28 Temmuz 2012 Cumartesi

En Gürültülü Virüsle Tanışın


F-Secure'un duyurduğu habere göre İran'ın nükleer tesisleri, bilgisayarların kilitlenmesine ve ünlü rock grubu AC/DC'nin şarkılarının çalmasına neden olan bir siber saldırıya maruz kaldı.

Natanz ve Fordo tesislerindeki otomasyon şebekesini kilitleyen solucanın varlığı, İran Atomik Enerji Örgütü'nde çalışan bir bilim adamının F-Secure uzmanlarından birine gönderdiği e-postalarla ortaya çıktı.

Gelen haberlere göre yeni virüs, tesislerdeki pek çok bilgisayarın gecenin bir yarısında yüksek sesle AC/DC'nin en ünlü parçalarından Thunderstruck'ı çalmasına da yol açtı.

Virüs hakkında teknik bilgi yok, ayrıca haberi veren kişinin kimliği de doğrulanamıyor, ancak kesin olan bir şey var, o da haberi gönderen kişinin en azından İran Atomik Enerji Örgütü'ne ait olan aeoi.org.ir alanına giriş yapabildiği.

İran'ın nükleer programı ve petrol tesisleri bir süredir siber saldırıların hedefi durumunda. İran Dışişleri Bakanlığı, Stuxnet ve Flame gibi virüslerin geliştirilmesi için ciddi yatırım gerektiğini iddia ederek saldırıların arkasında ABD ve İsrail'in olduğunu öne sürmüştü.

Shout

0 yorum:

Yorum Gönder