26 Haziran 2013 Çarşamba

Foursquare 'de Arkadasınızı Check-in Yapın






Foursquare her geçen gün yenilenerek daha kapsamlı bir uygulamaya olmaya devam ediyor. Konumumuzu sosyal medya da paylaşmamıza olanak sağlayan Foursquare uygulamasına yeni bir özellik daha eklendi. 

iOS ve Android işletim sistemleri için  gelen güncellemede artık arkadaşlarımızın yer bildirimini de yapabileceğiz. Bunu Facebook 'da ki etiketleme özelliğine benzetebiliriz. Bu özelliği kullanabilmemiz için tek yapmamız gereken önce check-in olmak. Daha sonra alt kısımda bulunan I'm with.. (Benimle birlikte..) kısmına dokunarak beraber olduğumuz kişiyi seçmek. Bu işlemden sonra arkadaşımız kendi hesabına girip tekrardan check-in yapmasına gerek kalmayacak.

Twitter ve Facebook 'da uzun zamandır kullanılan bu özellik Foursquare kullancıılarına da kalabalık bir ortamda bulunduklarında oldukça pratiklik kazandırmış olacak :)




Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



25 Haziran 2013 Salı

Kendi icatlarıyla Ölen Mucitler






İcat çıkarmak, bir şeyler üretmek güzel iş ama bir o kadarda zor iş :) Hatta bizim ülkemiz de "Durduk yere icat çıkartma şimdi" gibi bir cümle ile boşu boşuna uğraşma anlamına bile getiriliyor bu icat olayları. Dünya da ki icatların sayısı ve yararları hiç tartışılmaz tabi ki ama bir de kendi icatlarıyla ölenler var. İşte bu yazımda kendi icatları ile hayatlarını kaybeden 10 muciti bulacaksıız.

İlk adamımız Henry Smolinski. Uçan araba icat etmeye çalışmış. Ürettiği makinesiyle ilk uçuş denemesinde sağ kanadı kopmuş ve bu kazada hayatını kaybetmiş. Sene 1973.

Horaca Hunley; Denizaltı icat etmeye çalışmış. Henüz test aşamasındayken boğularak hayata gözlerini kapatmış. 

Marie Curie; Radyum ve Polonyum üzerine önemli çalışmalar yapan Maire yeterli önlem almadan radyoaktif materyallerle fazla vakit harcadığından dolayı Aplastik anemi isminde bir hastalığa yakalanmış ve bu hastalık onun ölümüne sebep olmuş.

William Bullock; İcadının ismi Dönerbasar. Test aşamasındayken ayağını makineye ezdirmiş ve kangren olması sonucu hayatını kaybetmiş.

Henry Winstanley; Deniz Feneri icat etmek isteyen Henry fırtınalı bir günde icadını terketmek istemeyince boğularak ölmüş.

Thomas Midgley; Engelli insanlar için engellileri yatağa yatıran robot icat etmeyi kafasına koyan Thomas makinanın üzerine düşünce boğazı kesilmiş. 

Otto Lilienthal; İcadı Planör. Uçuş denemesinde fırtınanın etkisine kapılmış. Kontrolü kaybedince düşerek hayatını kaybetmiş.

Li Si; İşte icatların en kötüsü :) İşkence Sandalyesi. Vatan hainliği yaptığı gerekçesiyle kendi icat ettiği sandalyede kan kaybından ölmüş.

Alexander Bogdanov; Faydalı bir iş için çalışmalarda bulunan Alexander kan nakli üzerine çalışmış. Kendisine uyumsuz kan naklettiği için hayatını kaybetmiş.

Franz Reichelt; Paraşüt kostümünü denemek için Eyfel Kulesi 'nin tepesinden atlamış. Ne yazık ki paraşütü açılmayınca hayatını kaybetmiş..




Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!




24 Haziran 2013 Pazartesi

Site Önerisi; Careerjet.com.tr‏



Bugün sizlere çok pratik ve bir o kadar da önemli bir siteden bahsetmek istiyorum. CareerJet hakkında bir şeyler anlatacağım. 

Bildiğiniz gibi günümüzde bir çok kariyer sitesi mevcut ve iş aramak artık çok kolay. Ancak konu gerçekten aranan işin bulunmasına gelince durum daha da zor. Öncelikle her kariyer sitesine üye olmak, tek tek hesap açmak ve CV doldurmak gerekiyor. Bu da hatrı sayılır bir zaman alıyor. İşte CareerJet de tam bu noktada yardıma koşuyor. 

CareerJet 'i Google 'a benzetebiliriz aslında. Tüm kaliteli kariyer ve iş arama sitelerindeki ilanları kendi bünyesinde barındırıp bize sunmakta. Bize düşen ise ücretsiz bir hesap açıp anahtar kelime ve lokasyon girerek istediğimiz iş ilanlarını aramak ve başvurmak için ilgili siteye yönlenmek. Bu yazıyı okuduktan sonra Careerjet 'de bir göz gezdirmenizi tavsiye ederim. Siteye buradan gidebilirsiniz. 

 İyi iş aramalar...




Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Karne Hediyesi Bahane, Ailece Eglenmek Sahane



turk-telekom-xbox


Karne hediyesi bahane, ailece eğlenmek şahane!


Türk Telekom’lu aileler, çocuklarının zorlu ve yoğun bir yılı geride bırakmasını ailece eğlenerek kutluyor. Çünkü XBOX 360 Türk Telekom abonelerine özel fiyatlarla onları bayilerde bekliyor.

Tüm dünyayı kasıp kavuran XBOX 360 oyun konsolu, 31 Ekim 2013 tarihine kadar yapacağınız başvurular için ayda yalnızca 34 TL’den başlayan taksitlerle Türk Telekom ofis ve bayilerinde sizleri bekliyor. Üstelik tüm beden hareketlerinizi algılayarak konsolu ve oyunları kontrol etmenizi sağlayan Kinect’in yanında Disneyland, Adventures ve PES 2013 oyunları hediyesiyle.

Siz de karne hediyesini paylaşmaya niyetli Türk Telekom’lulardansanız, hem çocuğunuzu hem de bütçenizi sevindirecek bu müthiş fırsatı kaçırmayın.



Bir bumads advertorial içeriğidir.



Facebook Grubuna Katıldınız Mı ?





Uzun zamandır açmayı düşündüğüm ama bir türkü fırsat bulamadığım Facebook grubunu hayata geçirme konusunda geç bile kaldım sanıyorum :) Her ne kadar hayran sayfası bulunsa da grup kadar efektif kullanılamadığını düşünüyorum.

Konularla ilgili aldığım soru maillere hemen dönüş yapamıyorum. Bazı arkadaşlar soruyu soruyor fakat mail adreslerini bırakmadıkları veya rastgele bir adres yazdıkları için geri dönüşte yapamıyorum. 

Gruba katılarak sorularınızı oradan yöneltirseniz hem ben hemde o konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar varsa anında cevap verecekleri için güzel bir ortam olacağını düşünüyorum. Yeri geldi mi sohbetimizi de yaparız tabi :)

İlgilenen arkadaşlar buraya tıklayarak Hkncolak.blogspot.com grubuma dahil olabilirler. 




Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!






22 Haziran 2013 Cumartesi

Telefonunuzu Nivea ile Sarj Edin





Günümüzde akıllı telefonlar, akıllı cihazlar artık 7 yaşında ki çocukların ellerinde bile var biliyorsunuz. Telefonlar geliştikçe kullanım oranı artıyor fakat şu şarjlarının çabuk bitmesi olayı herkesin canını sıkıyor. Sıkılmayan var mı ? Var! diyenlere hadi oradan diyorum ve devam ediyorum..

Artık cep telefonluğundan çıkıp mini bilgisayar halini alan cihazlarımızı şarj etmek için binbir yol deneyip çeşitli taklalar attığımız bu dönemde, çok çeşitli şarj ürünlerinin çıktığı günümüzde, en garip ve bence en etkili reklamı Nivea yaptı. Nivea 'nın şimdilik sadece yurt dışında bulunan dergilerinin yanında satmış olduğu reklam ilan kartında elektrik üreten küçük bir güneş paneli bulunuyor. Bu panel sayesinde cihazınızı usb kablosuyla bağlayarak şarj edebiliyorsunuz

Bu olay bizim ülkemize ne zaman gelir bilinmez ama bir an önce gelse iyi olur :) İşte tanıdım videosu;








Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!





19 Haziran 2013 Çarşamba

Genclik Sorunlarına Genclik Calısması; Gencler Var





8 - 13 Temmuz arasında Akdeniz Üniversitesi 'nde gençlere yol göstermek için çok güzel bir kamp hazırlığı var. Bu proje Gençlik Sorunlarına Gençlik Çalışması ile Çözüm Üretme ve Kurumlar Arası Diyalog Oluşturma olarak adlandırılıyor.

Kursun amacı gençlik alanında çalışacak bağımsız gençlik araştırmacılarını yetiştirmek ve tüm Türkiye çapında gençlerin istihdam, yoksulluk ve marjinelleşme boyutunda sorunların çözümüne dair beklentiler hakkında araştırma yapmak. Bu araştırmalar sayesinde kamuoyu, sivil toplum ve kurumları  gençler ve gençlerin sorunları hakkında bilgilendirilebilecek.

Düzenleyen: AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi
Yer: Akdeniz Üniversitesi - Uygulama ve Araştırma Merkezi
Başlangıç: 24.06.2013 09:00
Bitiş: 08.07.2013 17:00 

Program hakkında daha detaylı bilgi almak için burayı tıklayabilirsiniz.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!




14 Haziran 2013 Cuma

Gercek Öpücüklü E-mail Gönderin





Yaşları ilerlemiş olanlar veya çok film izleyenler bilirler. Eskiden sevdiği insana mektup yazan bayanlar kenarına bir öpücük kondururdu. Erkekler genelde kokulu kağıtlara yazarlardı :) Hatta kenarını yakıp mesaj göndermek isteyenler olurdu. Burberry  'de bunlara dönmek istiyor olmalı ki çok değişik bir uygulama yapmış.

İngiliz 'lerin moda devi diyebileceğimiz Burberry, Burberry Kisses adlı yeni tasarladığı uygulama sayesinde dokunmatik ekranlı cihazlarınızdan gerçek öpücüğünüzle imzalanmış e-mail alıp gönderebileceğiz.

Dokunmatik ekranlı telefonunuz veya tabletiniz olmayabilir. Olmayanlar telefon veya bilgisayarının kamerasını kullanarak öpücük şeklinde dudaklarının fotoğraflarını çekip yine e-maillerinin bir köşesine bunu yerleştirebilirler. Yani dudak yine sizin dudağınız :) Ayrıca Google ile anlaşan Burberry ile öpücüğünüzün rengine de karar verebileceksiniz. Öpücüğünüzü kaydedip Burberry 'nin ruj serisinde ki tonlardan seçerek dudak izinizi renklendirebileceksiniz. Bayanlar daha iyi bilir tabi bu renkleri ben anlamam :) Garip bir uygulama ama sevileceğinden eminim..







Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



10 Haziran 2013 Pazartesi

Medya Forumu 2013






Medya Derneği 'nin hazırladığı, dünyanın önde gelen medya temsilcilerinin katılacağı Medya forumu 2013 'e ücretsiz olarak katılabilirsiniz.

Medyanın geleceği hakkında konuşulacak olan forum 21 22 Haziran tarihlerinde İstanbul Kongre Merkezi 'nde düzenlenecek. Forumda uluslarlarası medya profesyonelleri, gazeteciler ve akademisyenler bir araya getiriliyor. 

Forumun açılışını da Cumhurbaşkanı Abdullah Gül yapacakmış. "Değişim Sürecinde bir Meslek; Gazetecilik" ana konulu forumda teknoloji, internet ve sosyal ağların nasıl şekillendiği gibi konulara da değinilecekmiş.

Etkinlik hakkında daha detaylı almak isteyen buradan bilgi alabilir. Ücretsiz kayıt yaptırmak için burayı kullanabilirsiniz..

DUYURU;
21 – 22 Haziran 2013 tarihinde, İstanbul Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilmesi planlanan ‘Medya Forumu 2013’ sonbahara ertelenmiştir. Yeni tarih ulaştırıldığında buradan duyuracağım.

.   

Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



5 Haziran 2013 Çarşamba

Sosyal Sorumluluk Festivali





Eğlenerek katkıda bulunabileceğiniz güzel bir etkinlik için hazırlıklar başladı. Sosyal Sorumluluk Festivali ve 2.Açık Hava Sineması ismi verilen etkinliği KTU İşletme ve Ekonomi kulübü düzenleyecek.

Projenin Amacı;

- Kızılay 'ın şenlik alanına kuracağı kan bağış çadırı ile hem Kızılay 'a kan bağışında bulunabilir hemde kan bağışının önemi hakkında bilgi alabilirsiniz.

- Projenin gerlekleştirilmesi için sponsorlardan alınan destek ile Trabzon 'un Arsin İhşan Köyü 'nde bulunan Mahmut Tavioğlu İlköğretim Okulu 'na bir teknoloji sınıfı yapılacak.

- Etkinlik sırasında kitap kumbarasına kitap toplanacak ve bu kitaplar Doğu 'da ki okullara gönderilecek

- Yine etkinlik sırasında oyuncak kumbarası oluşturulacak, toplanan oyuncaklar paketlenerek Çocuk Esirgeme Kurumu 'na gönderilecek

Etkinliğin İçeriği;

- Öğrenciler arası halat çekme, voleybol turnuvası, ses yarışması gibi eğlenceli oyunlar düzenlenecek
- Canlı müzik, DJ Performans ve yöerel müzikler eşliğinde çeşitli oyunlar
- Havuz başında PES turnuvaları
- Langırt oyunları
- Masa Tenisi
- Uçurtma uçurma
- Gündüz tiyatro gösterisi gibi daha bir çok etkinlik bulabilirsiniz..



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!





3 Haziran 2013 Pazartesi

idamlık Olsanız En Son Ne Yemek isterdiniz ?





İdam cezasına çarptırılsanız en son ne yemek istediniz ? Ben daha önce hiç böyle bir şey düşünmemiştim ama bu yazıyı yazarken kendime sorunca bu soruyu neden güçlü bir şekilde içinde bir şeyler iskendeeeeeeer diyor :)  

İşte idam cezasına çaptırılmış bazı mahkumların yemek istediği son yiyecekler;

Ronnie Lee Gardner, son yemeğinde ıstakoz kuyruğu, biftek, elmalı turta ve vanilyalı dondurma yedi, ayrıca son günlerinde Yüzüklerin Efendisi üçlemesini izlemesine izin verilmiş. 49 yaşındaki Ronnie Lee Gardner hırsızlık, soygun ve 2 cinayet suçundan idam mangasınca kurşuna dizilerek idam edildi.

Oklahoma bombacısı Timothy McVeigh, ana yemek yerine sadece naneli ve çikolata parçacıklı dondurma istemiş. Timothy McVeigh 168 kişinin ölümüne yol açmaktan idam edildi.

Son yemeğinde tek bir zeytin isteyen Victor Feguer, adam kaçırma ve cinayet suçlarından asılarak idam edilmiş.

Allen Lee Davis, son yemeğinde ıstakoz kuyruğu, kızarmış patates ve karides, midye, sarımsaklı ekmek ve kök birası istemiş. Resmen şekil yapmış yani :) 54 yaşındaki Allen Lee Davis, üç kişiyi öldürmek ve soygun suçlarından idam edildi.

Stephen Anderson son yemeğinde iki kızarmış ekmek, peynir, lapa ve mısır karışımı, şeftalili turta ve çikolatalı dondurma istemiş. 9 yaşındaki Stephen Anderson hırsızlık, saldırı ve 7 cinayet suçundan zehirli iğne ile idam edildi.

Ted Bundy son yemeği olarak “özel” menüyü reddedince kendisine biftek, yumurta, kızarmış ekmek, yağ, süt ve meyve suyu verilmiş. 43 yaşındaki Ted Bundy tecavüz, nekrofili, hapisten kaçmak ve 35 cinayet suçundan elektrikli sandalyede idam edildi.

John Wayne Gacy, son yemeğinde 12 kızarmış karides, bir kova orijinal KFC tavuğu, patates kızartması ve çilek istemiş. 




Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Türkiye’nin ilk Sosyal Seyahat Platformu; Tripin





Türkiye 'nin lider lastik üreticisi olan Brisa sosyal seyahat platformu Tripin 'i hayata geçirerek Türkiye 'de bir ilke imza attı. Tripin bizlere yolculuklarımız sırasında her anımızı belgelememize yardımcı oluyor.

Tripin kullananlar online seyahat ajandası şeklinde hazırlanmış aplikasyon sayesinde yolculukları sırasında aldıkları notları, gezdikleri rotaları, çektikleri fotoğrafları veya videoları kaydederek arkadaşları ile paylaşabiliyor. Hazırlanmış keşfet özelliği sayesinde de daha önce gitmediğiniz yerler hakkında detaylı bilgi almanız mümkün. Sizden önce oraya gidenlerin paylaştıklarını görebiliyorsunuz. 

Tripin uygulamasını iPhone, iPad ve Android tabanlı akıllı telefonlardan kullanabileceğimiz gibi Tripin 'in web sitesinden de tüm rotalara ulaşabilme şansımız var. 

Kasım 2012 ayı itibariyle kullanıma açılan Tripin 'e 690 rota, 3650 fotoğraf, 140 video eklenmiş durumda.  Uluslarası İnteraktif Medya Ödülleri’nde Lifestyle dalında en iyi uygulama ödülüne layık görülen Tripin, gerçekleşen 141 başvuru arasından 500 puan üzerinden 475 puan alarak birinci seçildi.

Tripin uygulamasını Apple cihazlarınıza indirmek için burayı, Android cihazlarınıza indirmek için burayı tıklayabilirsiniz.




Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!