11 Haziran 2012 Pazartesi

İstanbul Haritasında Fatih'in Silüeti


Bir müteahhitlik firması Fatih Sultan Mehmet'in siluetini andıran İstanbul haritasında, Başbakan Erdoğan'ın 'Kanal İstanbul' diye adlandırdığı Çılgın Proje'nin yanı başına ay-yıldız şekilde ada yapılması için harekete geçti.

Başbakan Erdoğan'ın Kanal İstanbul projesinin yapılacağı alanın hemen altında Büyükçekmece sahilinde bulunan hilal şeklindeki kara parçasının ortasına yıldız ada yapılarak, İstanbul haritasına kuşbakışı bakıldığında ay-yıldız şeklinde bir görünüm elde edilecek. 

Proje Sahibi Çağlar İnşaat Sahibi Gönül Çağlar, Fatih Sultan Mehmet'in siluetinin belirdiği İstanbul Büyükçekmece sahilinin Marmara denize olan kıyısına ay-yıldız şeklinde bir ada yapılması için proje başvurusu yaptıklarını açıkladı. Çağlar, proje ile Fatih Sultan Mehmet'in siluetinin tacında bulunan hilal şeklindeki alanın ortasına yıldız şeklinde bir ada yapılarak "ay-yıldız" şeklini dünya haritasına kazımak istediklerini söyledi. 

"Çılgın Projenin Hafriyatı Kullanılabilir"

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın "Çılgın Proje" olarak adlandırdığı Kanal İstanbul Projesi'nin hemen yanı başında olması da projeyi değerli kılıyor. Çağlar İnşaat Sahibi Gönül Çağlar, Kanal İstanbul projesinde denizden çıkartılacak hafriyatın ne yapılacağı konusundaki sorunun da de kendi projeleri ile ortadan kalkacağını belirterek, "Projeyi Sayın Başbakan'a ilettik. Şu anda kendileri projeyi inceliyorlar. Kanal İstanbul projesinden çıkartılacak hafriyat ile ay-yıldız ada yapılabilecek. Dünya haritasında İstanbul'un yerinde bir ay-yıldız olması gerçekten büyük bir olay. Proje ile ilgili yatırımcılarımız da hazırlar. Patentimizi de aldı. Sadece izin çıkmasını bekliyoruz" dedi. 

Dubai 'de ki Palmiye Adasından Daha Çok İlgi Çeker

Projenin Fatih Sultan Mehmet'in siluetinin tacına yapılacak olması bakımından turistlerin büyük ilgisini çekeceğini söyleyen Çağlar, "Dünya haritasında bakıldığında bayrağımızın görünmesi çok etkileyici olacaktır. Bu dünyada bir ilk. Dubai'deki Palmiye Adası'nı tüm dünya biliyor. Bu proje tamamlandığında, kendi bayrağını haritasında taşıyan dünyadaki tek ülke biz olacağız. Bu da projenin önemini ortaya çıkıyor" diye konuştu.

Projenin hayata geçirilmesi için maddi sıkıntılarının olmadığını belirten Çağlar gerekli tüm yatırımcıların projeyi yapmaya hazır olduklarını ifade etti.

Kaynak; Sabah
Bitenekadar.com
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder