31 Aralık 2012 Pazartesi

GGJ Global Game Jam 'e Katılın




Global Game Jam Atom size tüm dünya ile aynı anda oyun geliştirme şansı veriyor. Katılmak için detayları okuyun. Son başvuru tarihi 10 Ocak!

ODTÜ Enformatik Enstitüsü ve ODTÜ Teknokent işbirliği ile “Animasyon Teknolojileri ve Oyun Geliştirme Merkezi” (METUTECH-ATOM), dört senedir olduğu gibi bu sene de “Global Game Jam (GGJ) ATOM” etkinliğine ev sahipliği yapacak. 

“Yenilikçi oyun geliştirme dünya maratonu” olarak da bilinen GGJ’de, katılımcılar kısa zamanda yaratıcılıklarını ve pratik zekâlarını kullanarak, en eğlenceli ve oynanabilir bilgisayar oyununu, hiç tanımadıkları kişilerle birlikte geliştirecekler. 

GGJ, 25-27 Ocak 2013 tarihleri arasında tüm dünya ile aynı anda gerçekleşecek ve aralıksız 48 saat sürecek. 2012 yılında, 48 ülkeden 246 merkez etkinliğe katılmış, 11214’den fazla oyun geliştirici, 2300’den fazla oyun geliştirmiştir. GGJ ATOM’ ise 82 oyun geliştirici ile 21 oyun geliştirilmiştir. 

Turkcell Teknoloji ve Microsoft oyun severleri destekliyor.

Türkiye’nin öncü iletişim ve teknoloji firmalarından Turkcell Teknoloji ve Microsoft GGJ ATOM’da oyun severlerle beraber olacak. GGJ süresince oyun fikirlerine destek olacaklar… 

Etkinliğe yaş sınırı olmaksızın Türkiye’nin dört bir yanındaki oyun severler davetlidir. Ayrıca sürpriz hediyelerle etkinlik daha keyifli bir hale getirilecek. GGJ’ye dijital oyun sektörü paydaşları da davet edilecek ve yeni projeler ve işbirliklerinin konuşulduğu etkileşimli bir etkinlik olacak.

Türkiye’nin oyun sektöründeki yeteneklerini tüm dünyaya gösterebilmek için Tüm oyun severleri Global Game Jam’e bekleniyor. Daha detaylı bilgi için tıklayın! 



29 Aralık 2012 Cumartesi

Facebook Hesabınızın Yedegini Alın




Facebook hesabınızın yedeğini alabileceğinizi biliyor muydunuz ? Bu artık mümkün.

Facebook’ta kullanıcıların hesaplarında yüklü olan resim, video, link ve arkadaşların e-postalarını yedeklemeye yardımcı olacak bir uygulama bulunuyor. Birkaç adımda yapılacak yedekleme işlemi, kullanıcıların gelecekte pişman olmasını engelliyor.

Bilgisayarınızın bir köşesine saklayacağınız birkaç megabytelık yedekleme dosyanızı almak için aşağıdaki adımları izleyerek bunu gerçekleştirebilirsiniz.

Adım 1: Facebook hesabını yedeklemek içim ilk önce ekranın sağ köşesindeki ‘Hesap Ayarları’ bölümüne girmeniz gerekiyor.

Adım 2: Hesap Ayarları bölümüne girdikten sonra seçeneklerin altındaki ‘Facebook verilerinin kopyasını indir’ seçeneğine tıklayarak yedekleme işlemini başlatın.

Adım 3: Üçüncü adımında, yedekleme işleminde hangi kapsamlar olduğu Facebook tarafından bildiriliyor. Kısaca bahsetmek gerekirse, fotoğraflar, videolar, mesajlar, sohbet konuşmaları, e-posta adresileri yedekleme kapmasına giriyor. Facebook arkadaşları tarafından paylaşılanlar yedekleme işleminin dışında kalanlar arasında. Bu bölümü dikkatle okumanızı öneriyoruz. Okuduktan sonra ‘Arşivimi Başlat’ düğmesine başlatarak üçüncü adımı tamamlayın.

Adım 4: Arşivimi başlat düğmesine bastıktan sonra, kullanıcı hesabına bir e-posta gönderiliyor. Bu işlem paylaşılan içeriklere göre değişiyor. Kullandığımız hesap 15 megabyte civarındaydı ve yaklaşık yarım saat sonra e-posta adresimize yedekleme işlemlerinin bittiği bilgisi geldi. Bu yüzden biraz sabırla beklemeniz gerekecek.

Adım 5: Arşivin e-posta hesabına gönderilmesi onayını verdikten sonra ekranda ‘bekleme’ yazısının görülmesi gerekiyor. Bu süreçten sonra e-posta hesabınızı kontrol edin.

Adım 6: Facebook’tan bir e-posta geldikten sonra linke tıklayarak, Facebook arşivini bilgisayarınıza indirebilirsiniz. Tekrar söylemek gerekirse 15 megabytelık bir arşivin linki yarım saat gibi bir sürede geliyor.

Adım 7: E-posta hesabına gelen linke tıkladıktan arşiv indirmeye hazırlanıyor. Facebook şifresini tekrar girerek, ‘Arşivi İndir’ düğmesine basın ve indirme işlemini başlatın.

Adım 8: İnen dosyayı açtıktan sonra Facebook arşivine ulaşabilirsiniz. Facebook’a yüklenen içerikler, klasörler halinde bulunuyor.


28 Aralık 2012 Cuma

Bir ProjEM Var Diyorsan Bu Yarısmayı Kaçırma




‘’Bir ProjEM Var Diyorsan’’ proje yarışmasıyla öğrenciler oluşturdukları projeleri sponsor şirketlere ve 20. İTÜ EMÖS katılımcılarına sunma fırsatı yakalıyor.

Öğrenciler tarafından Türkiye’nin en aktif iş ve kariyer kulübü seçilen İTÜ Endüstri Mühendisliği Kulübü (İTÜ EMK), 19 yıldan bu yana Endüstri Mühendisliği Öğrenci Sempozyumu’nda (EMÖS) Türkiye’nin 55 farklı üniversitesinden 600’ün üstünde öğrenciyi bir araya getiriyor.

Sempozyum dahilinde gerçekleştirilen ‘’Bir ProjEM Var Diyorsan’’ proje yarışmasıyla öğrenciler oluşturdukları projeleri sponsor şirketlerimize ve 20. İTÜ EMÖS katılımcılarına sunma fırsatı yakalıyor. 

20. İTÜ EMÖS Proje Yarışması Bir ProjEM Var Diyorsan bu sene B/S/H/, Mercedes-Benz, Migros, Sinpaş GYO ve Unilever sponsorluğunda ve Samsung çözüm ortaklığında gerçekleşiyor.

Öğrenciler ister sponsor şirketler tarafından belirtilen konulardan birini ister kendi belirledikleri bir konuyu seçerek hazırladıkları projelerle yarışmaya katılabiliyor. 


Son başvuru tarihi 20 Ocak 2013 olan proje yarışmasına gelen projeler İTÜ akademisyenleri tarafından ön elemeden geçiriliyor. Ön elemeyi geçen en iyi 6 grup, sponsor şirketler, çeşitli üniversitelerden akademisyenler ve 20. İTÜ EMÖS katılımcılarından oluşan final jürisine sunumlarını gerçekleştiriyor.

Tüm oyların değerlendirilmesi sonucunda kazanan gruba 4000 TL + Koç Üniversitesi’nde MBA Bursu + Mercedes-Benz Stajı + Samsung Galaxy Note 10.1 ! 


Konu havuzu, yarışma şartnamesi ve diğer gerekli tüm bilgilere projenin web sitesi üzerinden ulaşılabilir. 
Etkinlik web adresi için tıklayınız!


Bir ProjEM Var Diyorsan ödülleri ise şöyle; 

1 Gruba: 4000 TL + Koç Üniversitesi’nden MBA Eğitimi + Mercedes Benz Stajı + Samsung Galaxy Note 10.1 

2. Gruba: 3000 TL + Samsung Galaxy Note II 3. Gruba: 2000 TL + Yurt Dışı Dil Eğitimi + Samsung Galaxy Camera




27 Aralık 2012 Perşembe

Egitim Duragı Bilisim Etkinligi




Üretim Araştırmaları Kulübü 3 Ocak 2013 Perşembe günü Küçükyalı Kampüsü Eğitim Durağı '' Bilişim '' etkinliğine hepimizi davet ediyor!

Program Akışı:

11:00-12:00 İş Dünyasında Bilişim Çözümleri WorkCube İş Geliştirme Direktörü Ferdi Fırat
12:00-13:00 Bulut Bilişim Çözümleri PeakUp Bilişim Danışmanlık CEO'su ve Teknoloji Direktörü Ahmet Toprakçı
13:00-13:30 Kahve Molası-İkram
13:30-14:30 SAP Hakkında Herşey İtelligence Türkiye Çözüm Yöneticisi Filiz Savaş Durgut
14:30-15:30 Oracle Oracle Türkiye Uygulama Geliştirme Uzmanı Fatih Tüfekçioğlu
15:30-16:30 Sosyal Medya ve Girişimcilik Knowledge Experts Consultancy CEO'su Umut Aydın

Etkinliğimiz sertifikalıdır.

Fuaye alanında katılımcı kurumlar tarafından açılacak olan standlarda CV toplama etkinliği gerçekleştirilecektir.

Etkinlik katılım ücreti 5 TL'dir.

Daha ayrıntılı bilgi için tıklayın!



26 Aralık 2012 Çarşamba

Türk Telekom 'dan Yeni PlayBook Tablet Fırsatı!




Türk Telekom, teknoloji dünyasının önemli markalarından BlackBerry'nin PlayBook OS 2.0 Tablet'ini 36 aya varan taksitlerle müşterilerine sunuyor. Mart 2013'e kadar devam edecek olan kampanyayla; 32 GB BlackBerry PlayBook OS 2.0 Tablet'e ayda 23,90 TL'den başlayan taksitlerle sahip olmak mümkün. Türk Telekom müşterileri BlackBerry PlayBook OS 2.0 Tablet'e, telefon faturasına eklenecek 24/36 ay taksitle sahip olabiliyorlar.

Kolay taşınabilir tasarıma sahip olan BlackBerry PlayBook OS 2.0 Tablet, yüksek performansı, Adobe Flash destekli sorunsuz web taraması, çoklu görev özelliği, HD multimedya, geliştirilmiş güvenlik özelliği, alışılmışın dışında bir kurumsal destek ile güçlü bir geliştirme ortamı gibi birçok özelliği bir arada sunuyor.

BlackBerry PlayBook OS 2.0 Tablet'in özellikleri:

7 inç LCD, 1024×600, WSVGA çoklu dokunuş destekleyen dokunmatik ekran
Simetrik çoklu işlemleri (multiprocessing) destekleyen BlackBerry Tablet işletim sistemi
Ultra ince ve taşınabilir: Ebatlar: 130 x 193 x 10 mm
1 GHz çift çekirdekli işlemci
1 GB RAM
Çift yüksek çözünürlüklü HD kamera (önde 3 MP, arkada 5 MP), 1080p HD video kayıt desteği
Video oynatma: 1080p HD Video, H.264, MPEG, DivX, WMV
Ses oynatma: MP3, AAC, WMA
HDMI video çıkışı
Wi-Fi -802.11 a/b/g/n
Bluetooth 2.1 + EDR

Alıntı; Chip
25 Aralık 2012 Salı

Ford 'dan Güldüren Yeni Yıl Videosu



Yeni yıla yaklaşırken dünyanın dört bir yanından gelen otomobil üreticilerinin kutlama mesajları yüzümüzde sıcak bir gülümsemenin oluşmasına sebep oluyor. Ancak Ford Avrupa'nın dün gece yayımladığı yeni yıl videosu, gerçekten görülmeye değer.

Efsane otomobil dublörü ve ralli pilotu Ken Blcok'un stop motion parodisi, adeta izlenme rekorları kırıyor. İki beygir gücünde olan Block Fiesta Signature'un Snowkhana'da Luke Skywalker, Stormtrooper, noel baba ve polis arabalarına karşı vediği amansız mücadele ile sizleri baş başa bırakıyorum :)





24 Aralık 2012 Pazartesi

Flickr Pro 'yu Ücretsiz Kullanmak ister Misiniz ?




Normal de ki fiyatı 25 dolardan başkayan ve dünya da çok popüler olan, büyük kullanıcı kitlesi bulunan bir hizmedi bedava kullanmak ister miyiz ? Elbette isteriz :)

Flickr 'ı herkes kullanmasa da mutlaka duymuştur. Yahoo 'nun fotoğraf hizmeti olan Flickr yeni üyelerine 3 aylık ücretsiz Flickr Pro fotoğraf ve video hizmeti dağıttığını açıkladı. Yıllık fiyatı 25 dolar olan üyelik sayesin de fotoğraf başına 50 MB olmak üzere sınırsız fotoğraf yükleyebiliyoruz. Fotoğraflarımıza sınırsız olarak bakabiliyor, 60 adet gruba kadar fotoğraf yollayabiliyor, yüksek çözünürlükde ki fotoğrafları inceleyebiliyor ayrıca HD videolar yükleyip oynatabiliyoruz. Ücretsiz hesap da ayda 300 MB 'lık fotoğraf yüklememize ve sadece son 200 fotoğrafımıza bakmamıza izin veriliyor.

Yahoo 'nun bunu yapmasın da ki amaç sınırsız depolama alanının kötüye kullanılmasını engellemek. Fırsattan sadece yeni bir Flickr hesabı açacak olanlar faydalanabiliyor. 3 ay sonra hesabımız normal ücretsiz Flickr hesabına dönüştürülüyor. 

Siz de zaten ücretsiz olan Flickr 'ın PRO versiyonunu 3 ay ücretsiz kullanmak için buraya tıklayarak kayıt olabilirsiniz...


21 Aralık 2012 Cuma

Bir Videoyu istenilen Zamandan Baslatma


Madem Youtube 'den başladık paylaşmaya bu hafta bir özelliğinden daha bahsedelim. Bu özellikte oldukça güzel ve pek fazla bilinmeyen bir özellik.

Facebook , Twitter gibi sosyal ağlarda arkadaşlarımıza bir video izletirken sadece belli bir sürede ki anı anlatmak için "Kanka 3:41 'den sonrasını izle, videonun 2.45 'den sonrası süpermiş" gibi bildiriler göndeririz. Bazen uzun videolar olduğunda sarması ve o bahsedilen dakikaya gelmesi de sıkıntı yaratabiliyor. Belli  bir süre beklenmesi gerekiyor en azından. Daha da açacak olursak konuyu örneğin uzun bir filmde sadece 1 sahneyi arkadaşımıza göstermek istiyor olabiliriz. Şu dakika ya gel, ordan sonrasını izle vs vs ızdırabından bizi kurtaracak bir yol var aslında. Youtube bunu bize sağlıyor ama pek çoğumuzun haberi bile yok :)

Youtube 'da bir videoyu istediğimiz saniyeden başlatabiliyoruz. 10 dakikalık bir videonun direk 7.33 'den başlamasını sağlayabiliriz. Bunun için aşağıda ki fotoğrafta göreceğiniz yöntemi kullanacağız.





Fotoğrafta gördüğünüz Skrillex videosu (Çok severim) 3.37 saniyeden oluşuyor. Ben arkadaşıma bu parçanın sadece 1:15 'inci süresinden sonrasını dinletmek istiyor olayım. İstediğimiz süreye gelip videoyu durduruyoruz ve süre bandının üzerinde bulunan ufak kırmızı tuş üzerinde sağ tık yaptığımız da karşımıza bir menü geliyor. Seçenekler arasında ki Geçerli zamana ait video URL 'sini kopyala seçeneği tıkladığımızda parçanın 1:15 'den sonra başlamasını sağlamış, kısaca dinletmek veya izletmek istediğimiz kısımdan başlamasını sağlamış oluyoruz..

Buyrun tıklayın! Skrillex Bangarak parçasını 1:15 'den başlayarak dinleyin...



Youtube Videolarını Mp3 Olarak indirin, Kullanın

Kendi arkadaşlarımdan ve blog ziyaretçilerinden bir kaçından mp3 bulma programları hakkında bir kaç soru aldığım için bu yazıyı yazmaya karar verdim. Genellikle bir şarkıyı beğendiğimiz de mp3 olarak bilgisayarımıza veya cep telefonumuza indirip dinlemek istiyoruz. Eskiden LimeWire , Bearshare gibi programları bilgisayarımıza kurduktan sonra dilediğimiz parçayı veya videoyu aratarak bilgisayarımıza ücretsiz indirebiliyorduk. Fakat bu programlardan da bulaşan virüsler başka hiçbir programdan bulaşmıyor diyebiliriz.

Ama Youtube Converter isimli bir site bize herhangi bir program kurmamıza gerek kalmadan, virüslerle uğraşmamızı gerektirmeden Youtube 'da bulunan her videoyu mp3 olarak bilgisayarımıza indirme kolaylığı sunuyor. Aslında çok yaygın bir site fakat demek ki reklamı yetersiz ki duymayan insanların sayısı da bir hayli fazla. Site sayesinde Youtube 'da olan her videoyu mp3 olarak kullanabiliyoruz. Yani Youtube 'da ki bir filmi bile mp3 olarak indirebiliyoruz. Bir filmi izlemek yerine sadece dinlemek isteyenler varsa tabi :) Kullanımı oldukça basit ve tamamen ücretsiz. 

Öncelikle Youtube giriş yapıp istediğimiz videonun linkini kopyalayarak alıyoruz;




Linkin tamamını kopyaladıktan sonra Youtube Converter 'e girmemiz gerekiyor. Buraya tıklayarak giriş yapabilirsiniz. Daha sonra aşağıda ki fotoğrafta gösterdiğim kısma yapıştırıp Video'yu Dönüştür tuşuna basmamız yeterli. 




Video 'yu Dönüştür tuşuna bastıktan sonra ekran aşağıda ki gibi bir görünüm alacak. Download yazısını zaten göreceksiniz. Tıkladığınız da seçmiş olduğunuz video mp3 olarak bilgisayarınıza ücretsiz olarak inmiş olacak.





Mp3 'ün kalitesi Youtube 'den bulduğunuz video ile aynıdır. Yani bir parçayı ararken en iyi ses kalitelisini bulup indirirseniz mp3 'ünüz o kadar kaliteli olacaktır. Program hem ücretsiz, hemde virüs bulaştırma olayı minimizedir. Hiç yok demek çok zor. Ama Youtube 'un gibi geniş bir içeriğe sahip olduğunu düşünürsek bulamayacağımız parça da yok denecek kadar azdır :)









Söyledikleriyle Çuvallayan Ünlüler




Ünlülerin, profesörlerin, askerlerin, düşünürlerin veya yazarların çok ünlü sözleri vardır. Öyle güzel şeyler söylemişler, önermişlerdir ki geçmiş dönemde söylemiş olmalarına rağmen hala günümüzde o sözleri okuyup hareket edersek hayatımızı düzeltebildiğimiz bile oluyor. Hatta depresyona girmiş bir insan bunları okuyarak kurtulabiliyor bile.

Ama bazıları da var ki zamanında "Biz her boku biliriz!" diyerek öyle cümleler sarfetmişler ki hatta sallamışlar diyelim, bugün okuduğumuzda onlarların alay konusu olmasına bile yol açacak cinsten. Demek ki her söylenilene inanmamak, her duyduğumuzu yapmamak gerekiyor :)

İşte üfürmasyon, öylesine söylenmiş kehanetler;

 “İcat edilebilecek her şey icat edildi” 
Abd Patent Dairesi Başkanı Charles H. Duell - 1899

“Havadan ağır makinelerin uçması İmkânsızdır” 
Lord Kelvin - 1895

“Uçaklar hoş oyuncaklar. Ama askeri bir değerleri yok.” 
1. Dünya Savaşı 'nda Fransız ordu komutanı Mareşal Ferdinand Foch - 1911

"Hisse senetleri ulaşabilecekleri en yüksek düzeye ulaşmıştır. "
Irving Fisher (Yale Ekonomi Profesörü - 1929)

“Açıkçası bilgisayar denen makineye dünyada en fazla 5 adet ihtiyaç olacağını düşünüyorum.”
Thomas J. Watson (IBM Başkanı – 1943)

”Radyonun geleceği yok.” 
Lord Kevin İskoçya 'lı Fizikçi

”Atlar her zaman kullanılacaktır. Otomobil ise geçici bir moda olabilir.”
Henry Ford’un kredi talebi üzerine otomotiv sektörünün geleceği konusunda geyik yapan bir banka müdürü - 1903

”Artistlerin konuşmalarını kim duymak ister ki?” 
Harry Warner - O sıralar yeni icat edilen sesli film hakkında - 1927

”Televizyon en geç 6 ay içinde piyasadan silinecektir.insanlar her akşam böyle bir kutuya bakmak istemez.”
Daryik Zanuck - 1944

”Bilgisayar gelecekte beldi de sadece 1,5 ton ağırlığında olacaklar..”
Popular Mechanics Dergisi - 1949

”Soundlarını beğenmedim.ayrıca gitar gruplarının modası geçti.” 
Decca plak firmasının bir yöneticisi. Beatles hakkında söylüyor - 1962

”Tütün tüketimi insanlar için gayet sağlıklı bir şeydir.” 
Doktor G. Mcdonald -1963

”İnsanların evlerinde bilgisayar bulundurmaları için bir sebep göremiyorum.” 
Ibm Başkanı -1977

“İnsanların interneti kullanacaklarını düşünmüyorum” 
Bill Gates

Özellikle Bill Gates ve Ibm Başkanı söylediklerini fazlasıyla yemişlerdir herhalde :)



20 Aralık 2012 Perşembe

TTNET 'ten Acer Iconia Tablet Kampanyası




TTNet, Windows 8'li Acer Iconia tableti avantajlı fırsatlarla müşterilerine sunmaya başladı!

İletişim ve eğlence şirketi TTNET, müşterilerine Windows 8 işletim sistemli tablet deneyimini yaşatıyor. Kullanıcısına hızlı bir deneyim sunan Windows 8'li Acer Iconia W510, 12 Aralık'tan itibaren TTNET Satış Noktalarından TTNET avantajlarıyla satışa sunuluyor.

12 Aralık'ta başlayan ve 28 Şubat 2013 tarihine kadar devam edecek olan kampanyayla; TTNET müşterileri 24 veya 36 aylık taksitlerle "Acer Iconia W510 tablete ayda 53,90 TL'den başlayan fiyatlarla'' sahip olabilecek.

Piyasaya çıktığı ilk ayda 40 milyondan fazla kullanıcıya ulasan Windows 8 işletim sistemine sahip ilk tabletlerden biri olan Acer Iconia W510; farklı bir tablet deneyimi sunuyor.

"Iconia W150 Tablet'in '' özellikleri:

•    Windows 8 işletim sistemi,
•    Intel Atom™ processor Z2760 1.8 Ghz işlemci,
•    10.1" HD IPS 1366 x 768 çözünürlüklü çoklu-dokunmatik ekran,
•    Klavyeli tablet modeli,
•    MicroSD kart yuvası,
•    Micro-USB port,
•    Micro-HDMI port,
•    Ön yüzde 2 MP, arka yüzde 8 MP Acer Crystal Eye HD kameralar
•    WiFi ile bağlantı özelliği

Kampanya hakkında bilgi almak ve kampanyadan yararlanmak isteyenler; TTNET satış noktalarından, 444 0 375 TTNET müşteri hizmetlerinden bilgi alabilirler.

Alıntı; Chip
19 Aralık 2012 Çarşamba

Google Nasıl Para Kazanıyor ?




Bugün internette arama yapmak deyince çoğumuzun aklına Google geliyor. Öyle ki bazen "arama yapmak" yerine "Google'lamak" ibaresini kullanabiliyoruz. Peki aramadan başka Gmail, YouTube, Maps, Android, Blogger gibi çok sayıda hizmet sunan Google, nasıl para kazanıyor? İşte ABD merkezli devin gelir kaynakları.

1. Sponsorlu sonuçlar: Sponsorlu sonuçlar arama yaptığınızda ekranın sağ köşesinde görünüyor. Google ile Sponsorlu sonuçlar anlaşması olan siteler, bazı aramalarda görünmek için Google'a ödemede bulunurlar.

2. Adsense: İyi bir trafiğe sahip blog ve web siteleri, bu programdan para kazanabilirler. Burada reklamcılar Google'a reklamlarına yapılan tıklamalar için ödemede bulunurlar. Google ise web sayfası ve blog sahiplerine sitelerindeki Adsense reklamlarına gelen tıklama sayısına göre ödemede bulunur.

3. Görsel arama: Google, sponsorlu sonuçları görsel aramalarda da gösteriyor. Bu gösterilen içerikler de Google için iyi bir gelir kapısı oluşturuyor.


4. Gmail: Popüler e-posta hizmeti, kullanıcılara e-postalarıyla ilgili sponsorlu bağlantılar gösteriyor.

5. Orkut: Google, sosyal ağı Orkut'ta da banner ve metin reklamları gösteriyor.

6. Android: Google, Android ceplerdeki Google Play, Arama ve diğer "Google Apps" uygulamalarını lisanslayarak (ve işletim sistemini bedava sağlayarak) para kazanıyor. Google Play'deki ücretsiz uygulamalar bile Google'a kazandırıyor. Mağazada uygulamanızı yayınlamanız için bir hesap satın almanız gerekiyor. Reklam sponsorlu uygulamalar da Google Mobile Ads'ı kullanması halinde Google'a gelir sağlıyor.

7. YouTube: Google, YouTube videolarında ve sayfaların yan tarafında metin ve banner reklamları gösteriyor.

Alıntı: Chip


18 Aralık 2012 Salı

Tahmin Yetenegini Kullan Lenovo Notebook 'u Kap



Lenovo 'nun başlatmış olduğu güzel bir yarışmadan bahsedeceğim. Yeni yıla yepyeni bir notebook ile girmek isteyenler için Lenovo  harika bir yarışması düzenleniyor.

Önce hediyelerden bahsedelim. Yarışmanın birincisi Lenovo IdealPad S206 notebook kazanacak. İkinci olan şanslı kişi Lenovo 'dan hoparlör, üçüncülüğü elde edecek yarışmacı ise 2GB 'lık Lenovo USB bellek kazanacak. 

Peki ne yapacağız, nasıl katılacağız ?

Yapılması gereken çok basit. Öncelikle Lenovo 'nun Facebook sayfasın üzerinden gerçekleştirilecek olan yarışmaya katılmamız gerekiyor. Bunun için öncelikle sayfayı beğenmemiz gerekiyor. Daha sonra sadece 1 anket sorusuna cevap verilmesi yeterli. Doğru yanıta en çok yaklaşan kişiler, Lenovo 'nun yukarıda ki saydığım muhteşem ödüllerinden birini kazanacak. Anket sonuçları ve ödül kazananlar 7 Ocak 2013 'de Lenovo Türkiye Facebook saydası duvarında duyurulacak.

Ayrıntılar ve katılmak için tıklayın!



Twitter Fenomeni Yarısmada ilk Soruda Elendi





Atv 'de yayınlanan Kim Milyoner Olmak İster yarışmasını bilmeyen yoktur artık. İşte bu yarışmaya geçenlerde kendisini twitter fenomeni diye lanse eden, twitter 'da çok fazla takipçiye sahip olmak çok büyük bir olaymış gibi gösteren Mustafa Misir isimli arkadaş ilk soruda elenince alay konusu oldu :)

Aşağıda bir video izleyeceksiniz. Kendisinden okadar emin, genel kültürüm çok iyidir! diye bahseden Mustafa Misir ismli arkadaşın elendiği soru ise şu;

'Birçok işin aynı anda yapılmasıyla oluşan sıkışık durum' ifade edilirken, dokuz ayın hangi gününün bir araya gelmesinden bahsedilir? sorusuna "pazartesi" yanıtını verdi ve elendi.

İşin daha garip tarafı ise daha önce bu yarışmaya katılan bir twitter kullancısına özürlü sıfatını yapıştırmış, fakat o özürlü dediği yarışmacı Fatma B. AYmaz 30 bin TL kazanmıştı :) Hatta bununla da yetinmemiş özürlü kontenjanından almışlardır onu falan filan gibi çok daha ağır ithamlarda bulunmuştu. Eee Allah 'ın sopası yok Mustafa Misir :) Genel kültürünün gelişmeye ihtiyacı olduğu gibi bence biraz ahlak kısmını da geliştirmen lazım. Ha bu arada! Eğer bu yarışmadan sonra twitter takipçilerinde azalma meydana geldiyse buraya tıkla ve zaten kullanmış olduğunuz takipçi kazanma uygulamalarından takipçilerini tamamla :)



Enine Boyuna E-Ticaret Zirvesi




Düzenleyen: Marmara Üniversitesi / Bilişim Teknolojileri Kulübü
Yer: Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü İbrahim Üzümcü Konferans Salonu
Başlangıç: 19.12.2012 13:30
Bitiş: 19.12.2012 16:30

Marmara Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Kulübü tarafından düzenlenecek olan Enine Boyuna E-Ticaret zirvesine katılabilirsiniz. Her katılımcıya sertifika verildiği gibi ayrıca yapılacak olan çekilişle 10 kişiye ücretsiz host verilecek.

 İşte zirve de konuşulacak konu başlıkları;

1)E-Ticaret'in Türkiye'deki durumu 

a)Sayısal Durum 
b)Gelişmeler 
c)Tarihçe 
d)Geleceği 
e)Dünyadaki boyutu 

2)E-Ticaret ve Sosyal Medya 

a)Sosyal Medya Nedir 
b)Çeşitleri 
c)Sosyal Medyanın E-Ticarete Etkileri 
d)Dünya'daki Sosyal Meyda E-Ticaret İlişkisi 
e)Reklam(Google AdWords) 

3)E-Ticaret Sistemi Nasıl Kurulu 

a)Ben bir E-Ticaret sistemi kurmak istiyorum 
b)Neleri Bilmem gerek 
c)Nasıl Bir Yol İzlemeliyim 
d)Seo Nedir(İsim nasıl seçilir) 

4)E-Ticaret ve Güvenlik 

a)SSL 
b)Bilgi,Üye,Sipariş Güvenliği 
c)K.Kartı Bilgi Güvenliği 
d)Hosting Seçerken Nelere Dikkat Edilmeli



17 Aralık 2012 Pazartesi

2013 'de Çalısılacak En iyi Sirketler Secildi




Glassdoor.com sitesinin her yıl yaptığı ve çalışanlarının kendi şirketlerini oyladıkları anket sonuçları belli oldu. Çalışanlar anketi yanıtlarken maaş, görüşler, iş görüşmesi ve yaptıkları işin niteliğine göre oy kullanıyorlar.

Sonuçlara göre Amerika 'da 2013 yılında çalışılabilecek en iyi şirket 5 üzerinden 4,7 puanla Facebook olmuş.


En çok bilinen şirketlerden bazıları;

Google 4,3 puanla 6. sırada;

LinkedIn 4,1 puanla 14. sırada;

Shell 4,0 puanla 18. sırada.

Apple 3,9 puanla 34. sırada;

SAP 3,9 puanla 42. sırada;

IKEA 3,8 puanla 43. sırada;

Starbucks 3,8 puanla 50. sırada.


Tüm listeyi görmek için tıklayın


iTÜ Seni Yurtdısı Biletini Kazanmaya Davet Ediyor




Tüm dünya seni bekliyor! Sınırlarınızı aşın! Türkiye'nin en aktif iş ve kariyer kulübü olan İstanbul Teknik Üniversitesi Endüstri Mühendisliği Kulübü seni Yurtdışı Bileti 'ni almaya davet ediyor! sloganıyla hazırlanan bir etkinliğe denk geldim, paylaşmak istedim.

20 - 21 Aralık tarihlerinde İtü Maçka Kampüsü 'nde gerçekleştirilecek olan organizasyonda gün boyu yurtdışı ile ilgili çeşitli oturumlarla hem yurtdışına çıkmanın yollarını en iyi şirketlerden öğrenme yolları hem de çeşitli çekilişlerle yurtdışına çıkma fırsatını yakalama şansı varmış :) İlgilenenler için yine güzel ve kaçırılmayacak bir etkinlik.


14 Aralık 2012 Cuma

Bu isaretlerin Anlamı Ne ?




Cep telefonlarımızın, laptoplarımızın ve buna benzer diğer elektronik araçlarımızın sağında solunda bazen içerisinde mutlaka bazı işaretler görürüz. Örneğin CE , FCC gibi. Bunların ne anlama geldiğini biliyor muyuz peki ?

Elektronik cihazlarımızın arkasında genellikle anlam veremediğimiz bir dizi işaretler ve kısaltmalar yer alıyor. Bu kısaltmaların uluslararası ticarette çok önemli bir yeri bulunuyor. İşte her bir işaretin anlamı.

UL: Underwriters Laboratories, bağımsız, kâr amacı gütmeyen bir "güvenlik bilim şirketi" ve ABD'de, Kanada'da, Meksika'da satılan birçok ürünü federal ve eyalet güvenlik kurallarına karşı test ediyor.

CSA: Diğer bir bağımzsız test ve sertifikalandırma şirketi olan CSA International tüketici ve endüstriyel ürünleri sınıyor.

FCC: Federal Communications Commission, kullandığımız elektronik cihazların kablosuz frekanslarının birbirleriyle çakışmadığından emin olmak üzere testler gerçekleştiriyor. ABD'de satılan ürünlerin belirli FCC kurallarına uyması gerekiyor.

CE: Avrupa Birliği'nde satılan her ürünün CE (Conformité Européenne, Avrupa Uyumluluğu) işaretini taşıması gerekiyor. CE, tek başına ürünün kalitesiyle ilgili bir şey söylemese de üye 27 ülke için uyulması gereken kuralları bir araya getirerek işleri kolaylaştırıyor.

Ünlem sembolü: Resmi ismi CE R&TTE Directive olan ünlem işareti, cihazın bir veya birden fazla üye ülkenin kablosuz kurallarını çiğnediğini gösteriyor. Örneğin iPhone, 2.4GHz ve 2.454GHz frekanslarında çalıştığından dışarıda Fransa'daki kuralları çiğnemiş oluyor.

WEEE sembolü: Çöp kutusu şeklindek sembol, ürünün AB tarafından getirilen güvenli elden çıkarma gereksinimlerini karşılayıp karşılamadığını gösteriyor. Bu ürünü çöpe atmak yerine uygun bir biçimde elden çıkarmanız gerekiyor.

GS işareti: "GS Mark with TUVdotCOM" veya "TÜV Rheinland GS Mark", ürünün bağımsız bir şirket olan TÜV Rheinland tarafından test edildiğini ve Almanya'nın sıkı güvenlik yönetmeliklerine uyduğunu gösteriyor.

China Compulsory Certificate (CCC): Çin'in iki sertifikalandırma sistemlerini bir araya getiren işaret, temel tüketici ürünü güvenliğini simgeliyor. Çin'de satılan neredeyse tüm tüketici ürünlerinin, bu işareti taşıması gerekiyor. 


13 Aralık 2012 Perşembe

7 DX Demo Party Baslıyor




Düzenleyen: Boğaziçi Üniversitesi
Yer: Eta A blok, B katı, Boğaziçi Üniversitesi Kuzey Kampüs
Başlangıç: 15.12.2012 10:00
Bitiş: 16.12.2012 18:00

7DX Demo Party, 14-15 Aralık 2012'de! Televizyonun her evde olmadığı, olsa da yalnızca tek kanal izlenebildiği, "yabancı karışık" diye kasetlerin doldurulduğu, hoşlanılan kıza derste not yazarak ilan-ı aşk edilen 80'lerin o teknolojik ortamında Commodore 64'ün Türkiye'ye gelmesiyle oyunları ücretsiz oynamak isteyen bir grup çocuk orijinal oyunları kopyalamaktan yola çıkarak programlamayla haşır neşir olmaya başladı. Zamanla çok daha geniş kollara yayılan bu uğraşla ilgilenenlerin oluşturduğu alt kültür, bugün halen 7DX Demo Scene Party ile devam ettirilmektedir.

Oyunları kırmak (cracking) ile başlayan bu serüven kısa sürede aynı mahalleden veya yakın şehirlerden irtibatta olan çocukların bir araya gelerek oyunların başına kendi intro'larını eklemesine dönüştü. 

Oluşan farklı farklı gruplar grafikler tasarlıyor, dijital sesler üretiyordu ve daha sonra kendi gruplarının ismiyle ürettikleri oyunların başına ekliyorlardı. Dönemin şartları düşünüldüğünde üretmesi zor olan ama biraz da oluşan rekabet ortamından olsa gerek son derece kaliteli içerikler ortaya çıktı. Commodore 64'ten sonra diğer platformların da ortaya çıkmasıyla (Amiga, Atari, PC, vs.) bu uğraş, her platform için scene adı verilen farklı gruplar oluşacak kadar nispeten geniş bir alana yayıldı ve 2002 yılında bir araya gelerek içerik üretebilecekleri ve bunları yarıştırabilecekleri bir parti düzenlemeye başladılar. 

Büyük uğraşlar sonucu bugünkü halini alan 7DX Demo Party hem bu alt kültürü yaşatmayı hem de amatör bilgisayar kültürüne ilgi duyanları bir araya getirmeyi amaçlıyor. 2 gün süren ve geceyi de kapsayan etkinlikte scenerlar uyumaksızın içerik üretiyorlar ve 2. günün sonunda da demo, oyun, piksel grafik, freestyle art, chipmod müzik, MP3 bilgisayar müziği, 256 byte, scripting ve wild kategorilerinde ürettiklerini yarıştırıyorlar. Bu yarışmaları kazananlara sponsorlardan birçok ödül gelse de, kazandıkları en büyük ödül geçirdikleri eğlenceli zaman oluyor çoğu kez. 

Ayrıca etkinliğe katılanlar Microsoft'un geçen sene düzenlediği "sanal karakter animasyonu" semineri gibi seminerlerden faydalanabilir, scenerları iş başında izleyebilir ve onlarla sohbet imkanı bulabilir. Bu sene de Boğaziçi Üniversitesi Bilişim Kulübü (COMPEC)'in katkılarıyla Boğaziçi Üniversitesi'nde düzenlenecek olan 7DX Demo Party 2012 15-16 Aralık'ta ETA A binasının B katında gerçekleşecek.


12 Aralık 2012 Çarşamba

Ücretsiz Etkinlik; Mobil Günler Baslıyor





Düzenleyen: Bilkent Üniversitesi / IEEE Öğrenci Kolu
Yer: Bilkent Üniversitesi
Başlangıç: 21.12.2012 09:40
Bitiş: 23.12.2012 17:40


Mobil Günler, 21-22-23 Aralık Tarihlerinde Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleştirilecek ve 3 gün boyunca sürecek olan seminerler, laboratuvar çalışmaları, eğitimler, firma oturumlar ve destekleyici oturumları gibi birçok farklı oturumdan oluşacaktır. 

Katılımcıların mobil dünya hakkındaki bilgi birikimlerini arttırabilecekleri, başlangıç ve ileri seviyelerde verilecek olan eğitimlerle kendilerini teknik anlamda geliştirebilecekleri bu etkinlik; Bilkent IEEE Öğrenci Kolu tarafından 21-22-23 Aralık tarihlerinde Bilkent Üniversitesi’nde gerçekleştirilecektir. Etkinlik sırasında kontenjanlar dâhilinde katılımcılara yatılı kalma imkânı da sağlanacaktır. Etkinlik, katılmak isteyen herkese açık ve ücretsizdir. 

Etkinlik programı, katılım formu ve etkinlikle ilgili daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsiniz. 

Etkinlik İçeriği: 

•Android Eğitimleri 
•IOS Eğitimleri 
•Windows Phone Eğitimleri 
•Big Data 
•Start-uplar 
•Özgür Yazılım ve Patentler 
•Javascript Uygulama Geliştirme 
•HTML5 
•Cloud Computing 
•Girişimcilik 
•Drupal Uygulama Geliştirme 
•Wordpress ile Mobil Uygulama 
•User Experience 
•Agile 
•Marketting 
•Oyun Turnuvası 
•Interface 



Angry Birds 'den Harika Sürpriz




Angry Birds 'ü duymayan oynamayan yoktur herhalde. Rovio Entertainment bu sene üçüncü yaşını kutlayan Angry Birds (Öfkeli Kuşlar) oyununun uzun metrajlı filminin çekileceğini duyurdu. 

Çıktığı günden beri resmen ortalığı kasıp kavuran ve çokta geniş bir hayran kitlesine sahip olan bu oyun artık ciddi ciddi çok büyük bir marka haline gelmiş durumda. Angry Birds uzaya çıkmakla kalmadı yeni yaşında oyunun hayranlarına 2 'de çok güzel sürprizi var :) 

Bunlardan ilki oyuna eklenen tam 30 yeni bölüm. Diğer sürpriz ise Angry Birds 'ün 2016 yılında vizyona girmesi beklenen uzun metrajlı filmi. Marvel Studios’un yönetim kadrosunda yer alan David Maisel ise baş yapımcı koltuğunda oturacak. Film hakkında başka bir bilgi yok ama kılıktan kılığa giren Angry Birds’ün sinemalarda ciddi bir izleyici kitlesi edineceğine kesin gözle bakıyorum ben :)



Finance Break



Düzenleyen: Boğaziçi Üniversitesi
Yer: Boğaziçi Üniversitesi Güney Kampüs
Başlangıç: 10.12.2012 17:30
Bitiş: 20.12.2012 19:00


Ekonomi ve finans dünyasının önde gelen isimlerinin konuşmacı olarak ağırlandığı Boğaziçi Üniversitesi’nde finans alanında düzenlenen tek aktivite olan Finance Break iki haftalık seminerler dizisi şeklinde gerçekleştirilmektedir. 

Bu aktivite sayesinde finans alanına ilgi duyan öğrenciler bilgi birikimlerini geliştirmek adına yoğun bir katılım göstererek finans dünyasının kapılarını aramaktadırlar. Daha önceki senelerde Dünya Bankası Türkiye Eski Direktörü Andrew Vorkink, SPK Başkanı Vedat Akgiray, JP Morgan Başekonomisti Özgür Altuğ, Prof. Dr. Burak Saltoğlu, İMKB Eğitim Müdür Dr. Murad Kayacan gibi önemli isimleri konuşmacı olarak ağırlayan Finance Break katılımcıların finans dünyası hakkındaki bilgi dağarcıklarını geliştirmeyi hedeflemektedir.



BBM Voice ile Ücretsiz Sesli Görüsme Yapın




WhatsApp sıkıştırdı sıkıştırdı sonunda BBM 'e sesli görüşme desteği de eklettirdi :)

Blackberry telefonlarının üreticisi olarak bildiğimiz Kanada 'lı Research In Motion (RIM) güncellemiş olduğu yeni işletim sistemiyle kullanıcılarına artık sesli görüşme özelliğini de sunmaya başlıyor. Blackberry Messenger BBM 7 ile birlikte sunulacak olan BB Voice özelliği ile RIM kullanıcıları BBM üzerinde yazışmanın yanında sesli görüşmeleride gerçekleştirebilecekler.

Sadece Wifi 'a bağlıyken çalışabilecek olan BBM Voice ile Blackberry kullanıcıları kontak listesinde bulunan diğer BBM 7 kullanıcılarıyla ücretsiz sesli görüşme yapabilecekler. RIM 'in bu güncellemsi whatsapp ve viber gibi internet üzerinden sesli ve yazılı ücretsiz iletişim hizmeti sunan mobil uygulamalara karşı geç de olas atılmış bir adım olarak yorumlanabilir..


10 Aralık 2012 Pazartesi

Sertifikalı Etkinlik; 1. Olaganüstü Dahiler Toplantısı




Düzenleyen: Girişimci Gençler Derneği (GİGED)
Yer: Üsküdar Gençlik Merkezi
Başlangıç: 16.12.2012 09:00
Bitiş: 16.12.2012 15:00

GİGED'in her sene bir kere gerçekleştirdiği, hayatın her alanından -başarılı olmuş, değer yaratmış- konuşmacıların yer aldığı, çeşitli interaktif kişisel gelişim oyunlarının oynandığı bir toplu “dahi” yetiştirme buluşmasıdır. 

"Aslında herkes dahidir; ama siz kalkıp bir balığı, ağaca tırmanma yeteneğine göre yargılarsanız, tüm hayatını aptal olduğuna inanarak geçirir." - Einstein

Evet, Einstein yukarıdaki sözleriyle ne kadar da basitçe tanımlamış “dahiliği” değil mi? Ne yazık ki bir çoğumuz içimizde yatan o büyük potansiyelin farkında değiliz ve gene ne yazık ki bunu değiştirmek için de hiçbir çaba göstermiyoruz. 

”Olağanüstü Dahiler Buluşmaları” Nedir ve İçeriğinde Neler Var?: 

”Olağanüstü “Dahiler Buluşmaları” GİGED “Dahiler Buluşmaları'ndan” farklı olarak; GİGED'in her sene bir kere gerçekleştirdiği, hayatın her alanından -başarılı olmuş, değer yaratmış- konuşmacıların yer aldığı, çeşitli interaktif kişisel gelişim oyunlarının oynandığı bir toplu “dahi” yetiştirme buluşmasıdır. 

Bu buluşmalarda çeşitli sektörlerden konuşmacılar katılımcılarla büyük bir konferans salonunda deneyimlerini paylaşarak, katılımcılara kendilerini tanımları ve geliştirmeleri için yardımcı olurlar. Hayatın her alanından; alanında başarıya ulaşmış, farkındalık yaratmış, katma değer oluşturmuş bu başarılı isimlerle; katılımcılara “nasıl başarılı olunabileceğini” canlı örnekleri deneyimletilecektir. 

Bu buluşmamızda ilk defa; 
-Yuvarlak Masa Toplantıları 
-Dünya Sorunları'na Çözüm Bulma Aktivitesi 
şeklinde iki oturum yapılacaktır. 

Özetle; GİGED “Dahiler Buluşmaları” bu dahiliğin ilkokulu ise ”Olağanüstü “Dahiler Buluşmaları” da bu işin yüksek lisansıdır. O aradaki eğitim farkını da “sahada” biz sizlere zaten yaşatmış olacağız. 

Konuşmacılar: 

İlkini gerçekleştireceğimiz "Olağanüstü Dahiler Buluşması'nda" aşağıdaki dahiler de bizlerle olacaklar. 

İbrahim Betil - Toplum Gönüllüleri Vakfı (TOG), ENKA okulları, İstanbul Eğitim Gönüllüleri Vakfı ve Öğretmen Akademisi Vakfı'nın Kurucusu 

Teoman Tunç - Vamelya.com Kurucusu 

Murat Dede - Web Ajansı Kurucusu 

Volkan Kirtok - Pradma Kurucusu, eticaretmag.com Kurucusu 

Bülent Bayraktar - sermayesızticaret.com Kurucusu 

Uğur Akkuş - unisbul.com Kurucu Ortağı 

Erdem Genç - "20 Yaşında Patron Olmak Kitabı'nın" Yazarı 

Emre Urfalı - Manivela Akademi Kurucusu 

Berrak Kutsoy - Pegasus Havayolları Yönetim Kurulu Başkanı Danışmanı 

İsmail Haznedar - Stratejik İşler Kurucusu 

Gonca Telli Yamamato - Okan Üniversitesi UZEM Müdürü 

Zeynep Mengi - Hürriyet İK Muhabiri 

Zekai Kıran -Siyasetçi, Sivil Toplum Kurucusu ve Yoneticisi 

Münteha Adalı - Kagider Yönetim Kurulu Üyesi 

Hüseyin Öğüt -kuponnow.com Yönetici Ortak 

Belgin Taştan - cozumpark.com Teknoloji Uzmanı 


Kayıt ve Etkinlik Programı: 
Etkinliğimiz dernek üyelerimize ücretsiz olup, etkinliğin dışarıdan katılımcılara "10 TL" ücreti bulunmaktadır ve etkinlikten 2 hafta sonra 1 adet İngilizce ve 1 adet Türkçe olacak şekilde iki adet sertifika katılımcılara teslim edilecektir. 

Etkinliğimizde; sıcak yemek, çay-kahve ikramı ve tatlı ikramı yapılacaktır.

Etkinliğimiz 150 kontenjan ile sınırlı tutulacaktır bu yüzden elinizi çabuk tutun :) 

Ön kayıt ve rezervasyon için burayı tıklayın

Etkinlik ücretini aşağıda belirtilen banka hesabına EFT veya Havale yaparak ödeyebilirsiniz. Ya da etkinlik günü kayıt masasında kayıt olabilirsiniz. Ödediğiniz ücret karşılığı, etkinlik günü adınıza hazırlanmış "dernek makbuzu" size teslim edilecektir. 

Hesap No: 
Türkiye İş Bankası Altunizade Şubesi
Şube Kodu:1217 
Hesap No:0356220 
Hesap Sahibi: Uygar Yabar 

Katılım ücretini ödedikten sonra "serkanhangul@giged.org.tr" adresine 
-İsim ve Soy isim 
-Kullandığınız eposta adresiniz 
-Cep Telefonunuzu göndermeniz yeterli olacaktır. 

EFT ve Havale ile yapılan ödemelerin kesin kayıtları, ödeme yapıldıktan ve bu bilgiler Serkan Bey'e gönderildikten sonra alınacak ve tarafınıza "Kesin Kaydınız Alınmıştır" şeklinde geri dönüş sağlanacaktır. 

09.30 – 10.00:Kayıt 
10.00 – 10.50:Yuvarlak Masa Sohbetleri 1 
11.00 – 11.50:Yuvarlak Masa Sohbetleri 2 
11.50 – 12.30:Öğle Yemeği 
12.30 – 13.15:İbrahim Betil ile Söyleşi 13.20 – 13.40:İnteraktif Etkinlik-Takımların Oluşturulması 
13.50 – 14.20:Takım Çalışması 

Yol Bilgisi: 
Üsküdar Gençlik Merkezi'ne ulaşım için Üsküdar Meydan'dan 11C numaralı otobüse binerek Üsküdar Gençlik Merkezi'nin önündeki durakta inebilirsiniz. 

11C'ye binemezseniz; Hem Üsküdar'dan ve Hem Kadıköy'den "Millet Parkı" durağından geçen otobüs ve minibüslere binerek ulaşım sağlayabilirsiniz. İndiğiniz duraktan karşıya parkın içinden "Burhaniye Mahallesi'ne" geçerek Gençlik Merkezine ulaşabilirsiniz. 

Bilgi ve İletişim: 
Dahiler Buluşması http://www.facebook.com/DahilerBulusmasi http://twitter.com/DahilerBulsmasi

Girişimci Gençler Derneği (GİGED) http://www.giged.org.tr/ http://www.facebook.com/GirisimciGenclerDernegi http://www.facebook.com/groups/giged https://twitter.com/GirsmciGencler http://tr.linkedin.com/in/girsmcigencler

Serkan HANGÜL Org. Kom. Başkanı serkanhangul@giged.org.tr https://www.facebook.com/serkanhangul https://twitter.com/serkanhangul 
0537 510 81 27

Kaynak; Üniaktivite



Hackerların Yeni Sifre Kırma Donanımları




Herkes hacker nedir ? Hacker nasıl olunur ? Beyaz şapkalı hacker , siyah şapkalı hacker ne demektir ? diye mutlaka bir kere bile olsa arama yapmış, bu konuyu incelemiştir. Özellikle RedHack , Anonymous denildiğinde insanlar bir cümle ile olsa bile ufak tefek şeyler anlatabilirler ama kimse nasıl çalıştıklarını bilmez. Bu yazımda hackerlerin yeni oyuncağından biraz bahsetmek istiyorum.

Hackerlerin güvenlik duvarlarını aşmak için çeşit çeşit dahiyane fikirler ürettiklerini biliyoruz. Gerçekten de aklın akılla mücadelesi haline gelmiş durumda bu iş. Hackerlerin bu yeni oyuncağı 6 dakika da şifre kırabilen ilginç bir alet.  Geçtiğimiz günlerde güvenlik konferansı passwords 12 'de konuşan Jeremi Gosney hackerlerin şifre kırmak için kullandıkları yeni donanımı sergiledi. Fotoğrafda gördüğünüz donanımda 25 adet AMD Radeon grafik kartı bulunuyor. 10Gps hızında iletişim kurabilen beş 4U rack sunucu. Bu donanım çalıştırıldığında çok kısa bir süre içerisinde yığınla şifreye saldırı düzenleyebiliyorlar Örneğin 14 karakterli bir windows xp şifresini kırmaları sadece 6 dakikalarını alıyor. 

Bizim yapabileceğimiz tek şey kullandığımız şifrelerimizi sistemaik bir şekilde sürekli değiştirip güncel tutmak. Eğer uzun ve rastgele sıralanmış şifreler kullanmazsanız hackerlerin en kolay avlarından birisisiniz. Daha önce yazmış olduğum dünyada en çok kullanılan şifrelere buraya tıklayarak ulaşabilirsiniz...





9 Aralık 2012 Pazar

Dünyanın En Mütevazi Devlet Baskanı




Yeryüzünün en mütevazi Devlet Başkanı kimdir ? diye sorulduğunda ya kafadan isimler atarız ya da hık diye kalır cevap veremeyiz. İşte bu sorunun yanıtını veriyorum :) Uruguay Devlet Başkanı Jose Alberto Mujica dünyanın en mütevazi devlet başkanıdır. Neden mi ? Bakalım..

2010 yılında ülke genelinde yüzde 52 gibi yüksek bir rakamla oy alan Jose Alberto Mujica haftasonları köyüne dönüp tarlasını sürüp ekinleeini ekiyor ve ekim sonrası olgunlaşan mahsüllerini yine kendisi topluyor. Yanında tek bir koruma bile bulundurmayan Jose Alberto Mujica tarlasına giderken de eski bir pantolon ve terliklerini kullanıyormuş. 

Ayrıca bir çoğumuzun tanıdığı şuan galatasaray 'ın kalecisi olan Muslera 'nın devlet başkanı olan Jose Alberto Mujica kominist kültürden geliyor. Birde 20 yıldır kullandığı mavi bir vosvosu var :) Mavi vosvosu ile devlet başlanlığı makamına giden onunla tekrar köyüne dönen Jose Alberto Mujica başka arabaları da beğenmiyormuş. İşte bu dünyanın en mütevazi devlet başkanının bir kaç fotoğrafı :)











Hava Kosullarına Göre Sekil Degistiren Ev




Şekil değiştiren cep telefonu, şekil değiştiren araba, hatta şekil değiştiren insan bile gördük kimi zaman :) Fakat hava koşullarına göre şekil değiştiren evi hiç duydunuz mu ?

İngiltere 'de iki yenilikçi mimar, mevsimsel hava koşullarına göre şekil değiştirebilen bir ev tasarlamışlar. Hava durumuna göre gün içinde bile şekil değiştirebilen bu ilginç mimariye ünlü matematikçi Henry Dudeney 'in puzzle teorisinden esinlenilmiş. David Grunberg ve Daniel Woolfson isimli bu iki kafadar ingiliz mimar, ismini dinamizim 'den alan D-Haus adlı şirkete tüm zamanların en farklı ev projesini sunmuş durumdalar. Havanın ısınıp soğumasına, mevsimsel değişimlere ve hatta astronomik değişimlere göre 8 farklı şekil alabiliyormuş bu yapı. Dışında kalın ağır duvarlardan oluşan ve şekil değiştirmesi istendiğinde bu duvarlar tamamen kalkan evde, içeride ikinci duvar görevi gören camdan duvarlar ortaya çıkıyor. 

Mimar Grunberg, "Bugüne kadar ısıyı içeride tutan camlar ya da odayı soğutan duvarlar yapıldı. Ama ikisini aynı anda sağlayacak bir sistem dünyada bir ilk" demiş. Hakikaten de ilk sanırım. Ben hiç duymadım, görmedim :) Ali Ağaoğluna 'da böyle mimarlar lazım olsa gerek :)


7 Aralık 2012 Cuma

150 - 200 TL Arasında Akıllı Telefonlar Geliyor




Microsoft Türkiye Genel Müdürü sayın Tamer özmen öyle bir açıklama yaptı ki herkesi tatlı bir heyecan sardı. Özmen; Şubat ayında 150 - 200 TL 'lik telefonların piyasaya sürüleceğini v bu telefonların 1500-2000 TL olan teelfonlarla aynı özelliklere sahip olacağını açıkladı.

Ankara JW Marriot Otel 'de gerçekleştirilen Microsoft Bilişim Zirvesi 2012 'ye konuşmacı olarak katılan Özmen, mobilite, sosyal ağlar, bulut bilişim ve büyük veri olarak sıralanan dört mega trend konusunda kendilerini hazır hissettiklerini söyleyerek, kurumlara bu yeni çağda rekabet etmelerini sağlayacak ve bu rekabeti fırsata çevirecekleri yeni ürün ve hizmetleri Türkçe olarak sunduklarına dikkati çekti. Türkiye'nin genç nüfusunun önündeki tüm engelleri kaldırmak ve yeni iş fırsatları yaratmak için çalıştıklarını dile getiren Özmen, “Türkiye'nin önündeki önemli tehditlerden biri olan siber saldırılara karşı kamu ile birlikte hareket etmeye çalışıyoruz. Kamunun sayısal dönüşümü birinci önceliğimiz” diye konuştu.

Konuyu daha da açan Özmen, günümüzde şirketlerin birçok departmana sahip olduğunu ve bunlar arasında iletişim kurmanın Windows 8 ile daha kolay hala geleceğini belirterek; “Bugün akıllı telefonlar 1500-2000 bin lira civarında fiyatlara sahip. Şirketler çalışanlarına bu cihazları vermekte zorlanıyor. Şubat ayında 150-200 liralık telefonlar çıkacak, bunlar 1500-2000 liralık telefonlarla aynı platformlara sahip olacak” diye konuştu.