29 Mart 2013 Cuma

Müfettis Yardımcısı Olmak ister Miydin ?





Müfettiş yardımcılığı gibi bir meslekle ilgileniyorsanız Garanti Bankası 'nın Müfettiş Yardımcısı alım programı tam size göre olabilir.

Mezun olduktan sonra denetimle ilgili bir işte çalışmayı hedefliyorum. Bankada bununla ilgili hangi pozisyona başvurabilirim? Bankaların Müfettiş Yardımcısı alım programları ile ilgileniyorum. Bu alanda sunulan kariyer fırsatları nelerdir? gibi sorularınız varsa bu etiğime katılabilirsiniz. 

Yılda sadece 1 kere açılan bu programa dahil olmak için yapmanız gereken Garantili Kariyer 'de özgeçmişinizi oluşturmak ve başvuruda bulunmak. Adaylarda aranan özellikler şu şekilde;

Analitik düşünen, Detaycı, Öğrenmeye ve gelişime açık, İletişimi kuvvetli,

Takım çalışmasına yatkın, Farklı koşullara kolay uyum sağlayabilen,

T.C. vatandaşı olan, 27 yaşını aşmamış, 

Erkek adayların askerlik görevini tamamlamış ya da en az  Temmuz 2014'e kadar erteletmiş olan ,

Yurtiçi / yurtdışı seyahat engeli bulunmayan,

Sağlığı Türkiye'nin her yerinde ve yurtdışında görev yapmaya elverişli olan,
4 yıllık eğitim veren üniversitelerin, Hukuk, Siyasal Bilgiler, İktisat, İşletme, İktisadi ve İdari Bilimler Fakülteleri, Fen ve Edebiyat Fakültelerinin İstatistik bölümleri, Bankacılık ve Sigortacılık bölümü,  Endüstri ve İşletme Mühendisliği bölümleri ya da (lisans diploması ayrımı olmaksızın) Ekonomi, İşletme/Finans konulu Yüksek Lisans programları ile bunlara eşdeğer oldukları yetkili makamlarca onaylanmış, Türkiye ve yabancı ülkelerdeki okullardan birini bitirmiş ya da Temmuz 2013'de diplomasını alacak olan,

İyi derecede İngilizce bilen,
TOEFL'dan min.75 puan almış ve belgesi Temmuz 2013 tarihine kadar geçerli olan adaylar Yabancı Dil sınavına alınmayacaklardır. Bu adayların başvuru sırasında TOEFL alanını doldurmaları gerekmektedir. TOEFL belgesi olmayan ya da geçerlilik süresi Temmuz 2013 tarihinden önce dolmuş olan adaylar Yabancı Dil sınavına alınacaktır.

Önceki dönemlerde açılmış olan bankamız Müfettiş Yardımcısı / Bilgi Sistemleri Denetçi Yardımcısı / Management Trainee/ Sales Trainee sınavlarına bir kereden fazla katılmamış veya bankamız Müfettiş Yardımcısı / Bilgi Sistemleri Denetçi Yardımcısı alım sürecinde mülakatlardan elenmemiş olan.

Daha detayı bilgi almak ve başvuruda bulunmak için burayı kullanabilirsiniz...



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



2 Asamalı E-Ticaret Egitimi 2





Şehir Üniversitesi ve Genç Girişimciler Kulübü 'nün ortaklaşa düzenleyeceği İki Aşamalı E-Ticaret etkinliğinin 2. 'si 30 Mart 2013 'de Şehir Üniversitesi Konferans Salonu - Batı Kampüsü 'nde gerçekleştirilecek.

Etkinliğin konuları e-ticarette yazılım ve alt yapı, e-ticarette marka oluşturma ve tasarım, e-ticarette ve bilişimde hukuk, e-ticarette dijital pazarlama, e-ticarette viral reklam şeklinde hazırlanmış. 

Konuşmacılar;

Teoman Tunç- vamelya.com
Unsal Özmestik-Bilişim hukuku
Bülent Bayraktar- sermayesizticaret.com
Serra Alkoclar- stilgiyin.com 
Murat Dede - Web Ajansi
Yigit Ucar- kupaalti.com

Arkadaşlar etkinliğe İstanbul Şehir Üniversitesi Genç Girişimci Kulübü resmi üyeleri ücretsiz olarak katılabiliyor. Diğer katılımcıların ise 20 TL 'lik bir katılım ücreti ödemesi gerekiyor. Ödemeden önce aşağıda vereceğim e-posta adresine isim, soyisim, cep telefonu ve e-posta adresinizi belirten bir mail atıp ön kaydınızı yaptırmalısınız. Daha sonra ödeme yaptığınızda kesin kaydınız yapılmış olacak. Eğitim sonunda ise katılımcılara sertifika verilecek.

Daha detaylı bilgi almak için burayı kullanabilirsiniz. Ayrıca twitter ve linkedin 'den de takip edebilirsiniz...


Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


25 Mart 2013 Pazartesi

Sizin Bilgisayarınızında Basına Gelebilir




Herkes bir hevesle evine, iş yerine veya çocuğuna bilgisayar alıyor. Bilgisayarı alması kolay artık. Masaüstü, laptop bilgisayar fiyatları eskisi kadar uçuk fiyatlarda değil. Hemen hemen herkesin bütçesine uygun bir bilgisayar bulunuyor. Peki ya sonrası ?

Alıp getirdiğimiz bilgisayarı açıyoruz, aylarca güzelce sessiz, gürültüsüz kısacası sorunsuz kullanıyoruz. Sonra virüs bulaşıyor temizliyoruz kurtuluyoruz. Ohh. Her şey yolunda. Bazen de kilitleniyor, işletim sistemi bozuluyor. Veriyoruz 20 TL format attırıyoruz 2 , 3 ay daha tıkır tıkır çalışıyor. Sonra bunları yapsak bile artık kasılmalar oluyor, sesler çıkıyor, dumanlar yükseliyor. Bunların sebebi ne ? Bunların sebebi 1 kere paramıza kıyıp aldığımız ve belki 3 5 sene kullandığımız bilgisayarların içini temizlemiyor olmamız. En fazla ne kadar sürer ? 10 dakika mı ? Yarım saat mi ? Değmez mi sizce servise vereceğiniz paraların yerine içini açıp temizlemeye ?

Aşağıda ki fotoğraflarda temizlenmeme mağduru olan bilgisayarları göreceksiniz. Tamam bazılarında kurbağa, hamam böceği falan bulunuyor, sizin ki belki bu kadar ilerlememiştir ama içerisinde toz bulunmadığını garanti edebilir misiniz ? :) Aşağıda ki fotoğrafları inceleyin ve rica ediyorum sizin faydanız için bilgisayarlarınızın içini mutlaka temizleyin :)
















Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


Suyun Vücudumuza Sagladıgı 10 Fayda






Bugün Gazetesi'nden Serda Kıvılcım'ın haberine göre, Vücudumuzun yüzde olarak çok büyük miktarı sudan oluşuyor. Vücuda alınan suyun, terleme, solunum, idrar ve benzeri aktivitelerle günde yaklaşık 2-3 litrelik kısmı kaybediliyor. Normal koşullarda bu kayıp günde ortalama 2-2,5 litre yani 10-12 bardak su tüketerek yerine koyulabiliyor. Ayrıca normal kilonun üzerine çıkılan her 10 kilo için ekstra 1 bardak su tüketilmesi gerekiyor.

Acıbadem Hastanesi Beslenme ve Diyet Uzmanı Evrim Demirel, suyun vücuda sağladığı 10 faydayı özetledi: 

1- Karbonhidrat, protein ve vitamin gibi önemli besin öğelerinin vücut içerisinde gerekli bölgelere ulaşmasına yardımcı oluyor. 

2- Hücrelerde ve bağırsaklarda oluşan artık maddelerin böbreklerle taşınıp, daha sonra vücut dışına atılmasına katkıda bulunuyor.

3- Eklemlerin daha kaygan olmasına olanak sağlıyor.

4- Gözlerin, ağzın ve burnun nemli olasını sağlarken derinin nemini kontrol altında tutuyor.

5- Vücut ısısını dengelerken kanı yeterli hacimde tutuyor.

6- Kullanılan ilaçların gerekli olan yerlere ulaşmasını sağladıktan sonra oluşan artık maddelerin vücuttan atılmasına yardımcı oluyor.

Metabolizmayı çalıştırır, zayıflatır

7- İşlevsel yararları dışında günlük yaşamımızda doygunluk hissine çok daha çabuk ulaşmamızı sağlayarak ve iştahı keserek zayıflamayı hızlandırıyor. Sağlıklı ve dengeli bir beslenme ile birlikte tüketilen su, iyi bir iştah kesici. Özellikle kilo kaybını sağlayan beslenme programlarında öğünlerden önce içilen ikişer bardak su iştahı azaltıyor.

8- Bağırsak hareketlerini hızlandırarak kabızlığı önlüyor.

9- Metabolizmanın da daha iyi çalışmasına yardımcı olarak kilo vermeyi sağlıyor.

10- Zayıflama sırasında yağların yanması ile oluşan artık ürünlerin atılmasına da katkıda bulunuyor.

Susuz kalmak vücudu kurutuyor, zihni bozuyor.

Yetersiz su içilmesi birçok sağlık sorununu beraberinde getiriyor. Susuz kalan vücut, kendi suyunu tutmaya çalışıyor. Sonuç olarak idrara az çıkılıyor, kan hacmi azalıyor ve tansiyon düşüklüğü görülüyor. Deri, dışkı ve akciğerler ile su kaybı devam ettiği için vücut kuruyor ve sağlığını yitiriyor. Vücuttaki suyun azalması sindirim sistemi bozuklukları, bağırsak sıkışmaları, zihinsel performansta bozulmalar, beden hareketlerinde azalma ve baş ağrılarını beraberinde getiriyor. Hatta uzun süreli susuzluk sonrasında vücuttaki sıvı miktarının yüzde 15'inin kaybedilmesi, komaya ve hatta yaşamın kaybedilmesine bile sebep olabiliyor.

Hiçbir sıvı, yerini tutamıyor!

Soda ve ayranın dışında çay, kahve ve meyve suyu gibi içecekler de gün içerisinde alınması gereken sıvı miktarının bir kısmını oluşturuyor. Fakat yine bu tarz sıvıların tüketiminin sudan fazla olmaması gerekiyor. Dünyada tek kalorisi ve kafeini olmayan içecek su. Diğer sıvıları sudan daha fazla tüketmek kalori ve kafein fazlasına neden olarak sağlığı olumsuz etkiliyor. 

Fazlası da azı kadar zararlı!

Gereğinden fazla su tüketmek de az tüketmek kadar tehlikeli. Normal koşullarda fazla su içilmesi böbreklerin aşırı çalışmasına, vücuttaki sodyum, potasyum ve birçok mineral dengesinin bozulmasına neden oluyor. Bunlara bağlı olarak vücuttaki tüm işlevsel faaliyetler olumsuz bir şekilde etkileniyor. Bu nedenle günde 2-3 litreden fazla su içmemek gerekiyor.

Çeşitli basın bültenlerinden derlenmiştir.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!




Ücretsiz ArtRands Genç Sanat Sergisi





Ücretsiz bir etkinlik daha! Sanatla ilgilenen arkadaşların bu etkinliğe kesinlikle katılmalarını öneriyorum.

Genç Sanatçılar ve İş Dünyası 'ndan önemli isimleri, alanında tanınmış sanatçıları, önde gelen seçkin galerici ve koleksiyoncuları bir araya getirmeyi ve nerworking imkanı sağlamayı amaçlayan ArtRandS 'ın bu etkinliğine katılabilirsiniz.

Yukarı da anlattığım gibi organizasyonun yapısı bunun üzerine kurulu. Bu amaçla katılımcılardan herhangi bir ücret talep edilmeyecek. Yapmanız gereken tek şey sergiler için mail adresinizi bırakmanız. Etkinliğin takvimi size ulaştırılacak. 

Daha detaylı bilgiye buradan ulaşabilirsinz.

Ayrıca organizasyonu Twitter ve Facebook hesaplarından da takip edebilirsiniz..


Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


21 Mart 2013 Perşembe

Çadır Festivali 'ne Katılmaya Ne Dersin ?




Kelebekler Vadisi 'nde mükemmel bir 4 gün 3 gece geçirmeye ne dersiniz ? Öncelikle biraz Kelebekler Vadisi 'nden bahsedelim.

Türkiye 'de bir çok kesim tarafından biliniyor olmasına rağmen hala herhangi bir teknoloji ile müdahale edilmemiş, 2010 yılında İngiliz The Times dergisi tarafından dünyanın en güzel 4.doğal güzelliği seçilmiş ve dünyanın değişik noktalarından gelen turistlerin uğrak yeri olmuş Kelebekler Vadisi 24-25-26 Mayıs ve 2-3-4 Haziran tarihlerinde Çadır Festivali 'ne ev sahipliği yapacak. 

Festivalin içeriğine bakacak olursak tam 6 konser var. Konser verecek isimler; Bedük, Göksel, Hayko Cepkin, Feridun Düzağaç, Pamela Spence ve Atiye. 

Sınav tarihlerine göre düzenlenmiş iki parça halinde gerçekleşecek olan festivalde plajın tam karşısına yani denizin ortasına kurulmuş olan sahnede her gün bir konser verilmesi planlanmış. Bunun yanı sıra vadinin bir çok köşesinde hazırlanmış karaoke, Rock, DJ Performansları ve Akustik müzik dinletileri, yamaç paraşütü, paintball, su altı dalgıçlık, muz, tekne turları, aqua park eğlenceleri, havuz voleybolu, jet-ski gibi bir çok aktivite de yine festival içeriğinde mevcut.

Gelelim bu festivalin fiyatına. Daha doğrusu fiyatçığına :) Normalde yukarıda ki sanatçıların sadece 1 tanesinin konserine vereceğiniz rakamı bu festivalin tüm içeriğine veriyorsunuz. Yani 4 gün 3 gece konaklama, yatla yolculuk, ulaşım, konserler, çadır hepsi fiyata dahil. Rakam sadece 135 TL. Şimdi neden fiyatçık dediğimi anlamışsınızdır :)

Festivale katılmak için rezervasyon yaptırmanız gerekiyor. Buradan yaptırabilir ve etkinlik hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Ayrıca hazırlanmış olan Sıkça Sorulan Sorular kısmından bir çok sorunuzun cevabını bulabilirsiniz. Kelebekler Vadisi 'nin fotoğraflarını görünce de gerçekten orada olmayı isteyeceksiniz...



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Kariyer Panayırı '13 Baslıyor




Yıldız Teknik Üniversitesi Yıldız İşletme Kulübü 'nün geleneksel hale getirdiği en büyük kariyer organizasyonlarından biri olan Kariyer Panayırı 13 bu sene de organizasyonu düzenlemeye devam ediyor. Hem de gelişerek.

Bu büyük organizayon 26 - 27 Mart tarihlerinde Yıldız Teknik Üniversitesi Davutpaşa Kampüsü 'nde Fen Edebiyat Fakültesi önünde geleceğin yıldızlarıyla buluşacak. Katılımcılar bu Organizasyon klasik şirket sunumlarından daha farklı bir konseptle karşılanacak. Etkinlik kariyer odaklı farklı alanlara hitap ederek 2 gün boyunca 11:00 - 18:00 arasında öğrencilere büyük fırsatlar sunacak. Bu görkemli etkinlikte şirketler kendilerine ayrılan standlarda tanıtım yapmak için hem ürünlerini dağıtacak hem de iş hayatına adım atmak için staj yapmak isteyen öğrencilerin CV 'lerini alıyor olacak. Katılan şirketler ise Türkiye 'nin en önde gelen şirketleri. İşte o muazzam liste; 

Akçansa, Albaraka, Alkom, Arçelik A.Ş.
Avusturalyada Yaşam, Bilge Adam, Çimtaş, 
Dalgakıran, Decathlon, Doğuş Otomotiv, Erdemir, 
Etiya, Göltaş, Gözen Holding, Güneş Sigorta, 
Hattat Holding, Kale Havacılık, Kibar Holding, 
Logo, Markafoni, Omsan Lojistik, Önder, Pırelli, 
Provus, Teksan Jeneratör, SoftTech, Teknosa, 
Vestel, Zorlu, Migros, Renault.

Düzenlenen bu etkinliğin bir amacı da sosyal sorumluluk bilincinin aşılanması ve sosyal sorumluluk projelerinin anlatılması.  Bu kapsamda misafir olacak olan sivil toplum kuruluşları da etkinlikte yerlerini alacak. Mehmet Turgut ve Erdem Yener 'de gerçekleştirecekleri söyleşilerle Kariyer Planı 'nda ki yerlerini alacaklar. 

Birbirinden eğlenceli yarışmalar, atölye çalışmaları, eğitimler, turnuvalar ve yiyecek içecekler derken gördüğünüz gibi etkinlik anlata anlata bitmiyor :) 26 - 27 Mart tarihlerinde düzenlenen bu etkinlik hakikaten kaçırılmaması gereken bir etkinlik. Daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz. 

Ayrıca etkinlik için düzenlenen Facebook Etkinlik Sayfası 'na Etkinlik Söyleşisi 'ne ulaşabilirsiniz.

Etkinliğin tanıtım videosu;






Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Cep Telefonundan Ucuz Konusmanın Tüyosu





Hangi operatör daha avantajlı ? Hangi operatörden hat alsam daha iyi ? Hangi operatörün daha fazla avantajlı tarifesi var ? Hangisi daha ucuz ? Hangisi daha iyi ? diye sora sora sora siz de benim gibi bazen kafayı yiyenlerdenseniz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK bizim gibilerin imdadına yetişti.

Yalnızca 3 operatör olmasına rağmen çıkarılan tarifeler o kadar fazla ki insanların kafalarının karışmaması mümkün değil. Ama BTK, operatörlere zorunlu tutulan tarife teklifleri, dünden itibaren internetten yayımlanmaya başlandı. Artık aboneler konuşma, SMS ve internet paketlerinin karşılaştırmasını sitelerden yapabilecek. Sitelerdeki akıllı yazılımlar seçimi kolaylaştıracak. Artık her 4 aboneden birinin akıllı telefona sahip olması konuşma, mesajlaşma ve internet servisleri arasında karar vermesini daha da zorlaştırmaya başladı. Abonelerin doğru tarifeyi seçmesi için internette bir kaç soryu cevaplaması gerekiyor. İş ve özel kullanımı birbirinden ayırmak için kurulsam ve bireysel abone tercihi de yapabiliyorsunuz. Ardından da öğrenci, kamu çalışanı, meslek sahibi gibi tarifelerden birini seçmeniz de mümkün. Bu seçeneklerden birine sahip olmayanlar, aylık ortalama kaç dakika konuştuğunu, SMS gönderdiğini ve GB internet kullandığını belirleyerek doğru tarifeyi bulabilecek.

Ayrıca gelen bir kaç yenilikte ve bilmeniz gerekenler şöyle;

Faturalıya Vergi Avantajı

Tüm operatörler, faturalı abonelere ön ödemeli kullanım şansı sunacak. Böylece limiti aşmayan faturalı tarife üretilecek. Bu durum internette vergi avantajı yaratacak.

Uzun Kontrata Ödül Var

Uzun süreli kontrat yapacaksanız, tarife ve cihaz konusunda ödül istemeyi unutmayın. Kontrat süresi arttıkça ödül miktarı artıyor, aylık ödeme dilimleri küçülüyor.

Dakika Bazlı Tarife Yanıltıyor

Dakikalar yüzünden faturalarının kabarmasını istemeyenler, saniye bazlı tarife kullanıyor. Çünkü dakika bazlı tarifede artan süreler operatörün daha çok kazanmasını sağlıyor.

Sürprizlere Dikkat Edin

Yurtdışı ve internete özel tarifeler kullanmıyorsanız bile aylık, haftalık hatta günlük paket satın almak hayat kurtarıyor. Akıllı telefon kullananların da uygulama güncellemelerini WiFi üzerinden yapmalarında fayda var.


Çeşitli basın bültenlerinden derlenmiştir.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Google 'ın Yeni Not Alma Hizmeti Keep Aramızda





Google 'ın yeni servisi Keep artık resmi olarak aramızda ki yerini almaya başlıyor.

Google Keep hizmetini resmi olarak tanıttı ve kullanıma sundu. Evernote ve diğer not alma araçları ile aynı görevi yapan Keep notlarımızı Google Drive içerisinde saklayabiliyor ve tüm cihazlarımızda aynı notları bize sunabilme özelliğiyle diğerlerine göre bir kaç adım öne çıkıyor.

Daha önce internette kısa bir süre görünen Keep 'in rakiplerine göre bir çok özelliği bulunuyor. Örneğin sesli çeviri özelliği yazı yazmak yerine konuşmayı tercih edenler için söylediklerimizi metne çeviren bir hizmet olarak göze ilk batanlardan. Tabi özellikler bu kadar değil. İşte diğerleri;

Sesli notları otomatik olarak metne dönüştürme.
Giriş ekranı araçları ile düşünceleri yakalama.
Notlarınızı renk kodlarıyla birbirinden ayırabilme.
Notları bir yapılacaklar listesine dönüştürebilme.

Yukarıda da söylediğim gibi Google Drive adresinden herhangi bir cihazdan erişilebilen hizmet Google 'ın Android içi geliştirdiği widget sayesinde kilit ekranınızı geçmeden de kullanılabiliyor.

Keep 'in Android uygulamasına buradan ulaşabilirsiniz...


Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



20 Mart 2013 Çarşamba

Carlsberg’in Harika Reklamı; Gerçek Arkadaslık Testi





Gece yarısı bir telefon geliyor. Açıyorsunuz en iyi arkadaşınız şuan poker masasında olduğunu ve çok acil bir şekilde paraya ihtiyacı olduğunu söylese ne yaparsınız ? 

Gerçek bir arkadaş mı yoksa işi düştüğünde sizi arkadaşı olarak mı gören birisidir bunu o an anlarsınız işte. Carlsberg öyle bir reklam hazırladı ki bu olayı en iyi şekilde anlatıyor.

Gece yarısı 01:00 ve 05:00 arasında en iyi arkadaşlarını arayan işbirlikçiler aradıkları arkadaşlarına başlarının belada olduğunu ve acil paraya ihtiyaçları olduğunu söylüyor. Poker masasında kaldıklarını ve hayatlarınında getireceği paraya olduğunu da ekleyerek gelmeleri için ikna etmeye çalışıyorlar. İş ikna ile bitmiyor tabiki. Asıl olay ikna edilen arkadaş belirttikleri adrese geldikten sonra başlıyor. İşte o süper reklam :)







Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla! 



Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Ögretiyor Projesi





İşte yine güzel bir etkinlik. Güzel olduğu kadar oldukça da faydalı görünüyor. İsterseniz önce BBBÖ nedir oradan başlayalım.

BBMÖ yani Bilenler Bilmeyenlere Bilgisayar Öğretiyor Projesi; T.C Kalkınma Bakanlığı, Habitat Kalkınma ve  Yönetişim Derneği, Microsoft Türkiye ve Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı ortaklığında yürütülen sosyal bir sorumluluk projesidir. Edindiğim bilgiye göre proje kapsamında bugüne kadar 78 il ve 129 kentte 1196 genç gönüllü eğitmeni ve 35 Master eğitmeni ile 142.000 kişiye Microsoft Office, Web Tasarım, Yazılım Geliştirme, İnternet Güvenliği ve Sayısal Yaşam eğitimleri verilmiş. Proje şuan 24 Habitat Bilişim Akademisi ve 238 gönüllü eğitmeni ile aktif olarak yoluna devam ediyor. 

Eğitmen eğitimi düzenlenecek yerler;

29 Mart – 3 Nisan 2013 AFYON – Karadeniz Bölgesi Eğitmen Eğitimi
29 Mart – 3 Nisan 2013 BİTLİS – Doğu Anadolu Bölgesi Eğitmen Eğitimi
29 Mart – 3 Nisan 2013 ORDU - Ege ve İç Anadolu Bölgesi Eğitmen Eğitimi

Nasıl başvuru yapacağız?

Arkadaşlar katılım sadece illerin yanında belirtilen bölgelerden ve yakın illerden kabul ediliyor. 24 Mart 2013 Pazar günü saat 18:00 'da başvuru süreci tamamlanıyor. Başvuruları buradan yapabilirsiniz. Şunu da belirteyim. Eğitmen eğitimi alan arkadaşlardan 1 yıl içerisinde en az 100 kişiye aldığı eğitimi ulaştırması bekleniyor. Konaklama, yemek ve yol ödemeleri proje tarafından karşılanıyor. 



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla! 




19 Mart 2013 Salı

1 Km Mesafeli USB Kablosuz Ag Adaptörü Platoon PL-9384






Etrafımızda bulunan kablosuz ağ bağlantılarını bulmamızın bir çok yolu var fakat Platoon PL-9384 bu iş için resmen biçilmiş kaftan.

USB 2.0 arayüzüyle bilgisayara bağlayacağımız USB Kablosuz Ağ Adaptörü sayesinde bağlamış olduğumuz bilgisayar üzerinden 1 Km mesafedeki Wireless sinyallerine pratik şekilde ulaşabiliyoruz. 2000 mW  yüksek çekim gücü ve 300mpbs data aktarımı sayesinde oldukça da hızlı bir internet bağlantısı sunuyor bize. Ürünün kurulumu da oldukça basit.

Platoon PL-9384 Wireless USB adaptörünü bilgisayarımızın USB portuna taktıktan sonra "Yeni aygıt yüklemek ister misiniz?" diye bir uyarı alacağız. İleri butonuna bastığımızda Platoon PL-9384 otomatik olarak bilgisayarımıza yüklenecek. Yükledikten sonra kablosuz olarak internete bağlanabileceğiz. Ürünün ufak boyutu da taşınmasına olanak sağlıyor. Stabil sabit arayüzü sayesinde ağdan düşmemizi engelliyor, sürekli bağlı kalmamızı sağlıyor. Ürünün teknik özellikleri de şu şekilde;

Standard :IEEE 802.11b, IEEE 802.11g, IEEE 802.11n (WiFi Uyumlu)
Chipset : Realtek 8187B + 8225, Güçlendirilmiş 2000mW 
Frekans Bandı :2.412GHz ~ 2.484GHz 
Data Ölçüsü:   IEEE 802.11b: 11Mbps
IEEE 802.11g: 54Mbps 
Aktarım: 11g :19±1dBm  
 11b : 23±1dBm 
11n: 17±1dBm     

Çekim hassasiyeti :

11Mbps:  -90dBm@8%PER         
54Mbps:  -72dBm@10%PE  
300Mbps: -70 dBm@10%PE
Güç Tüketimi :Aktarım: Anten : Güçlendirilmiş 10 dbi dipol Anten
Güvenlik :WEP (64/128/256bit), WPA, WPA-PSK, WPA2 TKIP/AES, WPA2-PSK
I/O Arayüzü :USB2.0/1.1
Çalışma Sistemi :Windows98SE, ME, 2000, XP, SP2, Vista, Windows 7, Windows 8, MAC, Linux
Çalışma Sıcaklığı : -20 ~ 70 

 Etrafımızda ki kablosuz bağlantıları yakalamak elbette ki direkt bağlanabileceğimiz anlamına gelmiyor :) Takdir edersiniz ki çoğu bağlar parola korumalı oluyor. Etrafınızda ücretsiz bağlantı imkanı sunan alışveriş merkezi, cafe ya da buna benzer işletmeler varsa o bağlantıyı kullanabilirsiniz. 1 Km mesafeye sahip olması bu imkanımızı daha da arttırıyor. 

Ürünü internette ve çeşitli tekno marketlerde bulmak mümkün. Ben size ulaşabileceğiniz ve satın alabileceğiniz bir link öneriyorum. Tıkla!

Buradan ürünü 35 TL 'ye alabilirsiniz. Kutunun içeriği ve ürün hakkında daha detaylı bilgiye oradan ulaşabilirsiniz...



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla! 





Windows 'u Baslatmadan Virüs Taraması Yapın





Hemen hemen hepimizin artık ücretli veya ücretsiz olarak kullandığı anti-virus programları mevcut. Bende ücretli ve ücretsiz olan bir kaç programı yine bloğum da tanıtmıştım. Ama bazen öyle bir sorunla karşılaşıyoruz ki en iyi anti virüs programı bilgisayarımızda yüklü olsa bile bilgisayarımızı açamıyoruz, açamadığımız için virüs taraması yapamıyoruz.

Çok sık karşılaşılmasada bazen böyle sorunlar olabiliyor. Bazı virüsler bilgisayarın ilk açıldığı sırada aktif oluyorlar. Yani Windows açılırken aktifleştikleri için siz henüz masaüstüne gelmeden, yüklü anti-virus programınıza ulaşamadan kilitlenmelere, bir şeylerin silinmesine veya bozuk çalışmasına sebebiyet veriyorlar. Böyle durumlarda ne yapıyoruz ? Fotmat atayım kurtulayım, format atmayı bilmiyorsak servise götürüyoruz bir sürü harcama :) 

Kısaca Windows 'u başlatmadan açılmadan virüs taraması yapmak mümkün müdür ? Evet mümkün. Comodo Rescue Disk isminde ufak bir yazılım ile bunu yapma imkanımız var. Bu yazılımı önce buradan bilgisayarımıza indiriyoruz. Daha sonra bir boş CD 'ye veya USB belleğimize kaydederek çalışmasını sağlayabiliyoruz. İndirme işlemini ve CD veya USB belleğe kaydetme işlemini yaptıktan sonra bilgisayarımızın açılış ayarlarında ufak bir ayarlama yapmamız lazım. Setup ayarlarından CD veya USB belleği seçiyoruz. Bunu yapmamızda ki sebep Windows açılmaya başlanmadan istediğimiz bu tarama işlemini gerçekleştirmek. Bu ayarıda yaptıktan sonra bilgisayarımız açılmaya başladığında ayarladığımız gibi CD veya USB bellekte ki Comodo Rescue Disk yazılımımızı çalıştıracak. Yazılım virüs varsa tespit edecek, temizleyecek ve sorunsuz bir windows başlamasına olanak sağlayacak. Ha unutmadan! Yazılım tamamen ücretsiz :)

İndirmek ve daha detaylı bilgi almak için buraya tıklayabilirsiniz..


Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla! 





18 Mart 2013 Pazartesi

Yıldız Holding Bizz@Kampüs; Hayal Et ve Parla





Üniversite öğrencilerinin yaratıcı ve stratejik düşünebilme yeteneklerini geliştirmeyi onların hayatlarını kolaylaştırmayı ve her zaman yüzlerini güldürmeyi artık amaç edinmiş Yıldız Holding, Marmara Community Clup 'ün de aracılığı ile Bizz@Kampüs 'ü anlatmak ve yeni öğrencilerle tanışmak için Marmara Üniversitesi 'ne geliyor.

Bol eğlenceli, birbirinden güzel ödüllerini bulunan bu projeye katılmak ise oldukça basit. Yapmanız gereken 2 arkadaşınızla beraber  www.facebook.com/yildizkariyer/ adresinden başvuru yapmanız. Başvuru yaptıktan sonra size gelen briefle yeni bir Ülker Çikolata geliştirmek için size süre verilecek. Yıldız Holding 'de bulunan kendi alanlarında uzman gruplar sizin oluşturduğunuz bu çikolatayı inceleyecekler. Markalarına ve satışlarına olumlu bir etki yaratacaklarını düşündükleri taktirde bir sonra ki aşamaya geçeceksiniz. Burada sizden pazarlama planı istenilecek. Pazarlama planını hazırlarken etkili bir slogan, televizyon reklamı veya takım arkadaşlarınızla farkınızı gösterecek başka bir fikriniz varsa bunu gösterip ilk 10 takım arasına girmek için çalışacaksınız. Final de bu projenizi Yıldız Holding 'in üst düzey yöneticilerine tanıttığınız zaman işlem tamamdır :)

Gelelim ödüllere;

1. takıma Macbook  Air ve Yıldız Holding 'de staj fırsatı
2. takıma iPhone5 ve yurtiçi eğitim fırsatı
3. takıma iPod mini ve yurtiçi eğitim fırsatı

bizz@kampüs hakkında daha detaylı bilgi almak ve online kayıt olmak için burayı kullanabilirsiniz...


Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla! 



Türk Telekom Bedava Konusma Devrini Baslattı





Artık neredeyse unutulan, mecbur kalınmadığı zaman dönüp bakmadığımız ankesörlü telefonlardan bedava konuşacağız.

Türk Telekom yeni bir kampanya başlattığını duyurdu. Geçtiğimiz Cumartesi günü (16.03.2013) dahil olmak üzere Türk Telekom 'un sokaklarda bulunan ankesörlü telefonlarından hafta sonları şehir içi ve şehirler arası yapılacak tüm görüşmeler ücretsiz olacak. Kampanyaya Türkiye 'nin her yerinde ki telefonlar dahil. Arama yapabilmek için yine telefon kartınıza ihtiyaç var. Yani 1 tane edinmeniz şart.

Kartınızı taktığınız da normalde ekranda sürelerinizin ve kontörlerinizin bittiğini görüyordunuz. Bu kampanya da herhangi bir süre veya kontör azalması olmadığını göreceksiniz. Uygulamaya sadece askeriye ve cezaevleri 'nde bulunan ankesörlü telefonlar dahil edilmemiş (İnce düşünürseniz neden bunların dahil edilmediğine çok rahat ulaşırsınız.). 

Kampanya da arama sınırı da bulunmuyor. Yani aynı kartla günde 5 kere 10 kere arayabilirsiniz, aynı numarayı sadece 5 6 kere arayabilirsiniz diye kısıtlamaların olmaması kampanyayı daha cazip kılmış. 2012 yılında ankesörlü telefonlardan yaklaşık 1 milyar dakika teelfon görüşmesi yapılmış. Bakalım bu kampanya bu rakamı ne kadar arttıracak :)


Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla! 



14 Mart 2013 Perşembe

YURTKUR 'dan Ögrencilere Büyük Jest





Üniversite öğrencilerinin durmadan olaylara karışan, kavga gürültü çıkaran, durmadan okul yönetimleriyle sorun yaşayan bir topluluk olarak lanse edildiği son günlerde Yüksek Öğrenim Kredi ve Yurtlar Kurumu YURTKUR 'un düzenleyeceği bu etkinlik tamda yapılması gereken hatta bana göre geç kalınmış bir etkinlik.

YURTKUR Genel Müdürü Hasan Albayrak yurtlarda kalan öğrenciler için bir etkinlik düzenleyeceklerini söyledi. 8 Mart tarihinde vizyone giren Eve Dönüş; Sarı Kamış filmi ile 15 Mart 'ta vizyona girecek olan Çanakkale; Yolun Sonu filmlerine öğrencilerin izleyebilmesi için bünyesinde ki tüm yurtlara bir yazı gönderdi. Filmlerin vizyona girdiği yurtlarda ki öğrencilerin katılmasını istemiş. “Tarihimiz eşi olmayan kahramanlıklarla dolu. Gençlerimizle bunu paylaşalım istedik. Şanlı tarihimizi gelecek nesillere aktarmak, tarih bilinci geliştirmek adına bu faaliyeti gerçekleştiriyoruz” diyerek düşüncelerini dile getirmiş. 

Ayrıca bu düzenlenecek Sinema Günleri 'nde bilet ücretinin ve sinemaya gidiş dönüş ücretinin YURTKUR tarafından karşılanacağını da belirtmek istiyorum. Uygulamayı beğendim fakat film sınırlaması olması şimdilik hoşgörülebilir. Onların istedikleri filmleri değilde öğrencilerin istedikleri filmleri izleme fırsatı verildiğinde 5 yıldızı benden alacaklar :)

Çeşitli basın bültenlerinden derlenmiştir.


Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla! 



13 Mart 2013 Çarşamba

Suya Düsen Telefona Neler Yapılmalı





Cep telefonunuzu suya düşürseniz ne yaparsınız ? Bu sorunun cevabını herhalde aramayan yoktur. Bende geçmiş dönemlerde telefonumu denize düşürmüştüm. Cevap aradım ama adam gibi bir şey bulamadığım için telefon helak olmuştu :)

İnternette yine suya düşen telefona neler yapılır ? Suya düşen telefona neler yapılmaz ? içerikli bir yazıya denk geldim. Anlatılanlar yapılabilecek şeyler ama yapıldığında ne kadar faydası olur bilemiyorum. En azından telefonu çöpe atmadan önce deneyin, olmazsa ondan sonra atarsınız :) Ben bu yazıyı telefonumu düşürdüğümde görseydin sanırım denerdim bunları :D

Telefonunuzu tatlı suya düşürürseniz;

Suya düşürülen telefona yapılacak ilk iş pilini çıkarmak. Pilini çıkarmadığınız sürece kısa devre yapma durumunda bozulmalara yol açabiliyor. Şunu bilin ki suya düşürülmüş telefonlar garanti kapsamı dışındadır. Pili çıkardıktan sonra sim kartınızı da çıkarın. Sim kart suya düştüğünde bozulmaz. Boş yere atmayın. Bunlar yapıldıktan sonra elektrik süpürgesi ile içerisinde ki hava kabarcıklarını hızlı bir şekilde almamız önerilmiş. Çok güçlü bir elektrik süpürgesine sahipseniz telefonu kaptırmayın sakın :) İşte daha önce hiç duymadığım bir öneri. Kuruladığınız halde içerisinde ki neme engel olamıyorsanız içi pirinç taneleri ile dolu olan bir kavanoza telefonunuzu koymanız. Pirinç taneleri nemi hızla emiyormuş. 1 gün bekletilmesi önerilmiş.

Telefonunuzu tuvalete düşürürseniz;

En pisi de bu işte :) Dünya kadar para ver pisliğin içine düşür. Böyle bir olayda elbette ki alkolle temizlemeniz gerekiyor. Ama biliyorsunuz ki alkol solvent içeriyor. Buda telefonun bazı bağlantı noktalarını eritebiliyormuş. Buna engel olmak içinse hırdavatçılarda bulunan Denature alkol kullanılması önerilmiş.

Telefonunuz denize düşürürseniz;

Telefon denize düşerse eğer sudan çıkardıktan sonra tatlı suya bırakmak gerekiyormuş. Tuzlu sudan çıkarıp direk kurutursanız içerisinde tuz kaldığı için sağlıklı bir temizlik yapmış olmuyorsunuz.

Yapmamanız gereken ise kurulama aşamasında kesinlikle saç kurutma makinası kullanmamanız. Siz soğuk olarak ayarlasanız bile ortamdan daha sıcak bir hava gönderdiği için içerisinde bazı erimelere yol açıyormuş. Bu arada "Suya düşürür düşürmez hemen çıkarır kurular, servise gönderirim anlamazlar" gibi bir alicengizlik varsa aklınızda unutun :) Çünkü artık yeni nesil telefonlarda gizli işaretler bulunuyor. Suya düştüğünde o işaret renk değiştiriyor. Emin olun ki serviste bakacakları ilk nokta o işaret :)



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla! 


Uygulama Önerisi; Deer Hunter Reloaded





Bugüne kadar bir çok uygulamayı inceleyip tanıttım. Bunlar office programları, ekran görüntüsü alma gibi gerçekten çok işe yarayacak ücretsiz uygulamalardı. Bu sefer uygulama olarak bir oyun tanıtmaya karar verdim. Arada kafa dağıtmak şart :)

Oyunumuzun ismi Deer Hunter Reloaded. İsminden de anlayacağınız gibi bir av oyunu. Herkesin seveceği tarzda bir oyun mudur bilemem ama ben bu tür oyunlara merak sardığım ve sevdiğim, benim gibi sevebilecek arkadaşlarında olduğunu düşündüğüm için anlatma gereği duydum. Bu oyunumuz tamamen ücretsiz en başta bunu söyleyeyim. Android Market 'te bir çok av oyunu bulabilirsiniz ama 6 ayrı oyunu indirip, oynayıp, inceledikten sonra en iyisinin bu olduğuna kanaat getirdim.

Diğer oyunların çoğu 5 10 bölüm sonra bitiyor. Bitiyor derken devam etmek için bir ücret ödemeniz gerekiyor ki yeni bölümleri açabilesiniz. Bazılarında da dinazor, mutant gibi absürt canlılar avlıyorsunuz ki dinazor vurmanın hiçbir gerçekçiliği olmadığı gibi -Bu ne ya?- diyorsunuz. Bu oyunda bunların hiç birisi yok. Yeni bölümler için ücret ödemenize gerek yok. Uçuk kaçık neye benzediği belli olmayan hayvanlar avlamıyorsunuz. Zaten en güzel tarafı grafikleri. Hayvanlar çok gerçekci duruyor. Tepkileri, sesleri, koşmaları gibi unsurlarda en ufak bir hataya henüz rastlamadım. Peki hiç mi beğenmediğim yönü yok ? Ufak tefek var ama oynamaya değer diye düşünüyorum :)

Olumsuz yönünün bir tanesi avlanmanız sırasında bir hayvanı vurduğunuzda başka bir hayvan üzerinize saldırıyor. Belli bir mesafe yaklaştıktan sonra tüfeğinizle değil bıçağınızla öldürmeniz gerekiyor. Buraya kadar anormal bir şey yok ama işin pis tarafı her avda bıçak almanız ve bıçağın bir bedeli olması :) Yani her bıçak için altın veya para ödemek zorundasınız (Altın ve parayı avlandıkça kazanıyorsunuz. İsterseniz para vererek satında alabiliyorsunuz.). Avların hepsinde böyle değil elbette. Görevinize göre değişiyor. Ayı avında saldırıya uğrama ihtimaliniz var ama örneğin keçi avında saldırıya uğramanız söz konusu değil. Diğer olumsuz yanı da silahların fiyatlarının pahalı olması. Ya sabredecek zamanla paranızın birikmesini sağlayıp alacaksınız (ki avlanmada sabır esastır zaten) ya da para verip silah alacaksınız :)

Anlatarak bir yere kadar tanıtabildiğim bu oyunun videosunu paylaşıyorum. Videoda gördüğünüz grafiklerde en ufak bir abartı yok. Tamamiyle aynı görüntüler var oyunda. Hayvanları görünce zaten beğeneceksiniz. Ama şunu belirteyim. Tanıtım videosu olduğu için hayvanlar atıştan sonra kaçmıyor. Oyunda böyle değil elbette. Silah sesi duyulduğunda hayvanlar doğal tepkilerini veriyor ve kaçıyorlar. Daha detaylı incelemek veya indirmek için burayı kullanabilirsiniz.







Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!