30 Nisan 2013 Salı

Beyazıt Yönetim Zirvesi 13; Algı Yönetimi





İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Kulübü Beyazıt Yönetim Zirvesi 13 "Algı Yönetimi" isimli bir ekinliğe hazırlanıyor.

2 gün sürecek etkinlikte bir çok konuya değinilecek. Aşağıda 2 günlük programı görebilirsiniz. Konu başlıklarını ve konuşmacıları yazdım. Etkinliğe katılım tamamen ücretsiz. Ayrıca katılan herkese sertifika da veriliyor.

Bitti mi ? Hayır :)

Etkinlik süresince Murat Eğitim Kurumları 'ndan KPSS Kursu ve kitap setleri, Bilge Adam 'dan 15 kişiye ücretsiz eğitim fırsatı, staj imkanları ve sürpriz hediyelerde kullanıcıları bekliyor.

İşte etkinliğin programı;

1. Gün

10.00 - 11.30 Modern Yönetim Tekniği Olarak Algı
Bersay İletişim Grubu Yönetim Kurulu Onursal Başkanı Ali SAYDAM

11.45 - 13.00 Teknoloji Dünyasında Algı Yönetimi
NefSafe IT Security Technologies Genel Müdürü Serdar SALEPÇİOĞLU
Arçelik Pazarlama Yöneticisi - Ümit GÜRSEL


13.00 - 13.30 Murat Eğitim 'le Kariyer Yolu

13.30 - 14.00 Yemek Arası

14.00 - 15.30 Finans ve Bankacılıkta Algı Yönetimi
NP Paribas Cardif Emeklilik Satınalma ve İdari İşler Müdürü Eda ÖZDOĞRU
KPMG IT Audit Bölümü Direktörü Sinem CANTÜRK

16.00 - 17.30 Marka Algısı 
Ferrero Türkiye Genel Müdürü Hakan OKAY

2. Gün

10.00 - 11.30 Sanal Dünyada Algı Yönetimi
Acuun.com Genel Müdürü Oktay YILMAZ

11.45 - 13.00 Uluslararası İlişkiler ve İletişimde Ülke Algısı
Rusya Başkonsolosu Alexey ERKHOV

13.00 - 14.00 Yemek Arası

14.00 - 15.30 İtibar Algısı
Mezun Group Ceo 'su Ali HANTAL
Unilever Türkiye Dış İişkiler Direktörü Ebru Şenel ERİM
Publicis Bold Yorum Ajans Strateji Direktörü Sinan DEMİREZ

16.00 - 17.30 Söyleşi
Leyla İle Mecnun Dizisi Erdal Bakkal karakteri Cengiz BOZKURT

Etkinlik hakkında daha detaylı bilgi almak ve kayıt olmak için burayı kullanabilirsiniz..



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


Leyla ile Mecnun Artık Android 'de!






2011 yılında TRT1 ekranlarında yayınlanmaya başlayan ve çok ilgi gören, kendisine kısa zamanda büyük br izleyici kitlesi yaratan Leyla ile Mecnun isimli dizinin android uygulaması yapıldı.

Uygulama ücretsiz. Leyla ile Mecnun dizisinin kendisine has üslubu ile hazırlanan uygulama benim hoşuma gitti :) Diziyi pek izlemesem de (Ben zaten pek televizyon izlemem.) uygulama beni bile güldürdü. Sanki zaten izliyormuşum gibi bir izlenim uyandırdı bende :)

Uygulamanın yaptığı şey temel olarak Leyla ile Mecnun dizisi hakkında ki tüm gelişmelerden kullanıcıyı anında haberdar etmesi. Ayrıca fragmanları, klipleri, kamera arkası videoları izleyebilir, sevdiğiniz karakterlerin galerilerine ve repliklerine ulaşabilirsiniz. Aynı zamanda tek tıkla paylaşabilme imkanınız da var.

Leyla İle Mecnun dizisinin android uygulamasına buradan ulaşabilir, inceleyebilir  ve indirebilirsiniz.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!




26 Nisan 2013 Cuma

Ücretsiz 2013 Blogger Teması (Free Theme)


Blogger 'in kullanımının atmasıyla artık çok çeşitli blogların ortaya çıktığını görüyoruz. Bununla birlikte tema ihtiyacı açığı olmasıda çok sayıda tema yapılmasına ortam hazırladığı kesin.

Blogger temaları, blogger themes, theme, 2013 blogger temaları gibi arama yaparsanız arama motorlarında zaten çıkan sonuçlardan kendiniz de görebilirsiniz. Çok fazla blog açılması daha fazla blog temasına ihtiyaç ortamı yaratıyor. Çok sade tasarımlara sahip temaların yanı sıra artık gün geçtikçe daha gelişmiş, daha kullanışlı, seo uyumlu, görsel açıdan daha zengin temalarda bir bir çıkmaya başladı.

İşte arada sırada tema aradığım zamanlardan birisinde bu tema ile karşılaştım ve paylaşmak istedim. Kişisel bloglar içinde kullanılabilecek bir tema belki ama daha çok bir şehir veya belde tanıtımlarında kullanabilir gibi duruyor. Haber blogları içinde uygun olabilir. 

Temanın demosunu aşağıda vereceğim zaten kendiniz bakarsınız. Kısaca bir kaç özelliğine değinecek olursam üst kısımda alt menüleri bulunan butonlara, çok güzel bir slider menüye sahip. Fotoğrarın üzerinde hangi makalenin başlığı, hangi tarihte yazıldığı ve kaç yorum aldığı gibi konuları görebiliyorsunuz.





Sağ kısımda üzerlerine tıklandığında kayarak açılan butonların bulunması da göze hoş bir görüntü veriyor. Bu kısmı popüler yayınlarım, en çok yorumlanan konular, en son yapılan yorumlar gibi çeşitli şekilde kendi isteğinize göre değiştirebilirsiniz.





Temanın tam ordasında yine sağa ve sola kaydırabileceğiniz bir slider bulunuyor. Temaya profesyonellik katmış. 






Bunların dışında bir makaleye giriş yaptığınız da twitter, facebook, google+ gibi butonların sabit olarak yer aldığını görüyoruz. Makalenin daha da altında ilginizi çekebilecek diğer yayınların olması da ziyaretçilerinizin daha uzun süre blogda kalmasını sağlayabilir. Bir de e-posta ile abone ol kutucuğu yapmışlar ki benim çok hoşuma gitti.





Temanın demosu için tıklayın.
Temayı indirmek için tıklayın.




Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


Onunla Bir Kahve içmek 175 Bin Dolar





Çok faydalı bulduğum bir çalışma örneği. Bizim ülkemizde de hayırseverlik için bu tür şeyler yapılsa çok güzel olmaz mı ? 

Yurt dışında bir çok çalışma gerçekleştiriliyor bu alanda. Ünlü isimlerin yer aldığı kampanyalar düzenleyen New York merkezli ChatiryBuzz şirketinin sırada ki ünlü ismi Apple CEO 'su Tim Cook olmuş. Tim Cook ile kahve içmek isteyenler açık arttırmaya katılıyor ve bu şekilde bir para toplanmış oluyor.

Apple Cook ile siz de kahve içmek istiyorsanız yüzlerce doları gözden çıkarmanız gerekiyor yalnız :) Açık arttırmanın bitmesine 20 gün kalmasına rağmen teklif 175 bin dolara çıkmış. 51 kişi katılmış açık arttırmaya. 

Batının her şeyini örnek alıyoruz ama nedense böyle işlere sadece kötü günlerde yer veriyor bizim ülkemiz. Ünlüler yarım saatini ayırsa, bir kahve içse, yardıma muhtaç olanlar için bu çarkı hep döndürsek fena mı olur ?



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


Minik Yazıcı Hello Little Printer ile Tanısın





Benim de ne zaman yapacaklar ne zaman gerçekleştirecekler, böyle bir cihazı ne zaman kullanacağız diye beklediğim bir haberdi bu. Görünce "Oh be nihayet yapılmış!" dedim :)

Bu küçük alet ve akıllı telefon uygulaması ile sanallığınızı kağıda dökebileceksiniz. Bulmaca, hava durumu, özel notlarımız, mesajlarımız, her türlü haber ve hava durumu gibi içerikleri kolaylıkla çıktı alabileceğiz. Yani bildiğimiz yazıcıların mini boyutu :)

Normal kullandığımız yazıcılar kadar kullanılacak bir cihaz olmasa da ofis çalışanları için güzel bir icat olduğunu düşünüyorum.

Bu minik yazıcının nasıl çalıştığını görmek için tanıtım videosunu izleyebilirsiniz;







Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


23 Nisan 2013 Salı

10 Dakikada Hayatınızı Degistirin





Hepimiz gün içerisinde ki sıkışıklıktan şikayetçiyiz. Kimisi yoğun okul temposu, kimisi iş hayatı derken bazen kendimize 1 saat bile ayıramadığımız zamanlar oluyor. Hemen hemen herkes de var bu dert :) Siz de bu durumdan şikayetçiyseniz Hürriyet 'te okuduğum bu yazıyı okuyun, paylaşın. Huffington Post derlediği 10 dakikadan daha az sürecek yapabileceğimiz 10 madde önermiş;

1 - 60 saniye boyunca gülün;

60 saniye boyunca kahkaha atmak stres seviyesini azaltan endorfin hormonunu salgılıyor ve kasları rahatlatıyor. Kahkaha atmak ayrıca kan şekerini de dengeliyor.

2 - Teşekkür edin;

Sadece iki kelime ile "Teşekkür ederim" demek hayatınızda büyük bir değişim yaratabilir. 1995 yılında yapılan bir araştırmaya göre teşekkür etmek immün sistemi bile güçlendiriyor.

3 - Pişmiş bir yumurta tüketin;

Müthiş bir besin kaynağı olan yumurta beyin fonksiyonlarını düzenleyen B vitamini de içeriyor. Yumurta bazlı bir kahvaltı, en sağlıklı kahvaltılardan sayılıyor. Protein değeri de yüksek olduğu için uzun süre tok tutuyor, güne iyi bir başlangıç yapmanızı sağlıyor. Protein ağırlıklı olması özellikle hipoglisemisi olanlar için de faydalı çünkü kan şekeriniz aniden yükselmiyor ya da düşmüyor.

4 - Derin derin nefes alın;

Doğru ve derin nefes almanın rahatlatıcı etkilerini yaşamanız için yogi olmanıza gerek yok. Nerede olursanız olun nefes egzersizlerinizi yapabilirsiniz. Burnunuzdan nefes alın ve ağzınızdan verin. Bu sırada içinizden tekrarlayın: huzur içindeyim.

5 - 5 Dakika mini tur atın;

Uzmanlar sadece 5 dakika tur atmanın metabolizmayı yenilediğini söylüyor. İşyerinizde bile 5 dakika yürüyüş yapabilir, tur atabilirsiniz.

6 - Merdiven çıkın;

Birçok insan artık masa başı iş yaptığı için bel ve omurgalarıyla ilgili sorunlar yaşıyor, metabolizmaları yavaşlıyor. Günde beş defa merdiven çıkmak yılda yaklaşık 2 kilo kaybettiriyor

7 - Etiketleri okuyun;

Araştırmalara göre alışveriş yaparken etiketleri okuyanlar daha sağlıklı besleniyor. Aldığınız özellikle hazır gıdalar, ne kadar masum görünürlerse görünsünler içinde ne kadar yağ, ne kadar şeker olduğunu öğrenin.

8 - Randevularınızı ayarlayın;

Çok meşgul bir hayatınız olabilir ama sağlık problemlerinizi her gün bir sonraki güne ertelemeyin... Bir telefon açıp randevunuzu ayarlamak fazla zamanınızı almaz.

9 - Öğle yemeğinizi paketleyin;

Evde yaptığınız en basit sandviç bile çoğu zaman dışarıda yediklerinizden sağlıklı olabilir. Toplantıdan toplantıya koşarken yemek yiyorsanız yemeğinizi evde paketleyip götürebilirsiniz.

10 - 10 Dakika şekerleme yapın;

Esnemenin utanılacak bir yanı yok. Özellikle öğle yemeklerinden sonra rehavet çökebilir. İşyeriniz buna ne kadar müsaade eder bilemiyoruz ama gün için "siesta" yapmak, en azından 10 dakika uyumak hafızayı tazeliyor, yaratıcılığı ve üreticiliği artırıyor.

Kaynak; Hürriyet



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!




22 Nisan 2013 Pazartesi

Ücretsiz e-kitap Okuma Uygulaması Wattpad





İşte kitap kurtlarını sevindirecek bir uygulama. Yine Google Play 'de tesadüfen gezerken buldum, çok hoşuma gitti paylaşmak istedim bu uygulamayı. Özellikle öğrenci arkadaşlarımız için ücretsiz kitap okuma servisi olması çok işlerine yarayacak. Aslında kitap okumanın öğrencilikle falan bir alakası da olmaması lazım. Kitabı herkes okumalı. Okumamak artık büyük bir eksiklik.

Ücretsiz e-kitap uygulaması, ücretsiz e-kitap okuma servisi diye arama yaptığımız da karşımıza bir çok site geliyor fakat hiç birisi işe yaramayan türden. Özellikle seyahat sırasında kitap okuma istediğinizi karşılayamıyor bu tür siteler. Bu anlatacağım uygulama ile bu açığımızı kapatabileceğiz. Kendi kitaplığımızı oluşturabiliyoruz, arkadaşlarımıza önerebiliyoruz, beğendiğimiz bir sayfayı sosyal ağ hesaplarımızda paylaşabiliyoruz. Kısacası yok yok :) En güzel kısmı da ücretsiz olması!

Yabancı dil biliyorsanız zaten süper! Yabancı yapımcılar tarafından yapıldığı için genellikle İngilizce dilinde yazılmış kitaplar yoğunlukta. Ama uygulamanın Türkçe dil desteği de bulunuyor. Dili Türkçe yaptıktan sonra Türkçe yazılmış kitaplara ulaşabiliyoruz. Şunu belirtmeliyim ki güncel kitaplar yok. Yani piyasaya yeni çıkmış olan kitapları beklemek yanlış olur. Devamlı güncel olan uygulama da kullanıcılar kendi kitaplarına yer veriyorlar. İncelediğim kadarıyla bölüm bölüm arttırıyorlar yazılarını. Buda işin içine biraz heyecan ve merak katıyor :) Dediğim gibi piyasada ki kitapları bulmayı beklemeyin. Ama boş vakitlerinizde televizyon izlemek yerine buradan her gün 1 bölüm okusanız çok çok daha iyidir.

Ücretsiz e-kitap okuma servisi wattpad 'i buradan indirebilir, inceleyebilirsiniz. 

NOT; Uygulamayı android işletim sistemli tablet bilgisayarınız da veya akıllı telefonunuz da rahatlıkla kullanabilirsiniz. Android işletim sistemine sahip bir cihazınız yoksa bu uygulamanın web sitesini de kullanabilirsiniz. Bilgisayarınızdan www.wattpad.com adresine giriş yapabilirsiniz.

Ben nasıl indirip, dilini Türkçe yapacağınızı bir videoda göstermeye çalıştım. Çok iyi bir video olmadı ama işinizi görür. Nasıl Türkçe yaptığımızı, kitapları nasıl okuduğumuzu, sayfa geçişlerini videoda görebileceksiniz.






Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



21 Nisan 2013 Pazar

Bilgisayarınızı Reboot Restore RX ile Koruyun





Windows 'umuz da bir problem oluştuğu zaman başvurduğumuz ilk yol Sistem Geri Dönüşüm yapmak. Bazen bunu yapmak bile kurtarmıyor. Tek çare formatlamak. 

Sistem Geri Dönüşüm 'ü açıyorsunuz bir önce ki en iyi ayarları tarıyorsunuz, 2 ay öncesine ait :) Keşke daha yakın zamana bir sistem geri dönüşüm noktası oluştursaymışım diyorsunuz ama artık iş işten geçiyor. Bu yöntem etkili olsa da sistemi geri döndürüyorsunuz fakat yedekleme tarihinden sonra ki yaptığınız her şey kayboluyor. Bilgisayarı kurtarıyorsunuz belki ama bir çok verinizi de kaybediyorsunuz. 

Ama artık Reboot Restore RX yazılımı ile bilgisayarımızın her sorunsuz açıldığı ana geri dönebiliyoruz. Örneğin bugün bilgisayarımızı sorunsuz bir şekilde açtık. Bu yazılım o anda sistemin yedeğini alıyor. Çalışırken bir anda Windows 'ta bir hata ile karşılaştık. Tek yapmamız gereken yazılım yardımıyla bilgisayarı yeniden başlatmak. Bu sayede sorunsuz açılışımıza geri dönebiliyoruz. Aylar öncesine değil yani. Bir önceki en sağlıklı açılışımıza dönmüş oluyoruz.

Yazılımın bir güzel tarafı da ücretsiz olması :) Bu yazılımla hem veri kaybı yaşamıyoruz hem de sistem geri yükleme noktaları oluşturmaktan kurtulmuş oluyoruz. Ayrıca sürücü ve güncellemelerden kaynaklanan sorunlarında önüne geçmiş oluyoruz. Daha fazla yararlanmak isteyenler var ise ücretli sürümünü de kullanabilirler...

Buradan Reboot Restore RX 'i bilgisayarınıza kurabilirsiniz.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!




Google Nexus 5 'in Özellikleri





Yeni bir canavar daha aramıza katılmak üzere. Daha çıkmadan bir çok dedikoduya sebep olan Nexus 5 'in aramıza katılma tarihi de yavaş yavaş netleşiyor gibi.

Edinilen bilgilere göre Google 'ın yeni akıllı telefonu Nexus 5 önümüzde ki ay gerçekleştirilecek olan Google I/O etkinliğinde tanıtılacak. Bu telefonu LG 'nin ürettimi ve LG Megaledon adıyla bilinen bir cihaz olacakmış. 

Özelliklerine gelecek olursak;

5.2 inç FHD OLED ekran 'a sahip olacak, 4 Çekirdekli 2.3 GHZ Qualcomm Snapdragon 800 ve 16 MP 4k görüntü yakalama özelliği, 60 Fps desteli bir kamerası, 3GB Ram Nexus 5 'in bileşenleri olacak. Bazı kaynaklara göre ise Motorola X üzerinde yoğunlaşıyor. Kaynaklara göre telefonun henüz prototip aşamasında olduğu için bir süre ortaya çıkmayacağı söyleniyor. Bu söylentiler Google I/O 'da tanıtılacak olan cihazın güncellenmiş Nexus 4 olabilme ihtimalini yükseltiyor. 

Bu arada bahsettiğim Google I/O etkinliği 15 – 17 Mayıs tarihleri arasında gerçekleşecek.


Çeşitli basın bültenlerinden derlenmiştir.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


18 Nisan 2013 Perşembe

Message Me Nasıl Kullanılır ?






Whatsapp 'a rakip olarak çıktığı söylenilen Message Me adını iyice duyurmaya başladı. Whatsapp 'la benzer şekilde çalışsa da ondan daha gelişmiş bir uygulama olması Message Me 'yi bir kaç adım öne çıkarıyor. Bir başka ve daha önemli bir farkı ise Message Me 'de konuşma yapacakken karşı tarafın numaranızı bilmesine gerek olmaması.

Biraz daha açalım konuyu. Whatsapp 'da arkadaşlarınızla veya tanımadığınız bir insanla konuşma yapabilmek için onu rehberinize eklemeniz gerekiyor. Doğal olarak numarasını bilmeniz lazım veya sizin numaranızı karşı tarafa vermeniz gerekiyor ki o kişi sizi arkadaş listesine ekleyebilsin, sizin onayınızdan sonra konuşabilesiniz. Yani bir nevi zaten arkadaşınız olan insanlarla başka bir platformda konuşuyorsunuz. Ama yeni tanıştığınız insanlara numaranızı vermek veya ondan numarasını almak biraz sıkıntılı olabiliyor.

Message Me 'nin en büyük özelliği telefon numarasına ihtiyaç duymaması. Dolaylı olarak duymaması desek daha doğru :) Message Me içerisinde ki algoritmalar sayesinde siz hesabınızı oluşturduktan sonra size 8 haneli bir pin numarası veriyor. İşte bu pin numarasını kullanarak arkadaş ekleyebiliyorsunuz. Ya da kendi pin numaranızı karşı tarafa veriyorsunuz o sizi ekliyor. Herhangi bir sorundan dolayı arkadaşlığınızı bitirmeniz gerekirse listenizden çıkararak veya engelleyerek kurtulabiliyorsunuz. Whatsapp 'da engelleseniz bile karşı taraf telefon numaranızı zaten artık almış oluyor :)

Message Me 'nin diğer özellikleri ise çizim yaparak mesajlaşabilme imkanı vermesi. Çeşitli renkleri, şekilleri kullanarak veya tamamen bilgisayarda ki paint programına benzer şekilde hayal gücünüzü kullanarak resim çizip gönderebiliyorsunuz..

Message Me 'nin bir kaç özelliği;

Limitsiz ve ücretsiz olarak mesajlaşma hakkı. Wifi, 3G, EDGE veya LTD kullanılabilir.
Hiç bir ücret olmadan bütün dünyayla mesajlaşabilirsiniz.
Kişileri eklemek kolaydır. BBM'deki gibi gizli bir PIN kullanın.
Grup mesaj özelliğiyle bütün arkadaşlarınızla temasta kalın.
Videolarınızıda paylaşabilirsiniz.
YouTube videolarını ve müzikleri direkt olarak paylaşabilirsiniz.
Yerinizi paylaşın. Arkadaşlarınıza ve ailenize nerede olduğunuzu gösterin.
Karalama ve çizim yapabilirsiniz.

Uygulama şuan Google Market 'te 38.185 kere oylanmış. Bu oyların 20.000 'i aşkını 5 yıldız şeklinde. Buradan Message Me 'yi indirip kullanmaya başlayabilirsiniz..Uygulama tamamen ücretsizdir.

Message Me 'de nasıl konuşulur ? Message Me 'de nasıl mesajlaşırım ? Message Me 'ye nasıl kişi eklerim ? gibi buna benzer sorularınız varsa lütfen sorun. Daha detaylı cevaplamaya çalışırım.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



6237 Fotograftan Olusan Dünya Turu





Dünya turu yapma hayali herkes de vardır sanırım :) Plan yapmadan, çantanızı, fotoğraf makinanızı alıp canınız nereye isterse oraya gitmek ne güzel olurdu öyle değil mi ?

Kimimizin okulu, kimimizin iş hayatı nedeniyle dünya turunu bırakın oturduğumuz ilçe de bile hala gidip göremediğimiz, vakit bulup gezemediğimiz bir sürü yer olduğu kesin. Bazıları dünya turu atıyor bazıları da bizim gibi sadece izleyebiliyor işte :)

Bu hayalini gerçekleştiren birisi var. Kien Lam isimli bir fotoğrafçı 1 sene boyunca aralarında bizim ülkemizinde bulunduğu 17 ülkeyi geziyor. Her gittiği yerde fotoğraf çekiyor ve bir video hazırlıyor. Bu videosunda tam 6327 kare fotoğraf kullanmış. İzlerken hayran kalmamak elde değil. İşte farklı kültür, coğrafya ve hayatlardan oluşan bu videoyu siz de 5 dakikanızı ayırıp izleyin.






Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Microsoft msHowto Bilisim Semineri





İşte yine Marmara Üniversitesi Bilişim Teknolojileri Kulübü tarafından ücretsiz olarak düzenlenecek olan çok güzel bir eğitim semineri daha.

Bilişim sektöründe ki son yenilikleri merak ediyorsanız veya bir kariyer planı yapmaya hazırlanıyorsanız, Windwos 8, Windows Phone, Xbox gibi yeni nesil teknolojilere ilgi duyuyorsanız bu etkinliği kaçırmayın diyorum :)

23 Nisan günü, Marmara Üniversitesi Göztepe Kampüsü Müh. Fak. B Blok Konferans Salonu 'unda 14:00 'dan 17:00 saatleri arasında gerçekleştirilecek seminerin konuları ve konuşmacıları şu şekilde;

Yeni Nesil Teknolojiler (Windows 8, Windows Phone, XBOX) - Önder Değer 
Bulut Bilişim Nedir? - Mustafa Kara (MVP)
Bilişimde Kariyer - Emre Aydın (MVP) 
Bilgi Güvenliği - Onur Yüksektepeli 

Seminer herkesin katılımına açık. Ayrıca etkinlik sonunda katılımcılara sertifika da veriliyor.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Ucuz Fiyata Hangi Tablet Bilgisayarlar Alınır ?






Bu konuda gerek blogdan gerekse mail yoluyla çok soru aldığım için bu yazıyı yazmaya karar verdim. Sadece bana sorulan sorulara bakacak olursam ülkemiz de tablet bilgisayar, tablet pc kullanımının oldukça arttığını görüyorum. Tabi bu artışı gören markalarda birbiri ardına tablet modellerini piyasaya sürdü. Sürdükçe daha çok model çıktı. Daha çok model çıktıkça kafalar daha çok karıştı :)

Şimdi kafamızda ki soruları biraz tamin etmeye çalışayım ben öncelikle.


- En ucuz tablet bilgisayar hangisi ?
- Ucuz fiyata en iyi tablet bilgisayar hangisi ?
- 200 - 250 TL arası tablet modelleri nelerdir ?
- Sim kart girişi olmayan tabletlerden whatsapp, tango, message me gibi uygulamalar kullanabilir miyim ?
- Tablet bilgisayarların wifi bağlantısı nasıl ? İyi mi kötü mü ?

vs vs şeklinde daha çok soru çıkarılabilir böyle. Şimdi 200 - 250 TL arası tabletlerin alınabilir olanlarını sizlere anlatacağım. Sadece öne çıkan özelliklerine değineceğim. Her özelliğini yazacak olursam bu yazı zaten bitmez :) 

Öncelikle şu konuda da anlaşalım. Bu fiyatta ki tabletlerin markaları ne olursa olsun wifi bağlantı performansı hemen hemen aynıdır. Peki o zaman fiyatları neden farklılaşıyor ki ? Çok basit. Fiyatlarının farklılaşmasında ki sebep, ekran boyutları, kamera çözünürlükleri ve hafıza boyutlarında ki farklılıklar. Yani bu fiyatta ki tablet bilgisayarlara wifi bağlantısı nasıl acaba diye yaklaşırsanız hataya düşersiniz. Bağlantı performansları hemen hemen aynıdır. (1500 TL değerinde ki bir tabletle 200 TL değerinde ki tabletin wifi bağlantısında elbette ki çok büyük performans farkı vardır.)

Şunu da belirteyim arkadaşlar. Bazen perakende satış yapan mağazalarda kampanyalı fiyata bu tabletleri bulabilirsiniz. Örneğin birazdan anlatacağım tabletin fiyatı 200 ise kampanya kapsamında 170, 180 gibi fiyatlara da bulabilirsiniz. Dönem dönem satışları oluyor. Takip edebilirsiniz. Üstelik o kampanyalarda tablet kılıfı, dokunmatik ekran kalemi gibi bir çok hediye de pakete dahil ediliyor. 

Hemen başlayalım. Daha detaylı incelemek için üzerlerine tıklayın.


4 GB gibi yüksek bir harddisk 'e sahip olan Piranha 'nın bu modeli 2.0 megapixel ön kameraya sahip. 512 MB RAM 'e sahip olan bu tablet bilgisayarla uygulamaları kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ben 512 Mb değil de 1 GB RAM 'e sahip olan tabletleri öneririm. Bu model de sıkıntı yaşamazsınız ama çok nadiren donma yapabileceğini düşünüyorum. Ayrıca ürün 7" kapasitif ekrana sahip. Tablet alırken kapasitif ekran olmasına dikkat edin. Rezistif ekranlar artık eskide kaldı. 



Tablet bilgisayar alırken yaptğınız araştırmalarda karşımıza en çok isimlerden birisi de Oblio oldu :) Gerçekten tablet piyasasında adını çok duyurdu bu marka. Oblio 'nun bu modeli de yine 4GB harddisk 'e  ve yine 512 MB RAM 'e sahip. Fakat bu modelin 2 önemli ve farklı özelliği var. Birincisi 3G Modem girişi olması. Tabletlerin hepsiyle 3G modem kullanabilirsiniz ama bunun için bir aparata sahip olmanız gerek. Oblio 'nun bu modelinde USB girişi sabit olarak bulunuyor. İkinci farkı ise 2 kameraya sahip olması. Ön yüzde ki 0.3 megapixel, arka yüzde ise 2.0 megapixel kamerası bulunuyor. 0.3 megapixel kameradan çok şey beklememek gerekiyor tabi ama hiç olmamasından daha iyidir.



İşte diğer iki modele göre daha geniş bir harddisk 'e sahip bir tablet modeli. 8 GB harddisk 'e sahip olan Avec AV-70, 1 GB RAM ile diğer iki modelin önüne çıkıyor. Zaten bu farklar görüyorsunuz fiyata da hemen yansıdı :) Çift kamerası bulunuyor. Kameraların ikisininde ölçüsü 0.3 megapixel. 


Casper markasını zaten artık duymayan yoktur. O yüzden markanın güvenilirliği hakkında bir şey yazmama gerek kalmıyor. Casper Nivrana 'nın tableti de yine 1 GB RAM 'e ve 8 GB Harddisk 'e sahip. 0.3 megapixel ön, 2.0 megapixel arka kamerası var. Fiyatının diğerlerine göre biraz daha fazla olması kuşkusuz markanın getirisi :)


Benim de tercih ettiğim ve HLV-T704 modeline sahip olduğu bir marka. Zaten kendi tabletimi de ayrıntılı olarak anlatmıştım. Ürün İncelemesi; Hi Level HLV-T704 Tablet Pc yazımı da isterseniz okuyabilirsiniz. 

Hi-Level 'i kendimde kullandığım için biraz detaylı anlatacağım. 1 aydır kullanmama rağmen hiçbir donma sorunu yaşamadım. Hi-Level 'de sanırım çok aranan bir marka oldu ki, en çok okunan yazılarım arasında sağ kısımda göreceksiniz zirvede gidiyor :) Arkadaşlar Hi-Level 'in bu modeli 1 GB RAM 'e ve 16 GB disk kapasite sahip. Evet gördüğünüz gibi bu model de disk kapasiti oldukça arttırılmış. Önceliği disk kapasitesi yönünde kullanmışlar. Arka kamerası bulunmuyor. Ön kamerası 0.3 megapixel çözünürlükte. Ben çok uygulama indiririm, çok oyun oynarım diyenler bu modeli tercih edebilirler.

İnternette bir çok marka ve model daha bulabilirsiniz. Ben kafanızda bir şeyler canlansın, sorularınıza biraz cevap bulabilesiniz diye bu yazıyı yazmaya karar verdim. Bu fiyatlardan daha aşağıya tablet modeli var mıdır ? Elbette ki vardır. Ben mümkün olduğunca ucuz ve kullanım açısından en iyi olanları yazmaya çalıştım. Karar elbette ki sizlerin.

Ayrıca atalarımızın söylediği "Ucuz etin yahnisi yavan olur." sözünü de unutmayın :) Daha da ucuza kaçarsanız pişman olma olasılığınız da o kadar artar. 



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


17 Nisan 2013 Çarşamba

Okudugunuz Hürriyet 'i Artık İzleyin





Her Zaman Okuduğunuz Hürriyet'i Şimdi İzleyin


Hürriyet TV şimdi yayında.

Hürriyet TV’yi ziyaret edenler, aradıkları her şeyi artık tek tıkla seyredebilecekler. Hürriyet TV, zengin haber içeriğinin yanı sıra konusunda uzman isimlerle gerçekleştirdiği programlarla da dopdolu.

Hürriyet TV’de Berza Şimşek’ten günün mutlaka görülmesi gereken haberlerini izleyip usta gazeteci Sedat Ergin’den haftanın yorumunu alabilirsiniz. Üstelik gündemin özetini, Metehan Demir, 3 dakikada sizin için yorumluyor.




Burcunuzdaki yeni gelişmeleri merak ettiğinizde ise Susan Miller ile yıldızlara bakabilir, Sebla Kutsal ile dilediğiniz zaman, kültür ve sanat dünyasında keyifli bir yolculuğa çıkabilirsiniz.

Uğur Cebeci ise sivil havacılığın geldiği son noktayı size Kokpit’ten anlatıyor.

Magazinden spora, eğlenceden ekonomiye hepsi ve daha fazlası, sürekli güncellenen Hürriyet TV’de sizi bekliyor.

Bir bumads advertorial içeriğidir.



15 Nisan 2013 Pazartesi

Blogger Blogunuza Ücretsiz Twitter Teması




Bloğum da blog teması paylaşmıyordum. Paylaştığım ilk tema bu :) Twitter 'ı kullananlar ve temasını beğenenler olduğunu biliyorum. Tema sitelerini dolaşırken Blogger blogları için hazırlanmış bu Twitter temasına denk geldim isteyenler ücretsiz indirip kullanabilirler.

Twitter Blogger temasının kısaca özellikleri;

* 2 Sütundan oluşuyor.
* Üst kısımda bulunan menü sayfa ile birlikte hareket ediyor. Yani aşağıya doğru indiğiniz de üst kısımda ki menüyü devamlı görüyorsunuz.
* Adsense uyumlu
* Etiket kısmı da benim hoşuma giden diğer özelliği




Hazır temaları kurmayı bilmeyenler için ufak hatırlatma;

1) Temayı bilgisayarınıza indirin
2) İndirdiğiniz dosyayı winrar yardımı ile açın.
3) Blogger ana panelinde Şablon ayarlarınıza girin ve Yedekle/Geri Yükle butonuna basın.
4) Açılan pencere de Dosya Seç butonuna basın.
5) Daha önce bilgisayarımıza indirmiş olduğumuz dosya içerisinde ki Twitter-Template-Blogger.xml dosyasını seçin ve yükleyin.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!




Foursquare Günü Ücretsiz Etkinlikle Kutlanacak




Konum tabanlı sosyal ağ uygulaması olan Foursquare, 16 Nisan 2013 günü kutlama yapmaya hazırlanıyor. 

16 Nisan Salı günü 4sqDay olarak da bilinen Foursquare günü tüm dünyayla aynı anda Türkiye 'de de kutlanacak. İstanbul 'da Taksim Lokal Asmalı 'da saat 20:00 'da başlayacak kutlamaya katılım tamamen ücretsiz.

Dinamo Fm Dj 'lerinden Discolog, performansıyla geceye renk katarken katılımcıları ise 4sqDay özel katlanabilir su şişesi ve Bacardi 'den sürpriz hediyeler bekliyor olacak. Katılıp oldukça basit. Yapmanız gereken sadece Foursqaure Türkiye 'nin Facebook sayfasını ziyaret etmek.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Bayanlar Erkeklere Neden Öküz Der ?





Bunu kendileri de biliyor mu çok merak ediyorum aslında. Yukarı da ki görseli bir haber sitesinde gördüm. Kızların erkeklere öküz demesine o kadar çok alıştık ki resmin altına atılan başlığı görünce ister istemez üzerine alınıyor insan :)

O kadar karmaşık bir yapıya sahipler ki bazen kendi yaptıklarına kendileri bile anlam veremiyor. Bunu her ne kadar dillendirmeseler de içten içe "Ne kadar da salakmışım ya" demeyen kız olduğunu düşünmüyorum. Kendileri bile hareketlerine anlam veremezken erkeklerin onları anlamalarını beklemeleri ne kadar da garip öyle değil mi ?

Şimdi düşünün. Bir erkek ve bir bayan arkadaşımız var. Bunlar birbirlerine aşık. Seviyor birbirlerini çocuklar. Kızımız çikolata ve çiçeği çok seviyor olsun. Bir gün bunlar aralarında konuşurken kız, sevgilisinin ona uzun süredir çiçek almamasından yakınıyor. Bir sonra ki buluşmada da çocuk eşek değil ya alıyor çiçeği gidiyor sevdiceğinin yanına;

- Ya benim canım bugün çiçek değil çikolata istiyordu ya!
+ Nereden bileyim aşkım ?
- Gelmeden sorsaydın söylerdim öküz!

Şimdi bunu okuyunca "Yok ya bu kadar da değil" diyorsun ama var var oluyor bunlar. Hediye alırken bile arayıp soracağız herhalde "Ne istiyorsun?" diye. Parasını verelim de git canın ne istiyorsa onu al ozaman. (Son cümleyi okuyunca bana da öküz dedin farkındayım.)

Tamam dünya da tek tip bayan veya tek tip insan olsa çekilmez olurdu ama bu kadar esnek yapıya sahipseniz biz de yay değiliz ki...

Başka bir olay daha anlatayım ben size. Bu bir araştırma sonucu. Bilimsel verilere dayanıyor yani. Nerede okuduğumu hatırlamıyorum ama yapılan bir araştırmanın sonucu bu.

Bayanların erkeklerle evlenme ve boşanma nedenleri aynıymış. "Nasıl olur ya ?" deme hemen. Şöyle oluyor;

Bir bayan bir erkeği parasını kontrol ettiği için, kontrollü harcadığı için tutumlu erkek diye adlandırıp evlenirken, bir başka bayan ise böyle bir erkeği "pis cimri" diye adlandırarak boşayabiliyormuş. Tam tersi olarak düşünelim. Erkek parasını ikinci bayanın istediği gibi cimrilik yapmadan rahatça harcarsa bu sefer ilk bayandan "Savurgan" damgasını yiyor :) 

İnsaf kızlar insaf. Bu kadar değişken bir varlığın önünde öküzleşmemek mümkün mü siz söyleyin ?




Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


14 Nisan 2013 Pazar

Blogunuzdan içerik Çalanları Tespit Edin


Hepimizin derdi öyle değil mi ? :) Bazen yarım saat uğraşıp titizlikle yazı yazıyorsunuz, fotoğraf çekiyorsunuz. Her şeyiyle size ait olan bu içeriği blog yazarıyım diye geçinen arkadaşın birisi kopyalayıp alıyor. Kaynak gösterme yok, izin almak yok. Farkedilmeyeceğini sanıyor ama çalınan yazı ve resim gibi içeriklerimizi ücretsiz bulabilmemizin bir kaç yolu var.

Çalınan içeriklerimizi tespit etmenin 3 kolay yolu var. Hepsinden kısaca bahsedeyim. Zaten çoğu arkadaşımız bu yolları bilir. Bilenlerle değil bilmeyenlerle benim işim.

Conduit Araması ile içerik takibi yapmak

İçeriklerimizi takip etmek için anlatacağım yöntemlerden en etkili ve hızlısı bu. Bloğunuzda bulunan yazılı içeriği tamamen kopyalayıp http://search.conduit.com/ arama motoruna yapıştırıp arama yapıyorsunuz. Yazınızın tamamını veya bir kısmını alan olduysa bunların kimler olduğunu hangi bloglar veya web siteler, forumlar olduğunu görebilecesiniz. En etkili yöntem bu yöntem. Ücretsiz ve gayet hızlı. Diğer anlatacağım 2 yönteme göre de en garantisi bu :)

Google Resim Kaynağı - URL Araması ile içerik takibi yapmak

Bu içerik hırsızı arkadaşların bazıları yazılarımızı kopyalayıp aldığı gibi bazıları da yazımıza eklediğimiz görselleri alabiliyor. Zaten eğer yazınıza görsel ekleyecekseniz ve bu görsel tamamen size aitse bir yerine mutlaka bloğunuzu ismini yazın. Buda bir önlemdir tabi. Yazmadıysanız eğer bu yöntemi kullanabilirsiniz. Yapacağımız şey basit. Kendi bloğumuzda bulunan görselin URL adresini kopyalıyoruz. Google Görseller sekmesine geliyoruz. Sağ kısımda bulunan fotoğraf makinesine benzeyen butona tıkladığımızda bir pencere geliyor. URL 'mizi bu pencereye yapıştırıyoruz ve aramamızı yapıyoruz. Görsel hangi bloglarda, web site veya forumlarda yer alıyor görebiliyoruz. 





Google Web Araması ile içerik takibi yapmak

Buda kullanabileceğimiz etkili ve kolay bir yöntem. Yapmamız gereken yine araştırmak istediğimiz makalemizin içerisinde 3 veya 4 cümle seçerek Google 'de aratmak. Bunu yaparken yazınızın başından, ortasından ve sonundan cümle alırsanız daha sağlıklı bir sonuç elde etmiş olursunuz.

Ben bir araştırma yapıyorum örnek olarak. Gördüğünüz gibi bu yazımı kimse kopyalamamış;





Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!