19 Haziran 2012 Salı

Yetişkinlerin Takıntısı Oldular


ABD ve İngiltere'deki yetişkinlerin yarısının, mobil cihazlarından oyun indirdiği ve oynadığı belirlendi.

Oyun sektörünün önemli şirketlerinden Electronic Arts'in (EA) yaptığı araştırmada, mobil oyun sektörünün çok hızlı bir şekilde büyüdüğünü ve bununla birlikte oyun oynayanlar ve oynama alışkanlıklarının da değiştiği belirlendi.

Akıllı cep telefonlarının değil aynı zamanda tablet bilgisayarlarda da görülen artışın mobil oyun sektörünün büyümesinde etkili olduğu bildirilen araştırmada, ABD ve İngiltere'de ölçümlenmiş en az 125 milyon mobil oyun tutkununun bulunduğu ifade edildi.

Araştırma sonucunda, bu ülkelerdeki her 100 yetişkinden 44'ünün geçtiğimiz ay içerisinde en az bir kez mobil oyun oynadığı bilgisi yer alırken, bu oranın 1 yıl önce yüzde 29 olduğu hatırlatıldı.

Yeni oyuncu sayısında da büyük artış olduğu vurgulanan EA'nın araştırmasında, üç yıl önce yüzde 22 olan yeni oyuncu oranı bu yıl yüzde 44'e yükseldiği belirtildi.

Tablet bilgisayarlarda ise yüzde 10 oranında yeni mobil oyuncu olduğu belirtildi. Bu oranın, geçtiğimiz 12 ay içerisinde 11 milyon yeni oyuncu anlamına geldiğine dikkat çekildi.

Raporda geçtiğimiz yıl, haftada 3 saatten fazla oyun oynayan kişilerin oranının yüzde 14'ten bu yıl yüzde 22'ye yükseldiği bilgisi yer aldı.


Bitenekadar.com
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder