2 Mart 2013 Cumartesi

Tablet Bilgisayarlarda Ekran Görüntüsü Almak




Tablet bilgisayarların bazılarında çeşitli tuş kombinasyonları kullanarak ekran görüntüsü almak mümkün. Bir çoğunda Aç/kapa ve Ses Azaltma tuşuna aynı anda basıldığında ekran görüntüsü alabiliyoruz. Bazı modellerde ise bu tuş kombinasyonu çalışmıyor. İşte bu olayı da ücretsiz android uygulaması Screenshot Ultimate ile çözebiliyoruz.

Yukarıda da belirttiğim gibi en gerekli kısım ücretsiz olması :) Android markette bir sürü ekran görüntüsü alma uygulaması olsa da bir çoğu ya tam istenilen hizmeti vermiyor ya da belli bir süre sonra ücretli versiyonunu indirmeniz gerektiğine dair bir sürü can sıkıcı mesaj veriyor. Screenshot Ultimate ise tam sürüm ve tamamen ücretsiz bir uygulama. Benim tabletimde de bahsettiğim tuş kombinasyonu ile ekran görüntüsü alma olayı maalesef bulunmuyor.

Kısaca bir kaç özelliğinden bahsetmek istiyorum;

Çekilen ekran görüntüsünü düzenleme; Çektiğiniz ekran görüntüsüne çeşitli bilgiler girebilme imkanı (android sürümü, saat, tarih vb.). Ayrıca döndürme, çeşitli simgeler ekleme, kırpma, metin ekleme ve çeşitli resim efektleri vermemiz mümkün.


Ekran görüntüsünü paylaşma; Yine çektiğimiz görüntüyü Facebook, twitter gibi bir çok sosyal ağlarda paylaşma imkanımız olduğu gibi, e-posta olarak gönderme imkanımız bulunuyor.

Kaydetme seçenekleri; Benim en beğendiğim kısım bu. Çektiğiniz ekran görüntülerinin nereye kaydedileceğine siz karar veriyorsunuz. Herhangi bir ayarlama yapmazsanız Galeri 'ye kaydediyor. 

Şuanda 500.000 kişiden fazla indirme oranına sahip bu uygulama ben dahil 2.205 kişi tarafından 5 yıldız almış durumda. 1 yıldız verenlerin çoğu da uygulamada ki 3 saniye oranını beğenmedikleri için 1 yıldız vermişler. Bunu Android markette uygulamanın altına yorum olarak yazmıştım. Burada da anlatayım. Uygulamayı indirdikten sonra 3 saniye içinde ekran görüntüsü alıyor. Yani çalıştırıp 3 saniye içinde alacağınız ekran görüntüsüne gelmeniz gerekiyor. Doğal olarak yetişemiyorsunuz. Ama şu şekilde ayarlamak münkün;

1) Uygulamayı çalıştırdıktan sonra açılan pencerede Settings butonuna basın.
2) Açılan ekranda Trigger Methods altında bulunan Settings butonuna basın.
3) Açılan ekranda aşağıya doğru inin ve Long Click Search Button altında bulunan Settings butonuna basın.
4) Açılan ekranda Timeout kısmını göreceksiniz. Orada bulunan seçenekten değiştirebilirsiniz. 

Uygulamayı Google Play 'de Screenshot Ultimate diye aratıp bulabilirsiniz. Daha detaylı bilgiye ise buradan ulaşabilirsiniz.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla! 


Shout

2 yorum:

  1. bu bilgiler çok işime yaradı yazanlara çok teşekkürler

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İşinize yaramasına sevindim, rica ederim.

      Sil