30 Kasım 2012 Cuma

Red Bull, Hayallerini Kalkıs Pisti ile #kanatlandirir!




Red Bull, Hayallerini Kalkış Pisti ile #kanatlandirir!


Eğer gerçekten inanırsan o zaman herşey mümkün. Şimdi senin sıran!





Red Bull yıllardır insanları ve fikirlerini kanatlandırıyor. Şimdi uçma sırası sende. Eğer senin de mükemmel bir fikrin varsa, videonu yükle ve bunu @RedBullTR ile paylaş. Videoyu izleyenler tarafından oylansın ve jüri değerlendirmesiyle gerçeğe bir adım daha yaklaşsın. Hazır mısın? O zaman gel ve kanatlarını al.
Acele davran; bir adım ilerde olmak için videonu yüklemeyi unutma!
Konuşmaya dahil olmak için tık: #kanatlandirir

Bir bumads advertorial içeriğidir.
29 Kasım 2012 Perşembe

CeBIT Bilisim Eurasia Fuarı Baslıyor




Bilişim dünyasının en önemli platformu olarak anılan CeBIT Bilişim Eurasia bir kez daha bizleri ağırlamaya hazırlanıyor. 29 Kasım - 2 Aralık tarihleri arasında düzenlenecek fuar hem profesyonelleri hem de öğrencileri ağırlayacak.

CeBIT Bilişim bu sene 4 ayrı bölüme ayrılıyor;

İş dünyasına yönelik çözümlerin sunulduğu pro
Kamu sektörüne yönelik altyapı uygulamalarını içeren gov
İnovatif projeler ve Ar-Ge konularına yönelik lab
Günlük yaşamda kullanılan son kullanıcı ürünleri için ayrılmış olan life

Ayrıca fuarda tematik bölümlerde yer alacak. Bunlar Teknokent, Akıllı Yaşam Konseptleri, ERP Alanı ve Yazılım Özel Bölümleri olarak düzenlenmiş. Fuara paralel olarak düzenlenen Sinerji Zirvesi 'nde ise sektörde uzman konuklar yer alacak. Sinerji Zirvesi programı hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayın!

CeBIT Bilişim Eurasia, İstanbul Fuar Merkezi 'nde yapılıyor. Fuarın web sitesine ulaşmak ve daha tedaylı bilgi almak için buraya tıklayın!


GMail 'e Gelen Yeni Özellik


Gmail 'e yine güzel ve çok kullanışlı bir yenilik geldi. Gmail kullanıcıları pek yok sanılsa da bence hotmail ve buna benzer servislerden kat kat daha iyi.

Google, kendi hizmetleri olan Gmail ile çevrimiçi dosya depolayabilmemizi sağlayan Google Drive 'ı bir araya getirerek 10 GB 'lık dosyaları bile e-postalarımızın içerisine ekleyerek göndermemize artık izin veriyor. 

Yani artık dosyaları direk mail ile karşı tarafa aktarabileceğiz. Gmail 'e girdiğiniz de yapılan bu güncelleme sonrasında e-posta yazma penceresinde birde Google Drive simgesi göreceğiz. Bu düğmeye basarak eklediğimiz dosyaları karşı tarafın erişemeyeceği durumdaysa Gmail 'den bir uyarı alacağız. Erişim izinlerini değiştirmemiz gerektiğini bize bildirecek. Erişim ayarlarını ayarladığımız da dosyayı karşı tarafa gönderebileceğiz.

Google bu hizmetini şu şekilde açıklamış;

İster son kamp gezinizden fotoğraflar olsun, ister kardeşinizin düğünün videosu veya patronunuza göndereceğiniz sunum, Drive ve Gmail ile istediğiniz her şeyi paylaşmak çok kolay.

28 Kasım 2012 Çarşamba

CaseCamp 12 Baslıyor




Müthiş bir eğitim kampından bahsedeceğim bu yazımda. İşin içinde Bilkent Üniversitesi Mühendislik Topluluğu var dersem belki iştahınız biraz daha kabarır :)

Arkadaşlar CaseCamp Türkiye 'nin en iyi üniversitelerinde okuyan öğrencileri tanınmış şirketlerle buluşturan, case çözme konusunda deneyimi az olan öğrencileri için düzenlenen vaka analizi kampıdır. Bu sene ki adı CaseCamp'12 olan organizasyonu 20 yıllık MT tecrübesi var. Kamp 3 gün sürecek. Katılımcılar bu süre içerisinde hem case çözme konusunda eğitim görecekler hem de Türkiye 'nin önde gelen şirketlerinin vereceği case study 'lerde pratik yapma ve yarışma şansı yakalayacaklar. 

Türkiye 'nin en iyi üniversitelerinin mühendislik, iktisat ve işletme bölümlerinde okuyan 2. , 3. ve 4. sınıf öğrencilerinden seçilmiş toplam 40 öğrenci bu kampa katılacak. 30 Kasım - 2 Aralık tarihlerinde haftasonu boyunca Bilkent Üniversitesi 'nde gerçekleştirilecek. 

Katılım ücreti ise konaklamalı 40 TL, konaklamasız 20 TL olarak belirlenmiş. 

Bu ücretlere;

Case Çözme eğitimi
Kahvaltı
Öğle ve akşam yemekleri
Kahve araları
Gece eğlencesi
Şehiriçi ulaşım dahildir.

Başvuru şartları ise;

Üniversite 2. 3. veya 4. sınıf öğrencisi olmak
Mühendislik, İşletme veya İktisat bölümlerinde okuyor olmak
Case çözme konusunda tecrübesiz veya az tecrübeli olmak

Ayrıca düzenlenecek yarışmadan bahsetmiştim. Ödüller ise şu şekilde;

Simdial.com 'dan 

1. Grup: Kişi başına 1000 TL
2. Grup: Kişi başına 500 TL
3. Grup: Kişi başına: 300 TL değerinde hediye çeki.

Ayrıca yine çekilişle belirlenecek kişilere sürpriz hediye çekleri takdim edilecekmiş.


Son olarak eğer etkinliğie şehir dışından katılacaksanız bilet fiyatlarınızın %50 'sini bilette.net karşılıyor..

Daha detaylı bilgi almak için bu adresi ziyaret edebilirsiniz.



Bu Araba Su mu Yakıyor Lafı Tarihe Karısıyor


Toplumumuzda artık pinti olduğumuzdan mıdır benzin fiyatlarına neredeyse artık saatte bir zam yapıldığından mıdır bilinmez çok yaygın bir laf vardır. "Bu araç su yakmıyor!" Bu alanda çokta çalışma vardı. Örneğin elektrikle çalışan araçlar buna bir örnek. Fakat İstanbul 'da öyle bir adım atıldı ki elektriği de gerek kalmayacak.

İstanbul 'da Birleşmiş Milletler Uluslararası Hidrojen Enerjisi Teknolojileri Merkezi ve Büyük Şehir Belediyesi 'nin ortak çabaları sonucu suyu hidrojene dolayısla yakıta çeviren üretim ve dolum tesisi açıldı. Hidrojenli araçlar emisyon olarak su buharı saldıkları için dışarıya doğaya zararları olmuyor. Ayrıca bu yakıt türü benzin, mazot ve elektriğe göre elbette ki daha avantajlı.

Örneğin ufak bir hesap yapacak olursak;

1 kilo hidrojen 4 kilo benzinle eşdeğer..

Şu örnek bile yetiyor sadece ne kadar iyi bir buluş olduğunu anlatmaya :) Rakamı arttırdıkça karınızı hesaplayın artık. Elektrik bu işlemin sadece kurulan dolum tesislerinde suyun hidrojene çevrilmesi için kullanılıyor. Yani biz herhangi bir ihtiyaç duymayacağız. Son bir not ise; tesis 2015 yılına kadar sadece tanıtım amaçlı kullanılacakmış. Yani garanti tarih 2015 yılına kadar bu araçlarla sadece tanışabileceğiz :)  


27 Kasım 2012 Salı

ADhere Reklamcılık Günleri


Son günlerde Twitter 'da #miacaba etiketini sıkça görmeye başladık. Bu etiket 30 Kasım ile 1 - 2 Aralık tarihlerinde Boğaziçi Üniversitesi İşletme ve Ekonomi Kulübü tarafından düzenlenecek olan ADhere Reklamcılık Günlerine ait bir etiket. Etiket ile katılımcıların interaktivitesinin sağlandığı seminerin konuşmacıları ise tam anlamıyla mükemmel diyebilirim.

İşte konuşmacılar;

Kaan Varnalı
Uniliver Türkiye - Orta Doğu - Kuzey Afrika Algida – Magnum - Fruttare Ürün Müdürü Orçun Doğan
OMD Digital Direktörü Tuncay Yavuz
 Youth Republic CEO’su Serhat Gürcü
 Digital Youth Başkan Yardımcısı Erhan Adsan
 Facebook Türkiye Müdürü Fırat Dirik
 OMD Medya Direktörü Nüzhet Algüneş
 Bilgi Üniversitesi öğretim üyesi ve Sosyal Kafa Programı yapımcısı Erkan Saka

Ayrıca twitter 'da fenomen diye tabir edilen Ömer Bilge Ersoy, Ceri Levis, Pink Freud, Mesut Bahtiyar gibi isimler de yine seminere konuşmacı olarak katılacaklarmış.

Seminerde ele alınacak konuların başlıkları ise şu şekilde;

Sosyal Medyada Marka İletişiminin Geleceği
Reklamda Prodüksiyon ve Jingle
İnsanlar İnternette Ne Yapıyor ?
Bir Reklamın Ortaya Çıkış Sürecinde Marka-Ajans İlişkisi
Gerilla Reklamcılık
Yeni Dünyanın Fenomenleri
Medya Planlamada Bugün ve Gelecek
Bir reklamın hikayesi ile Doritos Akademi
 Advergame

Seminer hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.


Facebook 'da Ki Yeni Oyuna Dikkat


Sosyal medya 'da son 2 gündür yeni bir ileti paylaşılmaya başlandı. Telif hakları ile ilgili olan bu bildiri aynen şöyle;

"Facebook'un yeni kullanım koşullarına cevaben, tarafıma ait her tür kişisel bilgi, görsel, karikatür, resim, fotoğraf ve videonun telif hakkının (Berner Konvansiyonu uyarınca) bana ait olduğunu beyan ederim. Bunların ticari kullanımı için daima benim onayım gerekli olacaktır!

Bu yazıyı kopyalayıp Facebook duvarınıza yapıştırabilirsiniz. Bu, haklarınızı telif hakkı kanunları uyarınca koruma altına alacaktır. Mevcut tebliğ uyarınca bunların ifşası, kopyalanması, dağıtılması, yayımı ya da bu profil ve/veya içeriği temel alınarak aleyhime diğer herhangi bir faaliyette bulunulmasının kesinlikle yasak olduğunu Facebook'a bildiririm. Bahse konu yasaklar, Facebook'un yönlendirmesi ya da kontrolü altında çalışan personel, öğrenciler, temsilciler ve/veya diğer her tür çalışan için de geçerli olacaktır. İşbu profil içeriği özel ve gizli bilgi niteliğinde olup, gizliliğimin ihlali yasalar kapsamında cezai işlem gerektiren bir durumdur (UCC 1 1-308-308 1-103 ve Roma Yönetmeliği).

Facebook, sermayesi halka açık bir şirkettir. Tüm üyelerin buna benzer bir bildirimi profillerinde yayınlamaları önerilir. İsterseniz bu bildirimi kopyalayıp duvarınıza yapıştırabilirsiniz. Bu tür bir bildirimi en az bir kez yayınlamamanız halinde, fotoğraflarınız ve profil durum güncellemeleriniz de dahil olmak üzere profilinizde yer alan öğelerin kullanımına zımnen onay vermiş olursunuz..."


Dikkatli okuduğunuz zaman kullanıcılar paylaştıkları içerikte telifinin kendilerine ait olduğunu ve izin verdikleri takdirde kullanılabileceğini dile getiriyorlar. Komik taraf ise bu mesajı yazdıklarında otomatik olarak telif haklarının korunduğuna inanmaları. 1 gönderi ile telif hakkı alınabilseydi herkes istediği her şeyin telif hakkını 1 gönderi ile alabilirdi öyle değil mi ? :) Şurasını kesin söylüyorum ki böyle bildiri yayınlayarak haklarınızı koruyabiliyorsunuz diye bir şey kesinlikle yok. Facebook hiçbir şekilde hiç bir kullanıcısının içeriklerini kimseyle paylaşmamıştır, paylaşamazda. O yükün altından kalkamaz öyle bir şey yaptığı takdirde. Siz bu iletiyi yazdığınızda sadece bu sahte oyunun devam etmesini sağlayan bir zincir halkası oluyorsunuz hepsi bu. 

Unutmayın ki paylaştığınız herşeyin sorumluluğu size aittir. Bu dünde böyleydi, bugün de böyle, yarında böyle olacak radikal bir karar alınmadığı sürece. Zaten artık o kadar fonksiyonel bir yazılıma sahip ki facebook, gizlilik istiyorsak her şeyimizi bir tıkla zaten gizleyebiliyoruz. SOnuç olarak bu iletiyi duvarınızda paylaşmanız size ne bir şey getirir ne de bir şey götürür :)
26 Kasım 2012 Pazartesi

.com 'a Yeni Kardesler Geliyor


Yeni alan adları geliyor yavaş yavaş alışmaya başlasak, en azından şimdiden isimlerini öğrenmeye başlasak iyi olacak :) .com ve .net gibi hafızamıza yerleşen alan adlarına yeni alan adları geliyor. Hatta geçtiğimiz günlerde .tc uzantılı alan adları kullanılmaya başlandı bile.

İnternette alan adı uzantılarından sorumlu kuruluş olan ICANN geçtiğimiz günlerde yeni alternatif uzantıları web dünyasına kazandırmayı hedeflediklerini ve aktif bulunan web adresleri için şirketlerden gelecek önerileri değerlendireceklerini belirtmişlerdi. Bunun üzerine dev isimler, ( google, amazaon vs gibi) istedikleri alan adlarını kuruşula sunmuşlardı. 

Bugüne kadar 1900 'den fazla başvuru alan ICANN kullanıma sunmayı düşündüğü bir dizi alan adı uzantısını 2013 'ün Mayıs ayında duyuracakmış. Bunların arasından öne çıkan uzantılar ise teknoloji devlerinin elde etmek için birbirini yediği .app .shop .book ve .search bulunuyor. Saydıklarımın arasından .search ve .cloud 'u Google, .app .book ve .movei uzantılarını ise Amazon istiyor. Tabi bu alan adlarının kullanılması için öncelikle Devlet Dayanışma Komitesi 'nin (GAC) onayı gerekiyor. 



Genius Widecam F100 Bilgisayar Hapsinden Kurtaracak


Webcam hapsine artık son verilecek bir adım atıldı. Bilgisayarda görüntülü konuşma yaparken kameramızın sabit olması ve belli bir açıyı çekmesi bizi resmen hapse mahkum ediyordu tabiri caizse. Ama Genius WideCam F100 artık bizi bu işkenceden kurtaracak.

Genius WideCam F100 ; ultra geniş açılı full HD, görüntülü konuşma ve video konferans yapabilmemiz için geliştirilen yeni bir ürün. Genius 'un 360 derece dönebilen full HD webcam 'ın geniş açılı lensi 120 dereceye kadar görüntü kaletise sağlıyor bize. Böylelikle bahsettiğim gibi bilgisayarın karşısında hapsolmamıza gerek kalmıyor. Ayrıca video konferanslar için geliştirilen dahili stereo mikrofonun sunduğu net ses kalitesi ile dilediğimiz gibi konuşmamızı sağlıyor.

Cam lensi ile daha iyi görüntü kalitesi sağlayan bu ürün ile 30 kare/saniye hızında 1080p Full HD videolar kaydedebilir, interpolasyonla 12 MP görüntü kalitesinde fotoğraflarda çekebileceğiz.

Ve ürünün en güzel tarafı :) 3 metrelik dev USB kablosu ile widecam f100 'ü bilgisayara bağlı kalmadan bize en uygun yerlere yerleştirmemizi sağlıyor. 


23 Kasım 2012 Cuma

Twitter 'da RT Retweet Kazandıran Uygulamalar

Daha önce twitter takipçi arttırma ve tumblr bloglarınız için takipçi arttırmaya yarayan toplamda yaklaşık 50 uygulama yaylaşmıştım. Bu uygulamaları kullanarak twitter ve tumblr takipçilerimizi arttırabiliyorduk.

Twitter takipçilerinizi arttırma uygulamaları yazıma ulaşmak için buraya tıklayın.
Tumblr takipçilerinizi arttırma uygulamaları yazıma ulaşmak için buraya tıklayın.

Takipçilerimizi arttırdık fakat daha da aktif bir şekilde kullanmak istiyor obiliriz twitter 'ı. Bu da Retweet * adını verdiğimiz etkileşimlerle mümkün. Yazdığınız güzel bir sözü, bir bilgiyi veya bir fotoğrafı takipçileriniz olanlar kendi duvarlarında paylaştığında onlarında arkadaşları sizin bu girdiğiniz içeriği görerek tabiri caizse bir zincir gibi uzamasını ve yine kısaca takipçilerinizin artmasını sağlamakta.

* Retweet baska birisinin tweet’ini kendi twitter duvarınızda yayınlamak.

Aşağıda paylaştığım uygulamalar da tam bu işe yarıyor. Yani siz profilinizde her zaman ki yazdığınız gibi bir tweet atıyorsunuz. Daha sonra aşağıda ki uygulamaları çalıştırarak hangi tweetinizin RT almasını istiyorsanız işaretliyorsunuz. Uygulama otomatik olarak tweetinizi RT 'liyor, farklı insanların görmesini sağlıyor. Bu uygulamalara twitter yetkilileri herhangi bir engel getirmiyor. Fakat aşırı kullanmanız hesabınızın askıya alınmasına sebep olabilir. Aşağıda ki tablodan uygulama isimlerine tıklayarak ilgili sitelere geçebilirsiniz.


Uygulama İsmi Kazandırdığı RT Sayısı Uygulama Puanı
Retweetci.com  15  10/5 
Rtdukkani.com  15  10/5 
 Retweetle.com  10 10/4 
 Twitteri.org  10 10/3 
Akilliretweet   20 10/5 
 f8fv3.com 100   10/9
 Rthavuzu.com 15   10/7
 Rtdenizi.com  15  10/7
 Retweetci.org  10   10/2 
Retweet.a4sn.com   20  10/3


Kaç Promil Alkol Aldıgınızı Ögrenin



Bugün ilginç bir uygulamadan bahsedeceğim. Uygulama hem ipad hemde iphone 'da çalışıyor. İsmi ise Kaç Promil ?

İsminden de anlayacağımız üzere alkol kullandıktan sonra vücudumuzda kaç promil alkol bulunduğunu öğrenmemize yarayan bir uygulama. Uygulama ücretsiz olarak hizmetimizde. Elbette şunu da unutmamak gerekir ki uygulamanın verdiği rakamlar kabaca bir tahmindir. 

Yani kullandıktan sonra "Oo azmış araç kullanabilirim." gibi bir şeyi kesinlikle yapmıyoruz :) Bu uygulama sadece bir tahmin sonucu veriyor bize.


Peki bunu nasıl yapıyor ? 


Öncelikle Kaç Promil uygulamasını indirmek için web sitesine gidiyoruz. Karşımıza aşağıda ki ekran geliyor. Gördüğünüz gibi oldukça basit ve ücretsiz şekilde indirme imkanı sunuluyor.






Daha sonra uygulamayı çalıştırdığımızda bizden istenen kriterleri giriyoruz. Bunlar yaşımız, kilomuz, cinsiyetimiz. Bunları doldurduktan sonra ileri tuşu ile ilerlediğimizde bir sonra ki ekranda içtiğimiz alkol ismi, litre veya adet seçeneklerini doldurduğumuzda sonucu bize veriyor. Yinelemekte fayda var. Sonuçlar %100 güvenilir değildir ve lütfen alkollüyken araç kullanmayın.



22 Kasım 2012 Perşembe

Genelev Reklamı Alan Futbol Takımı

Futbol erkek oyudur tabusunu ciddi ciddi bayanlar yıkacak gibi görülüyor. Bayanlar erkekler gibi aktif olarak futbolu oynamasa da kenarından köşesinden mutlaka futbola dahil oluyor. Bazıları çok ateşli taraftar, bazıları bayrak tutan, bazıları tribünleri coşturan amigo. Öyle veya böyle varlar ve iyi ki varlar.

Fakat Yunanistan 'da öyle bir olay yaşandı ki yukarıda ki saydığım örneklerden daha farklı bir şekilde bayanlarr futbolda dahil oldu. Yıllarca ülkemizde galatasaray takımının mor renkli ve şeker pembesi renkli forması ile dalga geçildi. Kendi oyuncuları Milan BAROS formamda ki renk gay rengidir vs gibi söylemlerde bulundu. Arda Turan daha ileri giderek çok daha kötü söylemlerde bulunmuştu. Ama Yunanistan 'da yaşanan bu ilginç olaya futbolcularda mecburen sıcak bakıyorlar. Yunanistan’da amatör ligde yer alan Voukefalas takımı kendilerine sponsor olarak 2 ayrı genelev ile anlaşmış. Üzerinde Villa Erotica ve Soula's House of History baskıları olan şeker pembesi formalarıyla antrenmanlara başlamışlar bile. Takımın yönetim kurulunda bulunan aynı zamanda kaleci olan Yiannis Batziolas “Ne yazık ki herkes amatör ligden desteğini çekti. Artık tek meselemiz ayakta kalmak” diye açıklama yapmış. İşte bir futbolcu içinde söylenmesi gereken en zor şey de budur sanırım. Ayrıca Batziolas, oyuncuların da durum karşısında oldukça şaşkın olduğunu ve şaka yapıldığını zannettiklerini sözlerine eklemiş. Nasıl inanılır ki böyle bir şeye ? :)

Fakat futbola çok düşkün olan Larissa kentinde taraftarlar ve organizatörler bu gelişmeyi uygun bulmayarak, pembe formaların sportif amacı ihlal ettiğini ve çocuk taraftarlar için uygunsuz olduğu gerekçesi ile yasaklamış. Fakat takım artık tek gelirleri olan bu uygulamaya mecbur oldukları için karara itiraz etmişler. Takımda her bir oyuncu pembe forma için 1300 dolar alıyor. Ülkede ki diğer futbol takımlarına sponsor olanlar arasında cezaevi, kebapçı, reçel fabrikası gibi ilginç firmaların sayısı da artıyormuş.








Antivirüs Programınızın Çalısıp Çalısmadıgını Test Edin


Antivirüs, hepimizin canını yakan -hatta cebini yakan desek daha doğru- kötü yazılımlara engel olmak için para döktüğümüz yazılımlar. Bazılarımız 1 tane kullanıyor bazılarımız 2, 3 tane kullanıyor fakat virüsler nasıl oluyor ne oluyorsa bir şekilde yine bilgisayarımıza girebiliyor. Peki nasıl oluyor bu ? Yoksa antivirüs programımız çalışmıyor mu ?


İşte bu çalışmıyor mu ? sorusunun cevabını bulmak için bilgisayarımıza herhangi bir virüsün girmesini beklemek veya bilinçli olarak virüslü dosya çalıştırmak elbette aptalca olurdu. Ama şimdi anlatacağım, kendimizin uygulayacağı çok basit bir yöntem ile bilgisayarımızda kurulu olan antivirüs program veya programlarının çalışıp çalışmadığını test edebileceğiz. Biraz karışık gibi görünse de aslında çok basit bir iki işlem yaparak bunu öğrenebiliyoruz.

Öncelikle servisi kullanabilmemiz için eicar isimli yazılım firmasının web sitesini ziyaret ediyoruz. (Gitmek için tıklayın!) Siteye girdiğimizde aşağıda gösterdiğim şekilde sayfanın alt kısmına doğru ilerliyoruz;







Aşağıya indikten sonra göstermiş olduğum satırın tamamını kopyalayarak alıyoruz. Daha sonra notepad yardımı ile bu satırı bilgisayarımıza kaydediyoruz. Burada dikkat etmemiz gereken bir nokta var. Notepad dosyasını masaüstüne kaydederken dosyanın adını test.com olarak ayarlıyoruz.







Hepsi bu kadar. Daha sonra kaydettiğimiz dosyayı açmak istediğimizde bilgisayarımızda kurulu olan antivirüs programımızın uyarı vermesi gerekiyor. Bu yazılım herhangi bir virüs içermiyor. Gördüğünüz gibi bilgisayarınıza kurduğunuz herhangi bir programda yok. Bu yazılım bir çok antivirüs firmasınında önerdiği basit bir testten ibarettir. Dilerseniz daha sonra dosyayı bilgisayarınızdan kaldırabilirsiniz.



21 Kasım 2012 Çarşamba

Zamanınızı Bosa Harcamak ister Misiniz ?


Zamanınızı boşa harcamak ister misiniz ? diye sorsam zaten zamanın çoğu boşuna gidiyor diyenlerin haddi hesabı olmaz sanırım. Ama Tim Holmen isimli bir tasarımcı işi profesyonelliğe dökecek bir adım attı. Evet. Zamanınızı ilginç bir site ile öldürün.

İnternetin birçok alanda hayatımızı kolaylaştırdığı ortada. İstediğimiz bir bilgiye 1, 2 tıkla kolayca ulaşabiliyoruz. Hiç tanımadığımız bir şehrin yollarını google maps ile anında görebiliyoruz mesela. Veya Papua Yeni Gine 'nin kültürel özelliklerini, inançlarını, yaşam şekillerini hemen vikipedia yardımı ile bulabiliyoruz. Tüm bu faydalı, işimize yarayan sitelerin yanında bazen iyi vakit geçirmemizi sağlayan bazen de tamamen kafa boşaltan binlerce site var. Şimdi bir tane buna örnek verin desem belkide kimsenin aklına gelmeyecek türde siteler. İşte Tim Holmen burada devreye giriyor ve işe yaramayan ne kadar ıvır zıvır site varsa onları tek bir web site aldında toplamış. The Useless Web adını verdiği bu sitenin tek amacı zamanınızı boşa harcamak. Siteye girdiğinizde aşağıda ki gibi bir ekranla karşılaşıyorsunuz. Please ekranına her tıkladığınızda farklı bir site geliyor.



Sizinde vaktiniz bolsa The Usuless Web 'in hiçbir işe yaramayan siteleri gösteren döngüsüne katılabilirsiniz. Kim bilir ? Belki birtane boş site hoşunuza gider...


Her Bes Erkekten Biri Bunu Yapıyor


Erkeklerin kız arkadaşlarından veya eşlerinden sakladığı bir şey mutlaka vardır bilinci öyle yerleşmiş ki kafalara birine kayıtsız şartsız güvenemez duruma geldi artık insanlık. Kiminle bir şey paylaşacak olsak aklımıza hemen Acaba güvenebilir miyim ? Acaba beni kandırır mı ? Benden sakladığı bir şeyler var mıdır ? gibi tonlarca sorular birbiri ardına hemen geliverir.

İşte bilim adamları da internet ortamını baz alarak bir araştırma yapmış. Araştırmanın konusu erkekler. Yani erkekler eşlerinden, sevgililerinden internet ortamında bir şey saklar mı ? saklıyorlar mı ? sorularına yanıt bulmak için bir araştırma yapmış. Bir erkek olarak söylüyorum ki sonuçlar oldukça kötü :) Araştırmaya göre her 5 erkekten birisi eşlerinden gizli bir e-posta adresi kullanıyor. Ayrıca erkeklerin 3'de ikisi e-posta şifrelerini eşlerinden saklıyor. Yani bayan e-posta adresini biliyor ama şifresini bilmiyor. Son olarak da erkeklerin 5'de biri telefon ve bilgisayarında gizli dosyalar saklıyor. Daha da açmışlar konuyu. Erkeklerin %77 'si karısının ya da sevgilisinin telefonunu karıştırma riskine karşı gelen mesajlarını düzenli olarak siliyor. İşi daha da garantiye bağlamak isteyen her 20 erkekten biri ikinci bir cep telefonu ve hat kullanıyor.

Daha da garip bir sonuç ise şöyle. Erkekler yıllar önce açtığı ama aktif olarak kullanmadığı e-posta adreslerini eski sevgilileri veya eşleri ile konuşmak için kullanıyorlarmış. Ve son sonuç ise -sanırım bende bu sınıfa giriyorum :)- Çoğu erkek iş ile ilgili bilgileri konusunda karısına veya sevgilisine şeffaf davranmaktan hoşlanmıyor. 


20 Kasım 2012 Salı

idam Cezasının Uygulandıgı Ülkeler


Ülkemizde yıllardır tartışılan, son günlerde de hat safhalara ulaşan bu tartışma hakkında biraz interneti karıştırdım. Garip şeyler çıktı ortaya. 

İdam cezası olsun mu olmasın mı ? Abdullah Öcalan asılsın mı asılmasın mı diye tartışmalar sürerken bu araştırmayı yapmak farz oldu artık :) İdam cezası her ne kadar çağ dışı bir ceza şekli olarak görülse de dünya da 74 ülke de idam cezası uygulanıyor. Hele bir de ülke isimlerini görünce şaşıracaksınız. 

İlk bomba geliyor; Amerika Birleşik Devletleri. Bu ülke yüzünden neredeyse adım atamaz hale geldiğimiz noktada, bize asmayın kesmeyin derken kendileri idam cezasını hala uyguluyorlar. Saddam 'ın her ne kadar asıldığına inanmasam da (Sakladıklarını düşünüyorum.) bu en iyi örnek olabilir. Diğer ülkeler ise şu şekilde;

Afganistan
Antigua ve Barbuda
Bahama
Bangladeş
Barbados
Belarus
Beliz
Birleşik Arap Emirlikleri
Botsvana
Burundi
Çad
Çin
Demokratik Kongo CUmhuriyeti
Dominik CUmhuriyeti
Ekvator Ginesi
Endonezya
Eritre
Etiyopya
Filipinler
Jamaika vs vs diye gidiyor bu liste.

Farkettiniz mi saydığım ülkeler neredeyse hiç karşımıza çıkmıyor haberlerde. Bir çoğunun adını bile böyle araştırmalarda öğreniyoruz. Türkiye gibi bir ülkeyi Burundi ile kıyaslayıp "Onlarda idam var huzur var bizde de olmalı" demek elbetteki yanlış olur. Fakat bizim ceza sistemimizin artık gözden geçirilmesi gerekiyor. İdam olur olmaz mı bilemiyorum da en azından tecavüz suçunun cezaları dahada attırılmalı...


Contemporary İstanbul 2012 Baslıyor



Türkiye 'nin en büyük çağdaş sanat fuarı 'nın tarihi belirlendi.

22 Kasım - 25 Kasım tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı ile İstanbul Kongre Merkezi 'nde düzenlenen Contemporary İstanbul, 55 yurtdışı, 45 yurtiçi olmak üzere 100 çağdaş sanat galerisini ve yaklaşık 600 sanatçıyı ağırlayacak. Etkilik 7. kez düzenleniyor. Uluslararası koleksiyonerleri, sanat profesyonellerini ve sanatseverier konu edecek etkinlik 4 gün boyunca birçok çağdaş sanat eseri ilk defa görülebilecek.

Fuar hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz.

19 Kasım 2012 Pazartesi

Microsoft Office 2013 'ü Bedava Kullanın


Office 2013 öyle etkili reklamlar yaptı ki herhalde merak etmeyenimiz kalmadı. Neredeyse hiç Office programlarına ihtiyaç duymayanlar bile -ki yok artık ihtiyacı olmayan. Kalmadı- office 2013 'ü merak ediyor.

Microsoft bu tanıtım aşamalarına yeni bir basamak daha ekledi. Microsoft 2013 'ü TechNet üzerinden ücretsiz ve tam sürümünü indirme imkanın sundu. Elbette ki ufak bir kısıtlaması var. Bu kısıtlama sadece süresinde. Yani programın tam sürümünü indiriyorsunuz. 60 gün kullanabiliyorsunuz. 60 gün boyunca kullanabileceğiniz bu paket Office Professional Plus 2013 'e ait. Yani indirebileceğiniz en dolu paket. İçerisinde Word, excel, powerpoint, outlook, onenote, publisher, access, ve lync yerini almış durumda.

Bu paketi kullanmak için vereceğim linke girip microsoft hesabınızla giriş yapmanız gerekiyor. 60 gün sonunda Office 2013 sizi satın alma opsiyonunuda sunacak. Yani dilerseniz satın alarak kullanmaya devam edebileceksiniz. Bizim için tek dezavantajı ise programda henüz Türkçe dilinin bulunmuyor olması. 750 mb 'lık yer kaplayan kurulum dosyası 32 ve 64 bit için kullanılabilir durumda.

Paketi indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.

18 Kasım 2012 Pazar

iTÜ EMK E-Pazarlama Egitimi




Düzenleyen: İstanbul Teknik Üniversitesi
Yer: İstanbul Teknik Üniversitesi Maçka Kampüsü İşletme Fakültesi C101 Konferans Salonu
Başlangıç: 22.11.2012 17:30
Bitiş: 22.11.2012 19:00


İnternette araştırma yaparken karşıma çıkan ücretsiz bir etkinliği paylaşmak istiyorum. Benim gibi konferans, seminer vb organizasyonlara gitmeyi sevenler varsa kaçırmasın :)

Konferansın konusu E-Pazarlama . Digital çağın yükselen pazarlama şekli olan E-Pazarlama konusunda İTÜ EMK ve Indus Danışmanlık işbirliğiyle İTÜ Maçka Kampüsü 'de gerçekleştirilecek bu etkinliğe katılabilirsiniz. Sürekli değişen ve gelişen bu alana hakim olmak veya fikir sahibi olmak için kaçınılmaz fırsat. Üstelik etkinlikte okul ya da bölüm kısıtlaması yok. Ayrıca ücretsiz. Katılım yapmak için kayıt yaptırmakta gerekmiyor. 

Etkinlik hakkında daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. İsterseniz facebook etkinlik sayfasına da buradan katılabilirsiniz.


17 Kasım 2012 Cumartesi

Dünyanın En Pis Oteli Hans Brinker


Samimi olmak ve gerçekleri olduğu gibi göstermek, söylemek popüler olmanın en önemli basamağıdır dediğimde genelde "Hadi ordan" tepkisini çok duymuşumdur ben. Ama işte tam bu söylemimi doğrulayacak bir haberi sizinle paylaşıyorum. Artık bana hak vereceksiniz :)

Hollanda 'nın başkenti Amsterdam'da bulunan Hans Brinker isimli bir otel var. Bu otel ziyaretçileri tarafından " dünyanın en pis oteli " ünvanını şuan elinde bulunduruyor. Fakat bu ünvana rağmen yukarıda yazdığım gibi işletmenin sahipleri okadar samimi ve dürüstler ki bu hotelde kalmak için turistler sıraya giriyorlarmış. Yetkililerin internette yayınladıkları ilanları aynen şöyle;

“ Buradan daha kötü bir yer bulamazsınız ama biz elimizden geleni yapacağız ”

İşte sırf şu slogan bile popüler kalmalarına yetmiş :) Ziyaretçilerin duş aldıktan sonra havlu yerine perdelerle kurulandığı bir hotel düşünsenize ? 127 odalı bu otelin internet sitesinde ki tanıtımlarında şu görsellere yer verilmiş;



“Hans Brinker Budget son 40 yıldır müşterilerini gururla hayal kırıklığına uğratıyor. Cezaevindeki hücrelerle yarışan konfora sahip otelimizde zemin katta bulunan havasız bir bar mevcut.

Burada kalanlar akıl sağlığını kaybetmesi, yediği yemeklerden zehirlenmesi ve radyasyondan etkilenmesi halinde hostelimizi sorumlu tutamaz.”

Otelin Reklam Kampanyalarından Bir Kaç Tanesi:






Çapkın Erkekler Icin Üretilen Harika Ürün


Çapkın bir kişi olmamama ve gece hayatımın çok hareketli olmamasına rağmen nedense bu yazımı yazarken ben bile "Ohhh be!" çektim :)

Malum artık herkesin elinde bir akıllı cep telefonu var. Zaten 2, 3 tane fotoğraf çeken profesyonel fotoğrafçı oluyor günümüzde. Çekiyor bir tane kedi resmi. Altına yazıyor Hakan photography falan filan. :) Keşke bu kadar masum kalsa bu akıllı telefonları kullanan arkadaşlar. Başkalarının özel hayatlarına müdahale eder hale gelindi artık. Düşünsenize felekten bir gece çalmak istiyorsunuz. Bir bardasınız şaak şaaak flashlar patlıyor. Sabah kalkıyorsunuz Youtube 'de videonuz, Facebook Twitter gibi adreslerde fotoğraflarınız. Sevgilinize mi açıklama yapacaksınız, ailenize mi ? Hatta bazen patronlarımıza bile açıklama yapmak zorunda kalabiliyoruz. Altı üstü masum bir gecelik kaçamak için bunlara değer mi hiç ? :P

İşte insanlığın bu kanayan yarasına parmak basmaya karar veren Güney Amerila 'lı bira firması Cerzeva Norte bir ürün çıkardı piyasaya. Ürünün yaptığı tam da yukarıda ki paparazileri engellemek. Norte's Photoblocker adını verdikleri bu fantastik ürün bira soğutucusu, alkol alanları paparazilerden ertesi gün için koruyor :) Çöp kutusu büyüklüğünde olan bu soğutucu karşı taraftan fotoğraf makinesi veya cep telefonu ile çekim yapıldığında flashları algılayıp, karşı taraf daha çekim yapmadan çok güçlü bir flash patlatarak fotoğrafı çekenin işine tabiri caizse taş koyuyor. Daha güzeli tüm bu işleri yaparken biranızı soğutmaya da devam ediyor :) Ürün şimdilik sadece Arjantin 'de yerel barlarda kullanılıyor. Daha doğrusu test ediliyor. Fakat gerçekten işe yaradığı tespit edilmiş. Gelin isterseniz hazırladıkları videoyu izleyelim. Ürünün nasıl çalıştığını, neler yaptığını daha iyi anlayalım.






16 Kasım 2012 Cuma

Tam Anlamıyla Yeni Yılda Tepemize Cıkacaklar


Motorola Solutions 'u duydunuz mu ? Bu ürün ile tabiri caizse bilgisayarlar artık tam anlamıyla tepemize çıkacak :)

Motorola Solutions tıpkı motorsiklet kaskını andıran başı çevreleyen  ve sesle çalışan bir birgisayar üzerinde çalışıyor. BBC 'nin verdiği bilgilere görede bu yeni ürün HC1 wi-fi ve bluetooth bağlantılarına da sahip olacak. Ürünün aramıza katılması ise tahminlere göre yeni yılı bulacak. Ürün geenl olarak 2 parçadan oluşuyor. Ön kısımda minyatür bir ekran bulunuyor. Görebilmek için başımızı hafif şekilde aşağıya çevirmemiz gerekiyor. HC1 ses komutlarıyla çalıştığı için sesli komut vererek e-postalarımızı açabilecek ve dosyalarımıza gözatabileceğiz. Böyle ce iki elimizde tamamen serbest kalmış durumda oluyor. 

Gelelim en güzel kısmı olan fiyatına :) Ikanos Consulting adlı yazılım firması şuan bu ürün için Paramedic Pro isimli bir uygulama geliştiriyor. Uygulama ambulanslarda görev yapan sağlık görevlilerinin hastanın tıbbi bilgilerini hızlıca gözden geçirmesini ve hastanın anlık durumunu videoya çekerek hastaneye aktarmasını sağlayabilecek. Özellikle bu uygulaması benim çok hoşuma gitti. Ürünün fiyatı da şimdilik 3.000 - 4.000 dolar arasında olacağı tahmin ediliyormuş.


Gecici Kayıtlar Icin E-posta Adresi Alma


İnternette baş belamız olan bir konuya değineceğim bu yazıda. Hemen hemen hepimizin başına gelmiştir ya da gelecektir. Resmen ilallah dedirten bir olay :)

Örneğin internette bir bilgi arıyorsunuz. Google 'üzerinden arattığınızda tam da sizin ihtiyacınız olan bilgiyi veren bir forumun olduğunu görüyorsunuz. Tıklıyorsunuz ve karşımıza "Bu içeriği görmek için foruma üye olmalısınız" benzeri bir bildiri görüyoruz. Neredeyse artık her forumda, her web sitesinde vardır bu. Facebook, twitter gibi sitelere bile üye olacağımız zaman kayıtlı bir e-posta adresi istenir. Yoksa hadi en başa dön bir mail adresi aç 10 dakika onunla uğraş vs uzun iş. Hem zaten kullandığımız bir e-posta adresimiz var ise sadece bir bilgiye ulaşmak için devamlı kullanmadığımız bir foruma yazıp üye olmakda pek mantıklı değil. Çünkü daha sonra belki de bir daha hiç girmeyeceğimiz bir forumdan e-postamıza gelen reklamlar bizi rahatsız edebiliyor. 

İşte bu kayıt sorunlarımızı halledebilmemiz ve orjinal e-posta adresimizi kullanmadan tek kullanımlık mail adresi alabileceğimiz 10 minute mail isimli bir site derdimize derman oluyor :)

İsminden de anlaşıldığı gibi tek kullanımlık 10 dakika süreli (İsterseniz bu süreyi 10 'ar dk uzatabiliyorsunuz) geçici bir e-posta adresi almamızı sağlıyor. Siteye gittiğimiz de (Gitmek için tıklayın!) karşımıza aşağıda ki kayıt ekranı geliyor;



Giriş yaptığınızda yukarıda ki gibi bir mail adresi belirlenmiş oluyor. O kısmı değiştirme imkanımız yok. Zaten tek kullanımlık olduğu için ne isimde ne sayıda olduğu bizim için önemsiz. Sistem otomatik olarak 10 dakika veriyor bize. Ama yine fotoğrafta işaretlediğim yerde görüyorsunuz 10'ar dakika şeklinde süreyi uzatmamız mümkün. Ayrıca bazı forumlar üye olduktan sonra "E-posta adresinize gönderilen aktivikasyon konunu buraya yazın" gibi çeşitli sistemlerde barındırıyor.  Yani şimdi aklımıza "Bu e-posta geçici. Ee forum aktivikasyon kodu gönderdik diyor nereden ulaşacağım ?" gibi bir soru gelebiliyor. Yine aynı ekranda sayfanın altında bulunan İletiler kısmından gelen maillerimizi de okuyabiliyoruz. İşimiz bittiğinde ne olacak ? :) Belirlediğiniz süre sonunda örneğin 30 dakika belirttiniz, bu süre bittiğinde sitenin ekranı değişecek ve "E-posta adresiniz kendisini imha etti" benzeri bir bildiri göreceksiniz. Yani aklınızın kalmasına gerek yok...



14 Kasım 2012 Çarşamba

Birkaç Uygulamayla Tumblr Takipçilerinizi Arttırın

Geçtimiz günlerde Twitter takipçilerini arttırma başlığı altında bir yazım olmuştu. Twitter 'da fenomen olma yolunda takipçi sayısının etkisi oldukça yüksek biliyoruz ki. (O yazıma buradan ulaşabilirsiniz.)

Bu uygulamalar sayesinde twitter 'da takipçilerimizi arttırabiliyorduk. Yaklaşık 40 adet uygulama paylaşmıştım. Günde 2500 - 3000 arası takipçi kazandırabiliyorduk profilimize. Twitter 'da bu duruma aşırıya kaçılmamak kaydıyla izin veriyor. Yani devamlı kullandığınızda (Aynı gün içerisinde bir kaç defa kullanmaktan bahsediyorum) hesabınızın askıya alınması ve devam ettiğiniz takdirde kapanması kaçınılmaz oluyor. O yazım çok ilgi gördü, beğenildi. Şimdi de sıra Tumblr takipçilerini attırmaya geldi :)

Sistem aynen diğer yazımda ki gibi çalışmakta. Tumblr hesabınıza giriş yapıyorsunuz ve aşağıda verdiğim uygulamaları çalıştırarak sizi takip edenlerin sayısını arttırabiliyorsunuz. Yine aşırıya kaçmamak kaydıyla bu uygulamaları kullanabilirsiniz.


Tumblr Takipçilerinizi Arttıracak Uygulamalar
Followerblast.org
Getmoretumblrfollowers.com
Tumblrplug.com
42things.com
Tumbledrain.com
Tumblrpromo.com


Alexa.com İslam Ülkelerinin Karnesini Cıkardı


Dünyanın en çok ziyaret edilen internet sitelerini inleyen Alexa.com İslam ülkelerini ilgilendiren ilginç bir sonuç çıkardı.

 Alexa.com 'a verileri baz alındığında Irak 'ta en çok ziyaret edilen 100 interter sitesinin 10 tanesinin cinsel içerikli siteler olduğunu görüyoruz. Bu rakam Ürdün ve Cezayir 'de 7 ye düşerken, Mısır ve Lübnan 'da ise 3 olarak görülüyor. En temiz olanları ise İran, Kuveyt ve Bahreyn ülkeleri :) Yani bu ülkelerin verilerinde herhangi bir cinsel siteye giriş yapıldığı rastlanmamış. İslam ülkeleri deyince elbette ki Türkiye 'de bu listeye dahil. Neyse ki bizimde karnemiz diğerlerinden daha iyi. İlk 100 siteden sadece 1 tanesi cinsel içerikliymiş. Ama bu rakamın düşük olması elbette ki cinsel sitelerinin büyük ölçekte yasaklı olduğunu hatırlatalım. Bunun büyük etkisi olduğu ortada. Ama tabi VPN dahil çeşitli proxy yöntemlerini kullanan Ali Cengiz 'lerde var :)

Bu arkadaşları Alexa.com 'un tespit edebilmesi mümkün değil. Türkiye 'den bağlanan bir insan farklı bir ülkeden giriş yapıyor gibi gösterilebiliyor. Bu açıklamadan sonra siz de benim düşündüğümü düşünüyorsunuz değil mi ? :))