19 Ekim 2012 Cuma

Kalitesiz Kırtasiye Ürünlerine Dikkat


Merdiven altında üretilen kırtasiye ürünleri başta egzama ve solunum yolları rahatsızlıkları olmak üzere birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. Boya kalemleri, kokulu silgiler, baskılı çantalar ve rengarenk kırtasiye malzemelerinin merdiven altı üretimleri, birçok hastalığa davetiye çıkarıyor. 

Kanser Riski Var
Kalite belgesine sahip olmayan ürünler, deriyle temas ederek alerjik reaksiyonlara neden oluyor. Birçoğu suda çözündüğünden terle karışarak deriye geçebiliyor. Eller, ağız ve göz ile temas ettiğinde ya da koklandığında; başta egzama ve solunum yolu bozuklukları olmak üzere birçok hastalığa ve hatta kansere bile neden olabiliyor. Bunların yanı sıra bu ürünler koklama alışkanlığına neden olarak çocukları uyuşturucuya sevk edebiliyor. Pelikan Türkiye Genel Müdürü Pınar Ersoy, bu konuda şunları söylüyor: "Günümüzde birçok kırtasiye ürününün ana maddesi plastik. Ucuz hammadde kullanılarak üretilen ürünlerdeki solvent, fitalat, azor, ağır metaller, formaldehit gibi maddeler yalnızca çocuklara değil erişkinlere de zarar veriyor. Kanserojen madde kullanımı belki hemen etkisini belli etmeyecektir ancak ilerleyen dönemlerde daha üzücü sonuçlar doğurması mümkündür." 

Solvent Olmamalı
Solvent içermeyen yapıştırıcı ürünler, koklanmadığı ve herhangi bir şekilde temas edilmediği veya yutulmadığı takdirde sorunsuz kullanım sağlıyor. Belirli standart ve şartlara uymayan solvent içerikli ürünler, zehirlenmelere neden olabiliyor. 


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder