen bir web sitesine Türkiye 'den girişin engellenmesi bazen de sitenin kendisinin ülkelere koyduğu erişim engeli. 

Biraz daha açacak olursak. İlk madde de örneğin ülkemizde sık sık tekrar eden ve yakın zamanda da erişimi engellenen site olarak ilk aklımıza gelen Youtube var. Bu olayda erişimi ülkemiz engellemişti. Yani Türkiye 'de yaşayan ve internet kullanan bir kullanıcı Youtube 'a giremiyordu. Diğer bahsettiğim madde ise sitelerin kendisinin koyduğu engel. Örneğin yine Youtube 'u örnek gösterelim. Diyorlar ki bu siteye Türkiye 'den gelen kullanıcılar girmesin vs vs gibi. Bu yasakları aşmak için en çok kullanılan yöntem DNS ayarlarının değiştirilmesi. Fakat bu da bazen çok nadir de olsa kalıcı sorun yaratıyor. Nedir kalıcı sorun ? DNS adresinizi eski haline getiremiyor, dolayısıyla bağlantı da sıkıntı yaşıyorsunuz. Artık bunun başka bir yolu daha var. Şimdi anlatacağım küçük bir yazılım ile DNS ayarları ile uğraşmadan erişimi engellenmiş bir siteye başka bir ülke kullanıcısıymışsınız gibi bağlanmanızı sağlayacak. Yazılımımızın adı Hideman.

Bu ufak ve ücretsiz yazılım ile (Ücretsiz yazılımda sınır var anlatacağım) çok rahat bir şekilde her siteye giriş yapabileceksiniz. Öncelikle http://www.hideman.net/ sitesine giriyoruz ve yazılımımızı indiriyoruz. Yazılımın ayrıca android ve IOS işletim sistemlerinde çalışma olanağıda var. Giriş yaptıktan sonra download diyerek kurulumumuzu yapıyoruz;


Gördüğünüz şekilde bilgisayarınıza kurduktan sonra yazılımı çalıştırarak hemen kullanmaya başlayabilirsiniz. Yazılım ücretsiz demiştim fakat sınır var diye uyarmıştım. Bu sınır hafta da sadece 1 saat kullanmanıza izin veriyor. Yani bu yazılımı kendinizin belirlediği bir gün sadece 1 saat kullanabilirsiniz. Dilerseniz ücretli sürümünü de tabiki kullanabilirsiniz.

Bu yazılımın amacı erişimi engellenmiş sitelere giriş olduğu gibi işyerinizde patronlarınızın sizi takip etmemesini sağlayabilirsiniz. IP numaranız değiştiği için sizi farketmeyeceklerdir. Bunu her ne kadar önermesem ve etik bulmasam da bilmenizde yine de fayda var :)


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder