4 Temmuz 2012 Çarşamba

Dropbox Yasaklanıyor Mu ?


Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesinin hack'lenmesi, bu dev siteyi tehlikeye sokmak üzereydi ki...

Redhack adlı Türk hacker grubunun bugün Dışişleri Bakanlığı'nın web sitesini çökertmesi, gündemi çalkalarken grubun "yabancı görevlerde" çalışanların kimliklerini dosya paylaşım hizmeti Dropbox'a yüklemesi işleri iyice karıştırdı.

Redhack, daha öncede çeşitli devlet organlarının web sitesini hack'lemişti. Bu kez ise saldırı, saat 08:25 civarında Dışişleri Bakanlığı'nın "staj başvuruları" bölümüne gerçekleştirildi. Sitenin açılışına Grup Yorum'un bir parçasını yerleştiren Redhack üyeleri, siteyi 25 dakika hizmet dışı bırakmayı başardı.

Saldırının onaylanması ise uzun sürmedi ve Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, saldırıyı kabul ederken kritik bir durum olmadığını aktardı.

Redhack üyeleri ise Twitter yoluyla Dışişleri Bakanlığı'na ait tüm belgeleri ele geçirdiklerini iddia etti ve bunları paylaşacağını söyledi.

Redhack neleri paylaştı? Dropbox yasaklanıyor mu?

Redhack, ilk olarak Türkiye'deki diplomatik misyonlarda çalışan personelin kimlik kartlarını Dropbox'da paylaştı. Kimlik sahipleri arasında büyükelçiden bahçıvana çok sayıda çalışan mevcut. Hacker grubu, çocukların kimliklerini ise bilerek açıklamadıklarını söylüyor.

Bu gelişmelerin ardından Dışişleri Bakanlığı'nın dosya gönderme sitesi Dropbox'a erişmi engellemek üzere girişimde bulunduğu söylendi. Ancak Dışişleri Bakan Yardımcısı Naci Koru, bu yönde bir taleplerinin olmadığını, sadece ilgili belgelerin yüklendiği adresin yasaklanmasının istenildiğini söylerek yanlış anlaşılmayı düzeltti. Dolayısıyla şu an Dropbox'a erişimin engellenmesi gibi bir durum söz konusu gibi görünmüyor.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder