8 Kasım 2012 Perşembe

Barack Obama Sosyal Medya Rekoru Kırdı


ABD Başkanı Barack Obama, 2012 başkanlık seçimleriyle sosyal medyayı ne kadar başarılı kullanan bir isim olduğunu da tekrar kanıtladı. 

Sosyal medyaya olan yakın ilgisiyle destekçileriyle her zaman güçlü bir ilişki kuran Obama, seçim zaferinin ardından Twitter’dan yayımladığı ‘Four more years’ adlı mesajla, bir rekora da imza attı. 

Obama, dört yıl daha ABD Başkanlığı yapacak. 53 milyon ABD’linin oyunu alan Obama, seçim zaferinin ardından seçmenlerine ilk kez Twitter üzerinden ulaşırken, paylaştığı bir fotoğraflada en kısa zamanda en çok retweet (bir mesajın tekrar gönderilmesi) edilen ve favori seçilen mesajın sahibi oldu.

“Four more years” (Dört yıl daha) adlı mesajda, Obama’nın eşi Michelle ile sarıldığı bir poz yer alıyor. Fotoğraf, sadece birkaç saat içinde 630 bin kere retweet edilirken, 200 binden fazla kişi tarafından favori listesine eklendi. Obama’nın bugün içinde attığı bir diğer mesaj olan “Bu sizin sayenizde oldu, teşekkür ederim” mesajı da, kısa sürede yarım milyon retweet rakamına ulaştı. Fotoğrafı Facebook'ta ise 3 milyon 165 bin kişi beğendi. 

Rakibini Alt Etti

Obama, seçim kampanyası süresince de Cumhuriyetçi Partili rakibi Mitt Romney’e kıyasla Twitter’ı çok etkin kullandı. 22 milyon takipçisi olan Obama, sadece 2 milyon kişinin takip ettiği rakibine karşı sosyal medyada büyük üstünlük sağladı.

Obama’nın rekoru öncesinde Twitter’da birkaç saat içinde mesajı en fazla retweet edilen isim genç şarkıcı Justin Bieber’dı. Bieber, kanser nedeniyle 6 yaşında hayatını kaybeden Alavanna Routh için “Huzur içinde yat. Seni seviyorum” yazmış, mesajı 220 bin kez retweet edilmişti.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder