5 Kasım 2012 Pazartesi

Karsınızda Yeni Zuckerberg


2011 yılında Summly adlı bir uygulama geliştiren 17 yaşındaki Nick D’Aloisio adlı öğrenci, şimdi bu uygulamayla Mark Zuckerberg'in tahtına talip. Şimdi adı "Trimit" olarak değiştirilen uygulama iPhone'da da kullanılabiliyor.

Uygulamayı geliştiren Nick, 2011 yılında Frimby Limited adlı bir şirket kurdu.Nick kısa süre sonra keşfedildi ve Hong Kong'lu milyarder işadamı Li Ka Shing tarafından 250.000 dolarlık  fon yardımında bulundu. Şimdi ise Li Ka Shing, bu şirkete 1 milyon dolar yatırdı.

Uygulama Nasıl Çalışıyor ?

Uygulamanın adı "Summly". Summly uygulamasının çalışma şekli şöyle işliyor:  otomatik olarak arama sonuçlarını, internet sayfalarını ve yeni makaleleri anlaşılır bir şekilde özetliyor ve her zaman ilgili ve kolayca değerlendirilebilecek şekilde kullanıcının işini kolaylaştırıyor.

Summly, İPhone için geliştirilen Trimit uygulama mantığıyla hemen hemen aynı çalışma prensibiyle çalışıyor. Uzun metinleri kırparak karmaşık olan metinleri  anlaşılır sade bir hale çevirip, Twitter, Facebook veya Tumblr gibi sosyal sosyal ağ güncellemelerine sığacak kadar özetleyebilen gelişmiş bir uygulamayı App Store üzerinden satışa sunulmuştu.

Şirketin adı Summly Limited olarak değiştirildi ve şirketin ilk uygulaması Summly iOS cihazları için indirmeye sunuldu. Uygulamanın arkasındaki teknoloji halen patent başvurusu aşamasında. Uygulama yapay zeka ve öğrenebilen makine tekniklerini bir araya getiriyor.


App Store üzerinden yayınlanan uygulama şimdiye kadar 17 bin kez indirildi. 70 bin makale özetlendi ve internet sitesi 110 bin tekil ziyaretçiye ulaştı. Summly sadece İngilizce metinler üzerinde uygulamayla sınırlı kalmayacak. Fransızca, Almanca, Flemenkçe, İspanyolca, Fince, İsveççe, İtalyanca gibi pek çok Avrupa dili uygulamaya eklenecek. Kısa zaman içerisinde uygulamanın Android ve web sürümü hizmete sunulacak.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder