2 Nisan 2013 Salı

Kitap Önerisi; insanların Aklına Girme Sanatı




G. Richard Shell ve Mario Moussa tarafından yazılan ve Bülent Toksöz tarafından çevirisi yapılan bu kitapta klasik kişisel gelişim kitaplarından ziyade, kendinizi değil karşı taraftaki insanları nasıl etkileyebileceğimiz anlatılmış. 

İçerisinde bir çok gerçek olayın da yer aldığı, içinde bulunduğunuz kritik durumlarda nasıl davranmanız gerektiğini, neler yapabileceğinizi öğreniyorsunuz. Özellikle Satış - Pazarlama alanında çalışan veya çalışmayı düşünen arkadaşlara bu kitabı kesinlikle tavsiye ediyorum. Çalıştığınız iş yerinde, işle ilgili bir fikriniz varsa bunu üstlerinize nasıl kabul ettireceğinizi, müşterinize bir ürün satmak için görevlendirildiğiniz de siz anlatmaya başlamadan onun ne tepkiler vereceğini, sorularına nasıl yanıt verebileceğinizi gerçek örneklerle anlatan güzel bir kitap. Bill Gates, Abraham Lincoln gibi isimlerin bunu nasıl yaptığını öğrenmek gerçekten keyif veriyor. 


Kitap hakkında yapılan 2 değerlendirme;

G. Richard ve Mario Moussa bu kitapta gizemli sezgi sanatını net sistematik bir bilime dönüştürerek olağanüstü bir iş başarmıştır. Woo diye adlandırdıkları şey kısa sürede bir fenomene dönüşebilir. Gerçekte muhteşem! 


Robert B. Cialdini, İknanın Psikolojisi adlı kitabın yazarı.


Parlak fikirler üretebilirsiniz., ancak onları karşınızdakilere aktaramadığınız sürece fikirleriniz hiçbir önem taşımayacaktır. Bu kitapla bunu nasıl yapacağımızı öğreniyoruz.

Lee Lacocca


Kitaptan;

Napolyon, Tulon Kuşatması 'nda genç bir subayken, son derece korumasız ve tehlikeli bir alanda bir topçu bataryası kurdu. Üstleri onun topçu bataryasını korumak için asla asker bulamayacağını düşünüyordu. Ne var ki Napolyon, askerlerine emir vermek ya da onları tehdit etmek yerine, büyük bir pankart hazırladı ve topların yanına koydu. "Korkusuz erkeklerin bataryası." Batarya, gece ve gündüz korundu.


İşte size Woo; herhangi bir baskı yoluna gitmeden ilişkiyi temel alan duygusal zekayla ikna yöntemini kullanarak insanların aklına ve kalbine girme sanatı. Sosyal ortamlarda ve iş çevrenizde başarıya ulaşmanın sırrı bu kitapta.

Bu kitap başarılı insanların hedeflerine ulaşmada Woo tekniğini nasıl kullandıklarını gösteriyor.

Shell ve Moussa bir ikna ustası olarak gücü elinizde tutmanızı sağlayacak iki etkin öz değerlendirme yolu sunuyor ve daha sonra sahip olduğunuz becerileri ilişkilerinizde nasıl kullanabileceğinizi gösteriyor. Woo zekanız bu becerileri öğrenmenize ve onları doğru zamanda doğru kişilere karşı kullanmanıza bağlıdır.

İçedönük ya da dışadönük, rekabetçi ya da uzlaşımcı, entellektüel ya da pratik olun Woo 'nun hayatın her alanında ikna becerilerinizi arttırdığını keşfedeceksiniz. Düşmanlarınızı yenmek için Sun Tzu 'nun Savaş Sanatı 'nı okunamız gerekebilir, ancak onları kazanmak istiyorsanız bu kitabı okumalısınız...



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!




Shout

0 yorum:

Yorum Gönder