5 Ekim 2012 Cuma

Yaklasık 20 cm


Bir kaç gündür bayanların facebook üzerinde düzenledikleri ve meyve isimlerinin geçtiği bir kampanya baş gösteriyor. Sanırım bu daha önce de meme kanseri için yapılmış ve dikkat çekme amacı başarı ile sonuçlanmış.

Amaç, erkeklerin dikkatini belli bir süre toplayıp "Ne bu ya ? Nedir bu meyveler ya ? Anlamı nedir bunların ?" dedirtmek ve en sonunda gerçek olan mesaj her ne ise onu açıklamak. Bu şekilde dikkat çekildiği varsanılıyor. "ya bi siktirin gidin ya" diyen erkek sayısını sanırım hesaba katmıyorlar en sonunda. İşte bu komik bulduğum olaya tepki olarak dün şu şekilde bir gönderi ile ufak çapta tepkimi gösterdim. Ufak yani. Ufacık.

Amaç kafa karıştırmaksa benimde kafa karıştıran bir şey yazmam gerekiyordu ki işte oda bu gönderimdi;

Büyük boy görmek için üzerine tıklayın.

Tabi yukarıda bahsettiğim, kızların bu kampanyalarının en sonunda verdikleri mesajı öğrenen erkeklerin verdiği tepkiyi birkaç arkadaşım daha neyden bahsettiğimi anlamadan verdiler. Üstelik tanıyor olmalarına rağmen beni :) Bahsettiğim ölçüden farklı bir anlam çıkardılar. Amacım o muydu ? Hayır. Amacım dikkat çekmekti çekti. Benim bahsettiğim 20 cm sizin anladığınız 20 cm değil.

Lüfer balığının soyunun tükendiğini biliyor muydunuz ? Yasalar Lüfer 'in en az 20 cm boyutundayken avlanmasını öngörüyor. Bayılarak yediğiniz balıkların Lüfer yavruları olduğunu biliyor muydunuz ? 12-15 cm arasına DefneYaprağı, 15-18 cm arasına Çinekop, 18-20 cm olanlarına ise Lüfer isimleri veriliyor. Yani kısacası hepsi Lüfer. 

Not; 20 cm 'den daha büyük boylu lüfer balığına Kofana adı verilir.

20 cm'den küçük balık alma, aldırma. Avcılara laf sokarken kendiniz de bilinçlenin. En karavanacı avcı, en bilgisiz tüketiciden daima daha iyidir....



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder