7 Mart 2013 Perşembe

Facebook Yeni Anasayfa Temasını Tanıttı




Biliyorsunuz ki Facebook Timeline Zaman Tüneli tasarıma geçtikten sonra bir hayli eleştirilmişti. Bazıları beğenmedi, bazıları hala çoğu şeyin yerini bilmiyor. Ama bazıları da çok beğendi benim gibi. Şimdi ise Facebook Haber Kaynağı 'na yeni bir düzenleme getirdi ve What's New About Your Facebook Homepage isimli bir tanıtım videosu ile bunu kullanıcılarına tanıttı.

Şahsi fikrim harika olduğu yönünde :) Yani akışlar, geçişler oldukça hızlanmış ve geliştirilmiş. İlk bakışta biraz Twitter tasarımını andırsa da Facebook 'un içerik yönetimi bakımından Twitter 'dan daha iyi olduğunu düşünürsek kullanacağımız materyallerin daha fazla olduğunu anlayabiliyoruz. Kısa kısa yazacak olursak göze batan ilk özellikler sağ kısıma bir menü getirilmiş olması. Yani solda bulunan Haber Kaynağı, Mesajlar Etkinlikler gibi seçenekler artık sağ tarafta. Buna ek olarak da sohbet penceresi sol kısma geçmiş durumda. Yani şuan ki temaya göre tam tersi söz konusu. Diğer bir özellikte foroğraflara verilen isimlerin fotoğrafın altında değil üzerinde bulunuyor olması.

Tanıtım videosunu inceledikten sonra biraz da Facebook 'un artık başlı başına bir blog tarzı olmayı hedeflediği kanısına da varıyorum. Zaten tema olarak aklıma hemen tumblr temaları geldi. Sol da ufak bir fotoğraf, altta paylaş butonları vs vs :) İsterseniz videoyu izleyerek neler anlatmak istediğime kendiniz bakın. Ayrıca Facebook Newsfeed 'e buradan da bakabilirsiniz.





Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


  
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder