20 Haziran 2012 Çarşamba

Twitter'a Yeni Konsept


Bir teknoloji şirketi, Twitter'a ilginç görünen bu fikri satmaya çalışıyor. Ancak...

Tokyo'daki tasarım şirketi Architects, yanlış tweet'ler için geliştirdiği çözüm konseptini Twitter yöneticilerine tanıttı. Şirketin çözümü, yanlış tweet'lerin üstünü çizmek ve gerektiğinde bir düzeltme yapılacağını duyurmak üzerine kurulu.

Architects'in yöneticisi Oliver Reichenstein'a göre , bu sayede yanlış tweet'lere yazılan cevapların ve re-tweet'lerin silinmesi engellenebilecek.

Normalde bir tweet'i sildiğiniz zaman, başkalarının yazdığı cevaplar ve yaptıkları re-tweet'ler de kayboluyor, ancak neden kaybolduklarına dair bir açıklama görülmüyor. Reichenstein şirket blog'unda "Bir hata yapıldığını en net şekilde gösteren format, tweet'in üstünün çizilmesi. Böylece durumun farklı yorumlanmasına ve suçlamalara kesin bir cevap verilmiş oluyor" diyor.

"Açık bir şekilde: 'Bunu okumayın. Bu hatalı. Geri alıyorum. Özür dilerim.' deniyor."

"Silinmiş tweet'lerde bu denmiyor. Sanki bir şeylerin üstünü örtmeye çalışıyormuşsunuz gibi şüpheli bir hava oluşuyor. Özür dileseniz bile kaydedilmiş ekran görüntüleri sizi zor duruma düşürüyor."

Fikir iyi olsa da sinirle yazılmış, ya da tartışma yaratacak bir tweet'i silmek bazen üstünü çizmekten daha iyi bir çözüm olacak gibi görünüyor. Ayrıca feed'lerde bir sürü üstü çizili tweet'in görüntüyü bozacağını da düşünürsek, Twitter'ın niye bu fikrin üzerine atlamadığı daha net ortaya çıkıyor.


Bitenekadar.com
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder