25 Mart 2013 Pazartesi

Sizin Bilgisayarınızında Basına Gelebilir




Herkes bir hevesle evine, iş yerine veya çocuğuna bilgisayar alıyor. Bilgisayarı alması kolay artık. Masaüstü, laptop bilgisayar fiyatları eskisi kadar uçuk fiyatlarda değil. Hemen hemen herkesin bütçesine uygun bir bilgisayar bulunuyor. Peki ya sonrası ?

Alıp getirdiğimiz bilgisayarı açıyoruz, aylarca güzelce sessiz, gürültüsüz kısacası sorunsuz kullanıyoruz. Sonra virüs bulaşıyor temizliyoruz kurtuluyoruz. Ohh. Her şey yolunda. Bazen de kilitleniyor, işletim sistemi bozuluyor. Veriyoruz 20 TL format attırıyoruz 2 , 3 ay daha tıkır tıkır çalışıyor. Sonra bunları yapsak bile artık kasılmalar oluyor, sesler çıkıyor, dumanlar yükseliyor. Bunların sebebi ne ? Bunların sebebi 1 kere paramıza kıyıp aldığımız ve belki 3 5 sene kullandığımız bilgisayarların içini temizlemiyor olmamız. En fazla ne kadar sürer ? 10 dakika mı ? Yarım saat mi ? Değmez mi sizce servise vereceğiniz paraların yerine içini açıp temizlemeye ?

Aşağıda ki fotoğraflarda temizlenmeme mağduru olan bilgisayarları göreceksiniz. Tamam bazılarında kurbağa, hamam böceği falan bulunuyor, sizin ki belki bu kadar ilerlememiştir ama içerisinde toz bulunmadığını garanti edebilir misiniz ? :) Aşağıda ki fotoğrafları inceleyin ve rica ediyorum sizin faydanız için bilgisayarlarınızın içini mutlaka temizleyin :)
















Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


Shout

4 yorum:

  1. Aman tanrım o sonuncu ne :O Ben 10 senedir aynı bilgisayarı kullanıyorum daha önce belki 10 kere format attım içini sürekli temizliyorum hatta temizlik yaparken kolayca silebileyim diye vidaları bile sıkmıyorum ama işletim sistemi yeni bozuldu aniden donuyor e artık yaşlandı. Fotoğraflarla birlikte açıklayıcı bir yazı olmuş...

    YanıtlaSil
  2. İllaki her bilgisayar bozulur bir gün :) Temizlersek ömürleri uzar sadece.

    YanıtlaSil
  3. aman allahımmm :) bu kadar pis bir insan olabilirmi dedim bunları görüncee :)
    ben elektirk süpürgesini her açtığımda kasayıda açıyorum içini bi alıyorum kendimle gurur duydum bi an :)

    YanıtlaSil
  4. Tebrikler :) Bakım yapılmazsa bu boyutlara ulaşabiliyor maalesef. Kurbağa falan girmez belki ama tozlanma muhakkak oluyor.

    YanıtlaSil