14 Kasım 2012 Çarşamba

6 Bedava Tasınabilir Araç

USB belleğimizde mutlaka bulunması gereken 6 pratik aracı bugün paylaşmak istiyorum. Üstelik hepsini kullanmak ücretsiz.

USB belleklerin fiyatlarıda bir hayli düşünce herhalde kullanmayan kalmadı. Öyle ki bir çoğumuzda artık birden fazla USB bellek bulunuyor. Bir tane USB belleğimizi sırf bu araçlar için kullanırsak zor durumlarımızda imdadımıza yetişecek ilk yardım çantası gibi olacağından eminim :)

Maddeler halinde aracın ismini ve ne işe yaradığını kısaca anlatacağım. Araç isimlerinin üzerine tıkladığınızda sizi ilgili siteye yönlendirecek;



1) Resim düzenleme aracı Gimp ; Gimp fotoğraflarımızı kırpmaya, yeniden boyutlandırmaya ve onlara efektler vermeye yarayan ücretsiz bir araç

2) Medya oynatıcı VLC Media Player ; 128 GB 'a kadar USB bellek bulmak artık mümkün. Böyle bir bellekte bütün müziklerinizi, sevdiğiniz filmleri rahatlıkla depolayabilirsiniz. USB belleğinizi PC 'ye taktığınızda hangi codec 'lerin yüklü olduğuyla ilgili sorun yaşamak istemiyorsanız bu araç tam size göre.

3) Veri kurtarma aracı Recuva ; Yanlışlıkla veya isteyerek sildiğimiz e-postalar, kaydettiğimiz word belgeleri vs olabiliyor. Bazen de biçimlendirdiğimiz sürücülerde ki verilerimizi kaybediyoruz. Recuva bu verileri kurtarmaya yarayan bir araç.

4) Virüs tarayıcı ClamWin ; Belkide saydıklarımız arasında en önemli olan araç. USB belleğinizi taktığınız her bilgisayarın güvenli olup olmadığını bilmemiz imkansız. Bu araç sayesinde güvende olacağız.

5) Casusları bulmak için Spybot Search & Destroy ; Bu araç bilgisayarımızda bizi takip eden olası casusları bulup temizlemeye yarıyor. Ruhumuz bile duymadan bilgisayara girmiş ve bizi izleyen casuslar maalesef ki her zaman bir şekilde bilgisayarımıza ulaşabiliyorlar.

6) Ofis paketlerini yanımızda taşımak için LibreOffice ve OpenOffice ; Bazı araçlar örneğin Google Docs internet bağlantısı olmadığında işimize yaramıyorlar. Ama LibreOffice ve OpenOffice bağlantı olmadan bile tam verimlilik sağlıyor. Özellikle LibreOffice en karışık Excel hesap tablolarını bile kolaylıkla açıyor.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder