31 Ocak 2013 Perşembe

Yaza Yaza Yazı Getirelim Mi ?





Böyle bir soruya "olmaz!" diyecek kadar gaddar bir insan değilim. Sizin de paylaşmak istediğiniz herhangi bir şey varsa (şiir, makale, haber, veya kendi bloğunuz varsa onunla ilgili bir yazı) bana gönderin bloğum da yayınlayayım.

Özellikle her blog yazarının başına dert olan olaydan bende çok sıkıldım artık. Bir konu yazıyorsunuz ziyaretçi geliyor altına "hımm güzel" yazıyor ve yapıştırıyor kendi linkini. Hiç hoş değil. Bunu backlink yapma amaçlı kullanıyorlar fakat kendi adıma konuşuyorum bu tür yorumları görünce yayınlamamayı bırakın direkt spam olarak işaretliyorum. Yorum yazmış olmak ve link bırakmak için yazanlardan her blog yazarı rahatsızdır. Hoş bir görüntü oluşmuyor. Ama bir de iyi niyetli arkadaşlar var. Benim yardım etmek istediğim arkadaşlar o arkadaşlar işte. Bloğumun pagerank değeri şuan 4. Yeni güncelleme ile 5 olur mu bilemiyorum ama 4'den düşmeyeceği kesin. İşte bu konumda burada devreye giriyor.

Benim bloğumun kısa tanımı sol üst köşede var. Bu konularla ilgili bir yazı yazabilir ve yazının içinde bulunacak şekilde 2 kelimeye kendi bloğunuzun linkini koyabilirsiniz. Link takas bu şekilde gerçekleşmiş olacak kısaca. Ya da bloğunuz yoksa şiirleriniz veya herhangi bir anınız varsa onuda gönderin yayınlayayım. 

>> Alakasız bir yazının alakasız bir kelimesine linkinizi verirseniz yayınlamamı beklemeyin.

>> Herkesin faydalanabileceği türde bir bloğunuz varsa bloğunuzu anlatan bir yazı yazabilirsiniz. (Reklamın en iyisi budur.)

>> Kopyala yapıştır türünde makaleleri yayınlamıyorum.

Hepsi bu kadar.

b.bembeyaz@hotmail.com adresine veya sağ altta bulunan iletişim kutusundan gönderebilirsiniz.



30 Ocak 2013 Çarşamba

inci Sözlük Celal ile Ceren 'e Takmıs Durumda





Yaptıkları olaylarla hem sosyal medya da hem de gerçek hayatta isimlerini duyduğumuz yaramaz çocuklardan oluşan İnci Sözlük yazarları Şahan Gökbakar 'a takmış durumdalar :)

IMDB 'de yer alan Şahan Gökbahar 'ın yeni filmi Celal ile Ceren filmine toplu halde 1 puan veren grup, filmi en kötü 100 film arasına soktu. Son 3 senedir herhangi bir filmin giremediği bu listeye İnci Sözlük yazarlarının yaptıkları operasyon ile diyeyim artık Celal ile Ceren girmiş durumda. 

9 binden daha fazla kişinin 1 puan verdiği film şuan en kötü filmler listesinde 20. sırada bulunuyor. Filmin sıralamada daha da geriye düşmeyeceğini anlayan İnci Sözlük yazarları bu sefer de çareyi Celal ile Ceren filminin üzerinde ki filmlere 10 puan vermede buldular. Film şuan durmadan sıralama değiştiriyor. 28. sıraya kadar gerileyen film tekrar 20. sıraya yükselmiş durumda.

Şahan Gökbakar’ın twitter 'da “puanlama benim için önemli değil. 1,5 milyon kişi filmi izledi” demesine rağmen filmin oyu daha da düşüyor.

Filmin fragmanı;





R-Scholars Girisimci Kız Ögrencileri Destekliyor





Bağımsız bir özel sermaye fonu yönetim firması olan TRPE Capital, Girişimci Kız Öğrencileri desteklemek için 5 yıl içinde toplam 250,000 TL kaynak kullanmak üzere hazırladığı R-Scholars Burs programını bu senenin başında açıkladı. 

Türkiye’de girişimci olmak isteyen kız üniversite öğrencilerini destekleyen ve onları girişimciliğin koşullarına hazırlayan bir program olan R-Scholars, girişimci Kız Öğrencilere üç alanda destek vermeyi amaçlıyor. 

Bu alanlar;

>> Mali Yardım: Katılımcılar okul, yurt, yemek veya diğer okul ihtiyaçlarını karşılamak üzere bir burs hakkına sahip olurlar. (Her takvim yılı için toplam 3000 TL)

>> Yaz Stajı; Katılımcılar için TRPE Capital bünyesinde veya yatırım yaptığı şirketlerden birinde yaz stajı fırsatı oluşturulur.

>> Öğrenci Girişimci Hazırlık Programı; Katılımcılar TRPE Capital bünyesinde 4 haftalık (girişimcilik iş planlarını detaylandırmak amacıyla) bir programı tecrübe edebilirler. 

İlgilenen adaylar, R-Scholars websitesinden başvuru yapabilirler. Program için son başvuru tarihi 8 Şubat olarak belirlenmiş.

Çeşitli basın bültenlerinden derlenmiştir.




29 Ocak 2013 Salı

maNga Konserine Bilet Kazanın






Her ay düzenli bir şekil de müzik ve çeşitli sanat etkinliklerine ev sahipliği yapan İş Sanat 'ın Şubat ayında ki konuğu maNga olacak.

İlk albümünü 14 Aralık 2004 'de maNga adıyla Sony Music ve GRGDN ortaklığında piyasaya çıkaran grup 180.000 'i aşan albüm satışı ile Altın Plak ödülünün de sahibi olmuştu. Sayısız yerde sahne alan ve 2010 yılında Eurovision 'a katılma başarısını gösteren maNga 'nın bugüne kadar çıkarmış olduğu albümler ise;

maNga
maNga+
Şehr-i Hüzün şeklinde. Grubun We Could Be The Same isimli bir de single 'ı bulunuyor.

Hayranlarına en beğenilen parçalarının akustik düzenlenlemelerinin de yer alacağı iki bölümden oluşacak özel bir konser hazırlayan Türkiye 'nin ilk nu-metal gruplarından maNga, başarılı konser performanslarını ve müzik çalışmalarını 7 Şubatta İş Sanat 'da sergileyecek.

Ayrıca İş Sanat Facebook sayfası üzerinden düzenlenen yarışmaya katılabilir, soruya doğru cevap veren 20 kişiden biri olup konser bileti kazanabilirsiniz.



Büyük Ödüllü Matematik Sorusu





Bir matematik sorusu düşünün. Çözene verilen ödül son model bir mercedes otomobil. Buraya kadar olabilir gibi duran bu olayı bir Türk matematikçi vaadediyor desem işin ilginçliği bu noktada başlamış olur herhalde.

Bilgisayar teknolojisinin alt yapısı olan asal sayılar üzerine 16 yıldır çalışma yürüten Samsun 'lu 2 çocuk babası matematik öğretmeni Aydın Cerit bir haber sitesinde yayınladığı matematik sorusuna cevap verene son model bir mercedes araba vereceğini duyurdu. Çözememelerinden midir inanmamalarından mıdır bilinmez ilgi gösterilmeyince ödülü 1 ay ücretsiz yemek, emekli maaşı, 10 bin TL nakit para, dükkan, daire, yat ve 2012 model mercedes 'e çıkaran Cerit 'in sorusunun cevabına verileceği ödül artık bunların hiç birisi. Ödül artık 1.000.000 TL! Şimdi benim aklıma gelen soru emekli öğretmen olan birisi neye güvenerek bu kadar riskin altına girer ? Çözebilen olursa neler olur ? Öyle veya böyle sorularını çözebilenlerin olmadığı da gerçek.  


Sorunun çözümünde katrilyon çarpı katrilyon büyüklüğünde bir sayı ortaya çıkacağını belirten Aydın abinin açıklaması ise;

 “Çözen çıkmayacağını düşünüyorum. Çünkü buna benzer sorular da yapmış ve çözebilen çıkmamıştı. Çözmeye çalışanlar var. Takipçisi de giderek artıyor. Çözen çıkarsa taahhüdümü yerine getireceğim. Bu ödül şimdiye kadar verilmiş en büyük ödül. Sorum, matematik açısından sağlam ve pürüzü yok. Kendine göre bir hesaplama yöntemi yapabilenler soruyu çözebilirler.” 

Gelelim şu meşhur soruya. İşte soru;

(7+30 üssü n) dizisi veriliyor. Buna göre,

a) İlk 169 asal tam sayıdan kaç tanesi bu dizinin terimlerini tam böler?

b) Bu asallar hangileridir?

c) Bölen bu asalların dizinin diğer hangi terimlerini tam böldüğünü gösteren kuralları çıkarınız.

d) Dizinin ilk 11 terimini asal çarpanlarına ayırınız

e) 1789379615459′a tam bölünen dizinin terimi var mı, varsa bu sayıya tam bölünen dizinin baştan 2. teriminde ‘n’ kaçtır?

Çözebilen olursa beni de görün :) Ha unutmadan! Son gün 15 Şubat



28 Ocak 2013 Pazartesi

Dr.Web Anti-Virus ile Android Cihazınızı Koruyun




Herkese tekrar merhaba. Bu yazıda size cep telefonunuz veya tabletleriniz için gerekli olan ücretsiz ve Google Play Store 'de bulunan en güvenilir antivirüs programı olan Dr.web Anti-virus Light 'tan bahsetmek istiyorum.

Biliyoruz ki Google Play 'de binlerce uygulama var ve biz bu uygulamaların hepsini cihazlarımıza indirip kullanabiliyoruz. Tabi ki bu durum bazı kötü amaçlı faaliyetlerde bulunmak insanlara zarar vermek isteyen insanların gözünden de kaçmamakta. Kısaca kendimizi korumamız şart. Nasıl bilgisayarımız da çeşitli markalarda antivirüs programı kullanıyorsak cep telefonumuz da ve tablet pc'lerimizde de bu tür koruma amaçlı yazılımlar kullanmamız kaçınılmaz bir hal alıyor. Google Play 'de de yüzlerce ücretsiz antivirüs programı olmasına rağmen indirip kullanan kullanıcıların yorumlarından ve kendi tabletime bu ücretsiz yazılımı indirip kullanmış olmamdan dolayı Google Play 'de bulunan en iyi ve sorunsuz çalışan, virüsleri bulan ve silen en iyi yazılımın bu olduğunu söyleyebiliyorum.

Altını çizdiğin kısım en önemli kısım. Virüsleri silmesi. Çoğu antivirüs yazılımı tarar, virüsleri bulur, tehdit algılandı gibi uyarılar verir fakat virüsleri silmenize imkân vermez. Ama bu program sayesinde bulduğunuz virüsleri silebiliyorsunuz.

Tanıtım videosunu izleyelim;




Vereceğim linkte göreceksiniz ki programa şuan 84.334 kişi 5 yıldız vermiş durumda. Zaten Google Play 'de en çok indirilen ve en çok 5 yıldız alan antivirüs programı da şuan Dr web Anti-virus. 

Buraya tıklayarak program hakkında daha fazla bilgi alabilir, kullanıcıların yorumlarını görebilir dilerseniz programı indirebilirsiniz.



Bilgisayarınıza Android 4.0 Ice Cream Sandwich'i Kurun




Cep telefonu ve tabletlerde bulunan her uygulamayı bilgisayarımızdan da kullanabilecek olmamız kulağa çok hoş geliyor. Android işletim sistemli bir cep telefonumuz veya tabletimiz yoksa bu yazılımı bilgisayarımıza kurduğumuz da aklınıza gelen her uygulamayı rahatlıkla kullanabileceğiz.

Android 'i 1080p çözünürlükte ki bir monitörde kullandığımızı düşünsenize ? Dokunmatik olayı olmayacağı için fare ve klavyeyi kullanacak olmamız da daha hızlı kullanmamız anlamına geliyor. Pekin tabanlı girişim SocketeQ tarafından hazırlanan WindowsAndroid isimli yazılım sayesinde Android 4.0 Ice Cream Sandwich 'i windows vista, windows 7 veya windows 8 kurulu bilgisayarımızda yerleşik bir uygulama olarak kullanabiliyoruz.

İsterseniz uygulamanın nasıl çalıştığını izleyelim;




Dokunmatik bir monitörün yokluğunda, fare ile yönetilen arayüzde, metin komutlarını da klavye ile girmek mümkün. 1080p gibi arayüz çözünürlüklerini destekleyen uygulamayı pencere modunda veya tam ekran olarak çalıştırmak mümkün. Ethernet ve pppoe üzerinden internet bağlantısının da gerçekleştirilebildiği WindowsAndroid'e uygulamaları yüklemek için, windowsandroid_root\data\app klasörüne APK dosyalarını kopyalamak ve uygulamayı baştan başlatmak yeterli oluyor.

Henüz geliştirilme aşamasında olduğundan dolayı doğal olarak bir çok hata içeriyor ve sık sık çökebiliyor. Fakat bence denemeye değer bir yazılım. Uygulamayı indirmek için buraya tıklayabilirsiniz.




Google+ Twitter 'ı Geride Bırakmayı Basardı




İnternette en çok aktif kullanıcıya sahip olan sosyal ağlar deyince akıllara ilk olarak facebook ikinci olarak da twitter geliyor. Zaten yapılan araştırmaların ve elde edilen verilere göre de sıralamanın bu şekilde olduğu ortada. Fakat Google+ ikinciliği elde etti.

Google+ özellike bayanların düşük talebi ve yoğun kullanım oranlarının düşük olmasıyla eleştirilirken son dönemlerde twitter 'ı geçmeyi başardı. Global WEB Index adlı araştırma şirketinin yaptığı araştırmaya göre Google+ gün geçtikçe artan bir kullanıma sahip. Twitter 'ı aktif kullanıcı sayısı bakımından geçen Google+ Facebook 'un gerisinde kalarak 2. sırada yer aldı. İnternet kullanıcılarının ilgilerine göre Facebook %51, Google+ %25 Twitter ve Youtube ise %21 paya sahip.

Rakamlarla anlatacak olursak 343 milyon aktif kullanıcı olan Google+ 300 milyon aktif kullanıcısı bulunan Twitter 'i geride bırakmış. Son altı aylık dönemde ki artış oranlarına bakıldığında ise tablo tabiri caizse tamamen tersine dönüyor. %40 artışla twitter birinci sırada yer alırken %33 'lük artış alan Facebook ikinci %27 'lik artış oranıyla da Google+ üçüncülüğü elde ediyor. 

Yani bu şekilde giderse Twitter devrettiği ikinciliği tekrar alacak giri görünüyor. Google+ 'nın en büyük avantajı ise Android işletim sistemini kullanmak için açılan Gmail hesapları. Gmail 'e sahipseniz zaten Google+ hesabına da sahip olmuş oluyorsunuz...


Basın bülteninden derlenmiştir.



26 Ocak 2013 Cumartesi

Gsm Destekli Olmayan Tabletlerde Whatsapp Kullanma




Herkese merhaba. Bu yazımda Gsm desteği olmayan bir başka değişle sim kart girişi bulunmayan, telefon aramalarını gerçekleştiremediğimiz tablet bilgisayarlarda Whatsapp kullanılabilir mi ? Nasıl kullanılır ? Nasıl yüklenir ? bunu anlatmak istiyorum.

İnternette Google 'ı açıp tablet ve whatsapp yazdığınızda herkesin gsm desteklemeyen tabletlerden whatsapp 'a girilmiyor mu ? Nasıl ayarlarız ? Tabletim de whatsapp var ama kullanamıyorum ? Tablette whatsapp rehberini nasıl oluşturacağız ? benzeri bir sürü cevaplanmayan sorusunu bulabilirsiniz. Özellikle forumlarda bu konu artık neredeyse sıradan bir konu haline gelmiş. Ortalık cevabını alamayan kullanıcılarla dolu. Arkadaşlar benim de geçen gün elime Hi Level 'in HLV-T704 modeli olan tableti geçti. Açınca whatsapp 'ın içinde kurulu olduğunu görüyorsunuz. Fakat giriş yaptığınız da kendi numaranızı tanımladıkdan sonra "Rehberinizde kimse yok" benzeri bir uyarı görüyorsunuz. Numara ekleme yapacak yer yok. Sadece whatsapp 'ı Google+ Facebook Twitter Gmail gibi hesaplarınız varsa orada ki arkadaşlarınıza önerme seçeneğiniz var. Yani kullanamadığınız whatsapp 'ı arkadaşlarınıza öneriyorsunuz :) Komik.


Ama bu sorunun bir çözümü var. Bahsettiğiö HLV-T704 modelli tabletim de gsm desteği veya sim kart girişi yok. Herhangi bir aparatta kullanmıyorum. Ama whatsapp 'ı kullanıyorum.

Dilerseniz nasıl yapacağımıza geçelim.

1) Öncelikle tabletiniz de bulunan whatsapp uygulamasını kaldırın ve gmail hesabınız yoksa buraya tıklayarak kendinize bir gmail hesabı oluşturun. Gmail hesabınız varsa bu adımı geçin.

2) Bu adımı bilgisayardan yapacaksınız. Tabletinizin tarayıcısından Gmail 'e girerseniz Rehber bölümünü göremezsiniz..Gmail 'a kaydolup hesap oluşturdukdan sonra hesabınızda oturum açın ve aşağıda ki fotoğrafta da gösterdiğim sol üst köşede ki Gmail butonuna bastıktan sonra Rehber sekmesine tıklayın.




3) Rehber sekmesine tıkladıkdan sonra karşımıza çıkan ekranda istenilen bilgileri giriyoruz. Ad Soyad Adres Doğum günü vs gibi bilgiler bulunmakta. Hepsini doldurmanıza gerek yok. Whatsapp 'ın ihtiyac duyduğu kısımlar sadece isim ve cep telefonu kısmı. Bu iki kısmı mutlaka doldurun. Enter tuşuna basarak kaydı tamamlayın.




4) Burada dikkat etmemiz gereken önemli bir nokta var arkadaşlar. Kişiyi kaydederken mutlaka Starred in Android seçeneği aktif olmalı. Aktif değilse whatsapp rehberinizi yine göremez. Bunu yapmanın yani eklediğimiz arkadaşımızı whatsapp 'ın görmesini sağlamamız için aşağıda ki fotoğrafta gördüğünüz üst kısımda bulunan tuşa basıp Starred in Android seçeneğini etkinleştirmeliyiz.




5) Bu işlemlerin tümünü eksizsiz yaptıkran sonra artık tabletimize dönebiliriz. Burada dikkat edilmesi gereken bir kısımda whatsapp 'ı Google Play 'den yani başka bir değişle Android marketten değil whatsapp 'ın kendi sitesinden kurmamız. Google Play 'de ki whatsapp 'ın mobil versiyonu sanıyorum. Çünkü önce rehberimi oluşturdukdan sonra Google Play 'den whatsapp 'ı kurdum fakat numaraları görmedi. Whatsapp 'ı tekrar kaldırıp kendi sitesinden indirdiğim de numaraları gördü. 

5.5) Whatsapp 'ın sitesine gidin (tıklayın). Tabletinize indirdikden sonra yani yeni baştan kurduğunuz için sizden kendi  numaranızı tanımlamanızı isteyecek. Bu işlemi yaptıktan sonra Gmail rehberiniz de ki eklemiş olduğunuz  arkadaşlarınızla konuşma yapabilirsiniz..

Not; Son madde de verdiğim whatsapp site linki android işletim sistemine sahip olan tabletler için. Eğer başka bir işletim sistemi kullanıyorsa tabletiniz buraya tıklayın ve alt kısımda ki kendinize uygun olan seçenekten kurun.


Sorularınız için iletişim sekmesini kullanabillir veya twitter hesabımı takip ederek twitter 'dan sorabilirsiniz.




25 Ocak 2013 Cuma

Dijital Pazarın Lideri Olmaya Ne Dersin ?





İstanbul Bilgi Üniversitesi, dijital pazarlama iletişimi alanındaki güncel gelişmelerin ve trendlerin nabzını tutan, teori ve pratiği birleştiren bir eğitim programı sunuyor. 

Üst düzey akademik kadro ve sektörün tecrübeli isimlerinin katılımıyla gerçekleştirilecek olan sertifika programında amaç, katılımcıları içerik yaratmaktan, dijital iletişim stratejileri oluşturup, dijital mecraları yönetmeye ve ölçüm kriterlerini doğru yorumlamaya kadar dijital pazarlama dünyasına tam donanımlı olarak hazırlamak. Eğitimin süresi 8 hafta, 38 saat olacak. 

Eğitim hakkında daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayın.



internetten Film indirmenin Cezası Yok





Benim gibi çok fazla film izleyenler için çok güzel bir haberi duyurmak istiyorum bugün. İnternetten film indirmenin cezası bu kadar, indirmeden izlemek şu kadar kota götürüyor faturalar kabarıyor gibi sorunları sürekli okuduk, duyduk. Ama internetten film indirmek artık serbest.

Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı 'nın açılışına katılan eski Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay internetten film indirenlerin bir suç işlemediğini fakat indirip çoğaltan ve bundan kar elde etmeye çalışanların cezaya tabi tutulacağını belirtti. Ertuğruş Günay 'a da eski bakan diyorum çünkü Günay dün (24 Ocak 2013) bakanlık koltuğunu devretti.

DHA'nın geçtiği habere göre, internetten film indirme konusunda kanuni bir düzenleme yapıldığını doğrulayan ancak film indiren ya da izleyenlere ceza geleceği yönündeki haberleri yalanlayan Ertuğrul Günay, önümüzdeki dönemde ayrıntılarını açıklayacağını söylediği düzenlemenin sadece film indirip çoğaltanlara yönelik cezayı işlem getireceğini, bireysel olarak bir ceza öngörülmediğini söyledi. Günay, "Siz film indirip izliyorsanız ona bir şey yok. Ama siz servis etmeye başlarsanız ona yaptırım getiriliyor" diye konuştu.

Yani bizi ilgilendiren kısım kısaca film indirip rahatlıkla izleyebileceğiz artık. Fakat işin içine para karıştırıp çoğaltmayı düşünürsek o zaman suç işlemiş oluyoruz...



23 Ocak 2013 Çarşamba

Banking Forum 2013 ilk Kez istanbul 'da





Dünyanın önde gelen finans merkezlerinde düzenlenen Brand Finance Banking Forum serisi Londra, New York, Hong Kong ve Dubai’nin yanı sıra bu yıl ilk kez İstanbul’da gerçekleşecek.

Brand Finance Banking Forum 2013 İstanbul, 14 Şubat 2013 tarihinde 9.30 – 14.00 arası Karaköy Bankalar Caddesi'nde yer alan SALT'ta yapılacak.

“Yenileşim ve Değişimin Değeri; Bankacılıkta Liderlik” başlığını taşıyan Brand Finance Banking Forum 2013-İstanbul’da küresel arenada Türkiye’nin artan önemi, İstanbul’un dünya çapında bir finans merkezi olma hedefi paralelinde, Türk bankacılık sisteminin küresel rekabet üstünlüğünü arttırıcı konuların işlenecek. 

Foruma Brand Finance CEO’su David Haigh, The Banker Dergisi Editörü Brian Caplen ve BNP Paribas Marka İnovasyonları Başkanı Claire Fulda da konuşmacı olarak katılacak. 

Brand Finance Banking Forum 2013- İstanbul’un program ortaklığını da en geniş muhabir kadrosuna ve en fazla sayıda ülke ofisine sahip haber kanalı olan BBC World News ile 1926 yılından bu yana bankacılık ve finans sektörü haber kaynağı olarak yayınlanan The Banker dergisi üstleniyor. 

“Dünyanın En Değerli Banka Markaları” araştırması 

Finans sektörünün önemli buluşma noktalarından Brand Finance Banking Forum serisinde, Brand Finance ve The Banker dergisi işbirliği ile son 5 yıldır hazırlanan ve her yıl 1 Şubat’ta sonuçları açıklanan “Dünyanın En Değerli Banka Markaları” araştırmasının sonuçları değerlendiriliyor. Dünya kamuoyunun ilgi ve dikkatle izlediği bir referans kaynağına dönüşen bu araştırmanın ışığında bankacılığa yön veren eğilimler de tartışılıyor.


22 Ocak 2013 Salı

izlenme Rekoru Kıran Kedi Fletcher





İlk kez kar gören kedi sizce ne yapar ? Hoplar, atlar zıplar vs. İşte son 72 saatte Youtube 'de izlenme rekorları kıran, ilk defa kar gören kedi Fletcher sizlerle.

Kedi Fletcher’ın ilk kar gezintisi 1 milyon 900 bin kereden fazla izlendi. Bu yıl İngiltere ’yi etkisi altına alan yoğun kar yağışı hayvanları da şaşırttı. Evden bahçeye çıkan Fletcher, ilk kez gördüğü beyaz örtüyü keşfetmeye çalışırken sanki paralel evrene geçmiş gibiydi.

Önce şaşırdı, sonra koşturup durdu, neler olduğunu anlamaya çalıştı. İşte meşhur kedi Fletcher!





21 Ocak 2013 Pazartesi

Televizyonunuzu Akıllı Televizyon Yapın





Herkesi bir akıllı cihaz merakı sarmış gidiyor son zamanlarda. Akıllı telefonlar, akıllı arabalar, akıllı televizyonlar. Akıllı oldukları için fiyatları da cep yakıyor çoğu zaman. Ama bu cihaz evde ki akılsız televizyonunuzu bile akıllandıracak.

Akıllı televizyonlar deyince aklımıza ilk gelen özellikler doğrudan internete ya da yerel ağa bağlanarak video oynatabilmek oluyor. Plair ismini verdikleri bu yeni cihaz sayesinde HDMI girişine sahip televizyonlarımız da kablosuz bağlantıyla bağlandıkları diğer cihazlarda ki videoları oynatabilecek. Ürünün fiyatı şuan yaklaşık olarak 100 dolar olarak biliniyor. Android, iOS, OS X ve Windows için özel olarak tasarlanmış bir çok uygulamayı da içerisinde barındırıyor. Bu içerikler sayesinde örneğin Youtube gibi bir web sitesinin içeriğini eski televizyonumuzda izlemek mümkün olacak.

Kablosuz bağlantı özelliği ile çalışan Plair Ocak sonunda piyasaya sürülecekmiş.



Tweetleriniz izleniyor mu ?





Yıllardır sorulan soruların başında geliyor bu. Tweetlerimiz izleniyor mu ? Facebook fotoğraflarımızı başkalarıyla paylaşıyor mu ? soruları soruldu durdu. Cevap ? Her kafadan ayrı ses çıkmasına rağmen aslında bilen yok.

Bu sorulara ışık tutacak bir olay açıklandı geçenlerde. Dolaşırken karşılaştım. Bu konu kaynak alınarak yukarıda ki sorulara cevap bulunabilir. Biliyorsunuz ki Çin 'de Facebook, Twitter, Google gibi tanıtık adresler kullanmıyor. Yasak. Onlar Baidu dedikleri Google benzeri arama motorlarını ve Twitter yerine kullandıkları Weibo ile meşguller. Bunları kullanıyorlar. Çalışma biçimleri aynı. Bir fark yok. Her şeyin çakmasını yaptıkları gibi bunların da çakmaları Çin 'de mevcut kısaca :)

Ancak Weibo 'nun Twitter 'dan bir farkı var. Bu farkların başında Weibo 'da atılan her mesajın 1000 kişilik bir ekip tarafından titizlikle inceleniyor olması. İnternet sansürünün yaygın olarak uygulandığı ülkede bu bin kişilik ekip aykırı bir içeriği tespit ettiğinde söz konusu mesajı anında siliyor. Ama bu tim sadece mesajları incelemekle değil hesapları gerekli gördükleri takdirde kapatabilme yetkisine de sahipler. 368 milyon kayıtlı üyesi bulunan ve her gün 100 milyon mesajın gönderildiği Weibo servisi Çin'in en büyük internet portallarından biri olma özelliğini taşıyor. Yani buradan yola çıkarak Twitter 'da henüz açıklanmamış olmasına rağmen böyle bir ekibin var olduğu kanısına varılabilir. Birileri sizi gözetliyor olabilir :) 


Windows Neden Cöker ?





Windows'unuz sıkça kilitleniyor, mavi ekran hataları veriyorsa yolunda gitmeyen bir şeyler var demektir.

Takılmalar, kilitlenmeler, aşırı derecede yavaşlamalar, Windows'un bir parçası olmak zorunda değil. Eğer bu tür sorunlarla düzenli olarak karşılaşıyorsanız, aşağıdaki 10 maddeyi gözden geçirmenizi tavsiye ediliyor.


Bozuk bellek ve anakart: Mavi ekran sorunlarının çoğu, hatalı bellek veya anakart sorunları nedeniyle meydana gelmektedir. Bu tür sorunlarda gereken veri bellekten okunamaz ve Windows'un sistemi geri döndüremediği "Ölümcül Hata" oluşur.

Belleğinizin sağlam olup olmadığını Memtest86 gibi bir araçla test edebilir veya varsa anakartınızla gelen test aracını kullanabilirsiniz. Elinizde fazladan bellek varsa, belleklerinizi değiştirip sorunun tekrar oluşup oluşmadığını kontrol edebilirsiniz.

BIOS ayarları: Anakartların çoğu, uyumluluğa yönelik varsayılan ayarlarla gelirler. Bu ayarlar PC üreticiniz tarafından değiştirilmiş olabilir, ancak CMOS piliniz biterse varsayılana dönebilir. Böyle bir durumda bazı sıkıntılarla karşılaşmanız mümkündür.

Bir başka sorun ise USB ve CD sürücülerinin önyükleme sırasında en üstlerde yer alacak şekilde ayarlanmasıdır. Bu durumda örneğin PC'nizde bir USB sürücüyü takılı bıraktığınızda, sisteminiz önyükleme yapmayabilir.

Bozuk kayıt defteri: Windows'un kayıt defteri, eskisi kadar sık sorun çıkarmasa da zaman zaman bozulması mümkün. Böyle bir durumda kayıt defterinizi kayıt defteri onarma araçlarıyla tamir etmeyi deneyebilirsiniz. Windows'un sistem geri yükleme aracı da, sisteminizi kayıt defterinin düzgün çalıştığı bir zamana geri almanıza yardımcı olabilir.

Bozuk veya hatalı sürücüler: Donanıma ne yapacaklarını söyleyen yazılımlara sürücü adı veriliyor. Sürücüler doğru çalışmadığında kilitlenmelere ve mavi ekranlara yol açabilirler. Bu tür kilitlenmelerde genellikle bir hata mesajı ekrana gelir. Bazen bu hatanın hangi donanımla ilgili olduğunu da görebilirsiniz. Hata hakkında daha fazla bilgi için onu Google'da aratın.

Sorunun hangi donanımdan kaynaklandığını bulduktan sonra bu donanımınızın en son sürücülerini indirerek yükleyin. Sorun düzelmezse sürücüleri tamamen kaldırıp tekrar yüklemeyi deneyin.

Sabit disk sorunları: PC'niz birden bire önyükleme yapacağı diski bulamamaya başladıysa, belirli dosyaları açarken sisteminiz kilitleniyorsa, sorun sabit diskinizde olabilir. Windows'u açabiliyorsanız, ücretsiz sabit disk araçları ile sabit diskinizi tarayın.

Ancak sabit diskinizin önyükleme yapmaması, onun bozuk olduğu anlamına gelmiyor. Emin olmak için onu farklı bir PC'ye takıp denemenizi tavsiye ediyoruz.

Donanım çakışmaları: Donanım çakışmaları, zaman zaman Windows'un kafasının karışmasına neden olabilir ve kilitlenmeler, mavi ekranlarla sonuçlanabilir. Bir donanım çakışması olup olmadığını Aygıt Yöneticisi'nde görebilirsiniz. Çakışan donanımların simgesinin üzerinde sarı ve siyah bir ünlem işareti olacaktır. Böyle bir donanımın hangi bileşenle çakıştığını görmek için, ona sağ tıklayıp Özellikler sayfasına bakabilirsiniz.

Donanım çakışmalarını çözmek için sürücüleri yeniden yüklemeyi, BIOS ayarlarınızı ve donanım ayarlarınızı gözden geçirmeyi deneyebilirsiniz. Bu konuda sorunu Google'da araştırmanız, çözümü bulmanızı kolaylaştırabilir.

Virüs ve trojanlar: Virüs ve trojanlar sisteminizdeki sürücüleri ve önemli sistem dosyalarını silebilir, yönetimsel ayarları değiştirebilir. Tüm bunlar, beklenmedik kilitlenmelere ve çeşitli sorunlara neden olabilir. Yapabileceğiniz en iyi şey, güvenilir bir antivirüs indirerek bilgisayarınızı taramaktır. Zararlıyı kaldırmayı başarazsanız, sürücünüzü temizleyip Windows'u baştan yüklemeniz gerekebilir.

Güç sorunları: Bazen bozuk bir güç kaynağı, sisteme yeteri kadar gücü sağlayamaz ve açıklaması güç kilitlenmelere neden olabilir. Bu durumun tek çözümü, güç kaynağını değiştirmektir. Evinizin elektrik bağlantısındaki sorunlar da bilgisayarınızı etkileyebilir.

Yazılım: Yazılım hataları genellikle Windows'un kilitlenmesine neden olmazlar. Bununla birlikte sisteminizdeki rastgele takılmaların sorumlusu, yazılımsal sorunlar olabilir. Bu tür sorunları genellikle Windows'u güvenli modda açarak ve msconfig aracıyla başlantıçtaki uygulamaları kapatarak çözebilirsiniz.

Aşırı ısınma: Bilgisayar bileşenleri, ısınmaya karşı duyarlıdır. Bazı bileşenler, aşırı ısıdan hasar görmemek için kendisini kapatacaktır. Bu durumda sisteminizin kilitlenmesi normaldir.

Aşırı ısınma sorunlarının bozuk fan, havalandırma delikleri tıkanmış bir kasa gibi farklı kaynakları olabilir.

Alıntı: Chip



Manpower 'dan istihdama Genel Bakıs Arastırması





Tüm dünyada eş zamanlı yayınlanan ve ileriye dönük istihdam beklentilerine ışık tutan Manpower İstihdama Genel Bakış Araştırması, Türkiye 'nin son 9 çeyrekte en düşük istihdam beklentisine sahip olduğunu saptamış durumda. Yapılan araştırmaya göre küresel krizle oluşan belirsizlik ortamının ve Türkiye 'nin yavaşlayan büyüme hızının, ülkedeki işverenlerin istihdam artışı konusundaki tutumlarında çekimser kalmalarına neden oluyor.

Türkiye 'den 1.000 işverenin yüzde 22 'si istihdam sayılarında artış, yüzde 12'si ise düşüş öngörüsünü dile getirdi. Yüzde 61'i ise istihdam sayılarında herhangi bir değişiklik olmayacağını tahmin ediyor. Türkiye 'nin Net İstihdam Görünümü yüzde +%10 'u göstermekte. Rapor çok uzun olduğu için derlemeye çalıştım. Raporun tamamına buradan ulaşabilirsiniz.



20 Ocak 2013 Pazar

Videonuzu istediginiz Marka ve Model icin Dönüstürün





Sahip olduğumuz videoların hem çok yer kapladığından hem de akıllı telefon, tablet pc gibi cihazlarımızda çalışmadığından şikayetçi oluruz. Bu anlatacağım yazılımla dijital videonumuzu çok basit işlemlerle istediğiniz marka ve modele göre dönüştürebiliyor ve daha az yer kaplamalarını sağlayabiliyoruz.

Video dönüştürme deyince akıllara bir sürü program ve yazılım gelebiliyor. Örneğin Youtube mp3 converter 'i bilmeyen yoktur herhalde :) Fakat bu anlatacağım yazılım bize marka ve modeli de seçme imkanı sunuyor. Yani videomuzu ipad mi, iphone mu, ya da daha farklı marka ve modellere mi çevirmemiz gerektiğini tek tıkla yapabilmemiz. Her formatın her cihazda çalışmadığını biliyoruz. 

Yazılımımızın adı Miro Video Converter Adrese giderek ücretsiz yazılımımızı bilgisayarımıza indiriyoruz. 





Yazılımı indirip kurduktan sonra tabiri caizse gerisi çocuk oyuncağı. İster Drag more videos here or Choose Files 'e tıklayarak istersek de üzerinde değişiklik yapacağımız videomuzu sürükleyip bırakarak işleme başlayabiliyoruz. Yazılımın alt kısımda gördüğünüz gibi videomuzu Apple, Android, Other başta olmak üzere direkt istediğimiz marka ve modelin ayarlarına dönüştürme imkanımız var. Bu da bize sorunsuz çalışma ortamı hazırlıyor. İşte bazı modeller.

Apple için bir kaç örnek;





Android cihazlar için bir kaç örnek;





ve diğer seçeneklerden bir kaçı;





Dönüştüreceğimiz videoyu ve cihazımızın modelini seçtikden sonra alt kısımda aktif olan Convert to iPhone 5* butonuna tıkladığımız da gerekli dönüşümü kısa sürede yapabileceğiz. 

*Örnekde cihaz ayarlarında iphone5 seçildiği için  dönüştürücü butonunda Convert to iPhone 5 yazmaktadır. Sizin modelinize göre değişkenlik gösterecektir. Örneğin; Convert to Galaxy Ace, Convert to Desire gibi.





Yazılım tamamen ücretsizdir. İndirmek için buraya tıklayabilirsiniz.



19 Ocak 2013 Cumartesi

Ulusal Yenilenebilir Enerji Günleri Enerjide Tasarruf Proje Yarısması





Çok güzel eğlenceli, eğitici ve bol ödüllü bir yarışmaya denk geldim. Yarışmanın konusuna kısaca Enerji Tasarrufu diyebilirim.

Yenilenebilir enerji kaynaklarının konuşulacağı ve alanında uzman konuşmacılardan enerji alanında önemli eğitimlerin verileceği bu yarışma Dokuz Eylül Üniversitesi 'nde gerçekleştirilecek. Üstelik kulübün 3. 'sünü düzenlediği Ulusal Yenilenebilir Enerji Günleri 'ne tüm öğrenci grupları katılabiliyor. 

Proje yarışmasının detayları ise şu şekilde;

Ülkemizde ki lisans ve yüksek lisans öğrenimine devam eden öğrencilerin katılabileceği proje yarışması ve sergisi, enerji kullanımını en aza indirecek tasarruf ürünlerinin ortaya çıkartılması konusu olacak. Kısaca yarışmacılardan bu konuları karşılayacak olan ürünler ortaya çıkarması ve proje raporlarıyla yarışmaya katılması bekleniyor. Yarışmaya son başvuru tarihi ise 20 Mart 2013 olarak belirtilmiş.

Katılım şartları;

• Katılımcılar Türkiye’deki tüm üniversitelerden olabilirler. 
• Proje doğrudan uygulanabilir, üretilebilir bir proje olmalıdır. 
• Özgün ve inovatif bir fikir olmalıdır, 
• 20 Mart’a kadar gönderilecek raporda proje özeti, amacı,yapım aşamaları, bilimsel ve teknik bir anlatımla yapılmalıdır. Projeler teknik hesaplamalarla ispatlanmış olmalıdır. 
• Proje ekteki proje başvuru formu doldurularak rapor edilmelidir. 
• Gelinen tüm noktalar bilimsel olarak ispatlanmış olmalıdır. 
• Gerçeklenen projelerin resimleri rapora eklenebilir.
 • Yapılmış projelerin prototipleri sergilenecektir.
 • Sergilenecek projeler için poster hazırlanmalıdır. 

Ve en eğlenceli kısım :) Ödüller;

1. Ödülü 4000 TL 
2. Ödülü 2500 TL 
3. Ödülü 1000 TL 

17 Ocak 2013 Perşembe

Bogaziçili Mühendislerin Müthis Basarısı





Boğaziçili mühendislerin hayata geçirdiği bu yeni sistem şuan tüm dünyanın ilgisini çekmiş durumda. Geliştirilen sistemin kullanma alanlarının çok fazla olması (oyun, ameliyat vs) konuya ilgiyi daha da arttırıyor.

Sistem sayesinde şuan butonlara basarak veya ekrana dokunarak yaptığımız her şeyi uzaktan el hareketleriyle yapabileceğiz. El hareketleri ve eklemleri takip ederek hareket eden sistem engelli arkadaşlarımız için de umut ışığı olacak türden. Sistemi sadece oyunlar da değil, yazı yazmak, tüm cihazları dokunmadan kontrol etmek için ve mesleki alanlarda örneği ameliyatlarda da kullanabilmek mümkün olacak. 

İşte müthiş sistemin tanıtım videosu;





ince Belli Bayanlar Daha Sanslıymıs




Hürriyet 'de okuduğum bir makale ilgimi çekti. Ben tam tersini düşündüğüm için yazmaya karar verdim. Yeni yapılan bir araştırmaya ince belli kadınla birlikte olan erkekler performans kaygısı yaşamıyormuş.. Bayanların göbek bölgesinde ki yağlanma kadınlarda ki libido oranını da düşürüyormuş.

İnce belli bayanlarla gerçekleştirilen ilişki de erkekler ereksiyon sorunu ile karşılaşmıyor ve cinsel ilişkiden daha çok tatmin oluyormuş. Nedendir bilmiyorum ama ben bunun tam tersini düşünüyorum. Balık etli diye tabir ettiğimiz bayan tipinin yerini kimse alamaz bence. İster dünyanın en güzel kızı olduğu kanıtlansın zayıfsa bitmiştir benim için. 

İşte araştırmanın daha detaylı açıklaması;

İnce belli kadın daha şanslı

Bilim adamları bunun iki sebebinin olabileceğini belirtiyor. Birincisi kadınlarda karın bölgesinde yağlanma libidoyu düşürüyor ve cinsel arzusunu azaltıyor olabilir. Diğeri ise ince belli kadınların daha çekici olmasından kaynaklanıyor olabilir.

Kadında göbek bölgesindeki yağlanma sağlık açısından da risk oluşturuyor. Bel kalınlığı fazla olan kadınlarda tip 2 diyabet riskinin daha yüksek olduğu birçok araştırmada ortaya çıkmıştı.

Aşırı kilo elbette ki iyi değil. Ama balık etli dediğim o bayan tipi iyidir iyi.



16 Ocak 2013 Çarşamba

RedHack Belgesel Film Oluyor




RedHack 'i duymayan yoktur. Özellikle son dönemler de devlet kurumlarına yaptıkları siber saldırılarla internetin en çok konuşulan grubu haline gelen RedHack 15 Şubat 2013 tarihinde Red ismini verdikleri film ile izleyicilerin karşısına çıkmaya hazırlanıyorlar. Kısa süre önce Youtube 'da yayınladıkları 1 dakikalık fragman ile bugüne kadar Türkiye 'de sinema alanında ele alınmamış olan siber savaşı konu alacaklarını gösteren grup, 60 dakikalık belgesel film çekerek bu alanda ilk olmayı hedefliyorlar.

Konusu için çok sayıda alanında uzman kişilere başvurulup hazırlanan film Redhack ve eylemlerini farklı bakış açılarıyla izleyeceğimiz belirtiliyor.

İşte o fragman;


Fütürist Elçi Ol




Fütürist Elçi olarak kendi üniversiteniz de GençFütüristler 'in temsilcisi olabilir, kendi kuşağınızda gelecek odaklı düşünme sistemini yaygınlaştırabilir, yenilikçi fikirlerinizi daha geniş kitlelere ulaştırabilirsiniz.

GençFütüristler ve Fütürist Elçilik hakkında detaylı bilgiyi hazırlanmış olan bilgilendirme dosyasında bulabilirsiniz.

Fütürist Elçi olmak için başvuru formuna buradan ulaşabilirsiniz...


Kısa Bilgi

Fütürist Elçi Sistemi Nedir?

Fütürist Elçi Sistemi; GençFütüristler’in bir projesi olup, üniversitelerde fütürizm bilincinin artırılması amaçlayan, bunu Fütürist Elçileriyle daha etkili ve verimli bir şekilde gerçekleştirmeyi hedefleyen ve gönüllülük esasına dayanan bir sistemdir.

Belirlenen üniversitelerden Fütürist Elçiler seçilir ve GençFütüristler’in üniversitelerdeki yüzleri kabul edilir.
Fütürist Elçi Sistemi’ndeki hedeflerden biri de üniversitelerimizde ‘’Fütürizm Kulübü’’ kurulmasıdır. Fütürizm Kulübü kurulması için; bir yıl boyunca elçinin performansı değerlendirilir ve üniversitenin ilgisi doğrultusunda kulüp kurma şartlarını da sağlıyorsa kurulabilir.

Fütürist Elçiler kendi aralarında ve GençFütüristlerle sürekli iletişimde kalırlar. Böylelikle eş zamanlı etkinliklere de hazırlıklı olunur.

Fütürist Elçi’de Aranan Özellikler Nelerdir?

Çözüm odaklı olması
Sosyal çevresi geniş olması
Çok yönlü olması
Sosyal medyayı aktif kullanabilme
Ulaşılabilir olması
Girişimci olması
Yeniliklere ve değişime açık olması
Geleceğin tasarlanabilir olduğunun bilincinde olması
İz bırakmayı istemesi
Keşfetmeye meraklı olması
Üniversitesinde 2. ya da 3. sınıf öğrencisi olması


14 Ocak 2013 Pazartesi

Hangi Teknik Adam Hangi Kitabı Okuyor ?



Genelde futbolcular ve futbolun içinde olan diğer insanlar için "Beyni boş kaslı vücutlar" tanımlaması kullanılır. Sanattan ve edebiyattan uzak oldukları düşünülür. DÜnyanın her yerinde bu böyledir ama ülkemiz de daha da sık kullanılan bir tabirdir. Fakat Türkiye 'nin önde gelen teknik adamlarının sanıldığı gibi sanata ve kitaplara uzak olmadığı görülüyor. 

Peki sizce hangi teknik direktör hangi kitabı okuyor ?

Sıralamaya taraftarı olduğum Fenerbahçe 'nin teknik direktörü Aykut KOCAMAN 'dan başlıyorum. Aykut hocamız şuan Karamazov Kardeşler 'ini okuyor. Sezon başından beri dünya klasiklerini okuduğunu da belirtmiş. Karamazov Kardeşler bir aile ve onun yaşadığı felaketlerle birlikte Rus toplumunun geçirdiği sarsıntıları anlatıyor. 

Fatih TERİM ; Mükemmele Ulaşmanın 163 Yolu

Tom Peters imzalı kitapta, bağlantı kurmak, sunum yapmak, yazı yazmak, etkin bir dinleyici olmak, hataya açık olmak, yetkilendirmek, egodan arınma, teşekkür etmek, özür dilemek, takdir etmek, sabırlı olmak gibi konuların yaşamdaki önemi anlatılıyor. Bence tam yerinde bir seçim. Kitaba ne zaman başlamış ne kadar süredir okuyor bilmiyorum ama sayılan maddelerde çok eksiği olduğu açıkca görülüyor Fatih hocanın. Basında zaman zaman kendi oyuncularına sövdüğünü, habercilere belden aşağı uzuvlarını göstererek "Onu değil bunu çek" gibi bir takım uygunsuz konuşlamarına tanık olmuştuk. Bu yüzden ben seçimini doğru buldum.

Samet AYBABA ; Mevlana ve Şems

Aybaba, “Mevlana ve Şems ile meşgulüm” demiş. Ayrıca “Mevlana’dan güzel sözler kitabını da nereye gitsem yanımda taşıyorum. O sözler beni rahatlatıyor” diye de eklemiş. Sezona eldeki imkanlarla sıkıntılı başlayan Samet Aybaba, ilk yarıda başarılıydı. Gerçi her maçında bir korku filmi de yaşanmadı değil. Bu süreçte Samet Aybaba, Mevlana’nın huzur dolu dünyasına sığınarak güç toplamış gibi gözüküyor :)

Mustafa DENİZLİ ; Doğu 'nun Elçisinden Yüce Divana

Mustafa hoca da Hasan KAYA 'nın Doğu 'nun Elçisinden Yüce Divan 'a isimli eserini okuyor. Ortaokul son sınıftan bu yana kitaplara merakı ile biliniyor. İlk okuduğu roman Ömer SEYFETTİN'in Diyet eseriymiş. Oda benim gibi Dünya kültürlerini anlatan kitaplara meraklı. Uzak Doğu, Pers, Mezopotamya ve Roma Uygarlığı benim gibi onunda ilgisini çekiyormuş.

Hikmet KARAMAN ; Lüzumlu Adam

Hikmet hoca da İshak ALATON 'un hayatını anlattığı Lüzumlu Adam kitabını okuyor.

Futbolculardan kim ne okuyor ?

Yine Fenerbahçe yine Fenerbahçe :) Bilinenler arasında futbolcularda en çok okuyan isim Fenerbahçe oyuncusu Bekir İRTEGÜN. Bekir 'in yanardağ ve volkanlar üzerine araştırma yaptığını biliyor muydunuz ? Yabancılardan ise Dirk KUyt başı çekiyor. Galatasaray takımında en çok okuyan isim ise Cris 'miş. (Gerçi uyum sorunu yaşadığı için gönderdiler. Kitap okuduğu için mi acaba diğerleri ile uyum sağlayamadı?) Belediye 'den Cihan Haspolatlı Orduspor 'dan Hasan Kabze çok kitap okuyanlardan. Trabzonspor 'da sağlık sorunu yaşayan Giray ve Beşiktaş 'ın genç kalecisi Cenk 'de kitap okuyanlar arasında. 


Siz de Bu Deneyin Parçası Olun




İşte anlaşılması zor ve bir o kadar da garip olan bir deney. Bu deneyi yapmalarında ki amaç neymiş bilmiyorum ama izlerken "Allah allah" dedirtiyor gerçekten.

Yapmanız gereken oldukça basit. Videoyu başlattığınız da sadece orta kısımda bulunan artı (+) işaretine gözünüzü sabitliyorsunuz. Sağda ve solda gerçek insanlara ait yüzler akarken siz artı işaretine odaklandığınız için sanki çizgi film karakterlerinde ki canavarları görüyor gibi oluyorsunuz :)

Yapmanız gereken sadece orta kısımda ki artıya bakmak. İsterseniz önce videoda ki yüzlere bakın. Sonra tekrar başlatıp + 'ya odaklanıp izleyin. Herhangi bir kandırmaca yok yani :)




Bu da aynı deneyin ünlülerin fotoğrafları kullanılarak yapılmış şekli;





Videolar Alıntı; Cezmi Dayı
11 Ocak 2013 Cuma

Gece Sporunu Alina'yla Yap!








Gece Sporunu Alina'yla Yap!

Öncelikle uyarayım: Yatakta zıplayan bu seksi kadın fazla enerji yapabilir... :) Videodaki Durex kızı Alina, zıplayarak gece sporu için ısınma hareketleri yapıyor olsa gerek!

Durex’in Sexmograf uygulaması, yataktaki titreşimlerle doğru orantılı olarak performansınızı ölçüyor. Çıkan performans sonucuna göre rozetler de veriyor: Tavşan mısınız, gol kralı mı, yoksa makineli tüfek mi? Öğrenmek için gece sporunuzu yaparken Sexmograf’ı açın ve telefonu yatağa koyun. Unutmayın, sporda pozisyon zenginliği önemlidir! Uygulamayı indirmek için buraya: https://itunes.apple.com/us/app/sexmograf/id507055633?mt=8

Bu uygulamayı anlatan bir de mini-oyun yer alıyor. http://www.durexsexmograf.com/ adresindeki bu oyunda, Alina’nın şampiyonu olmak için epey parmak kası yapmanız, performansınızla odayı bile sallamanız gerecek. Sexmograf’la yatak olimpiyatları başlasın!

Bakalım tüm bunları yapan Durex’ten daha neler gelecek... Facebook hayran sayfasını takip etmekte fayda var: https://www.facebook.com/Durex.Turkiye

Bir bumads advertorial içeriğidir.
9 Ocak 2013 Çarşamba

iK Sirketleri Sosyal Medyada Sizi Gözetliyor






Geçen gün internet de dolaşırken çok değişik bir anket sonucuna denk geldim, paylaşmak istiyorum. Şu sorunun yanıtını arıyoruz; 

İK Şirketleri sosyal medya da hangi özelliklerimize bakıyor ?

Secretcv.com 'u bilmeyen, duymayan yoktur :) Hatta üye olmayan da yok desem yeridir. Üye değilseniz de olun. CV 'nizi oluşturun ve gelebilecek iş tekliflerine hazırlıklı olun. Özellikle üniversite öğrencisiyseniz benim öğrenciyken yaptığım gibi mutlaka üye olun ve olası gelen iş teklifi aramalarını değerlendirin. Çalışmasanız bile gelecekle ilgili fikir sahibi olmuş, farklı iş alanlarının isimlerini duyarak araştırma yapma şansı bulmuş oluyorsunuz. 

Konumuza dönelim. Secrecv.com 'a üye olan 235 firma arasında 12 Kasım - 31 Aralık 2012 tarihleri arasında gerçekleştirilen araştırma sonuçlarına bakıldığında firmaların aday seçerken ve işe yerleştirme yaparken sosyal medyayı kullandıkları açıkça görülüyor. Firmaların %58 'i işe alacağı kişinin sosyal medya hesaplarını inceliyor. En çok izledikleri sosyal medya hesabının başında %45 oranla Facebook geliyormuş. %35 oranla Twitter, %15 ile Linkedin Facebook 'u takip ediyor. 

Firmalar işe alacağı kişilerin sosyal medya hesaplarını incelerken en çok adayın sosyal medyada kullandığı dile ve yayınladığı içeriğe bakıyormuş. Yüzde olarak bu oran %35. Adayın beğendiği sayfaları inceleme oranları %23, profil fotoğrafının güncel ve gerçekçi olması %18 ve ortak arkadaşlarının olup olmamasına dikkat edenler ise %12 olarak saptamış. Adayın arkadaş sayısına dikkat eden firmaların oranı ise %2. 

Ufak bir notta eklenmiş;

Firmalar adayların özel hayatlarını değil iş hayatına ilişkin paylaşımları görmek istiyormuş..