24 Mayıs 2014 Cumartesi

İstediğiniz Alanadı Başkasındaysa Üzülmeyin




Günümüzde artık internet dendiği zaman alanadı, domainname gibi ifadeleri duymayan veya bunlarla ilgilenmeyen çok az insan kalmıştır. Bize daha yakın bir tabirle "İnternet arsaları" diyebileceğimiz bu konuda, en çok rastladığımız sorunların başında, şüphesiz ki istediğimiz alan adının, başkaları tarafından daha önce alındığı konusudur.

Türkiye 'de ki isim ve soyisim benzerliklerinin fazla olması bunu yaşamamızda büyük bir etken. Kendi isim ve soyismimizi veya diğerlerinin isimlerini, soyisimlerini değiştiremeyeceğimize göre alternatif alanadı uzantılarına yöneliyoruz. Başlıcalarını hepimiz biliyoruz; .com .net .org

Fakat öyle anlar oluyor ki bu 3 uzantının bile daha önce kaydettirildiğini görebiliyoruz. Böyle bir durumda daha çok canımız sıkılıyor. Bir çare olarak harf eksilterek yazıyoruz, onlardan da bir süre sonra kendimiz bile sıkılıyoruz.

.kim

Bu yeni alanadı uzantısı henüz gelişme aşamasında olmasına rağmen, zamanla patlamasını düşündüğüm bir uzantı. Henüz yeni olması sebebiyle istediğimiz adresi alabilme olasılığınız çok çok fazla. Ayrıca sadece isim soyisim veya kendi isim soyisim adresinizi alacaksınız diye bir kural yok.

Kendimiz için alacağımızı düşünürsek, adsoyad.kim gibi bir adresimiz oluyor. Kendimizi tanıtabileceğimiz harika bir sitemiz olabilir. Bir iş görüşmesinde olduğunuzu hayal edin. CV'nizi istediklerinde, sitenizin adresini söylemeniz ve girip kendilerinin bakması muhtemelen ilgilerini çekecek ve sizi diğer adayların önüne çıkaracaktır.

Biyografi için birebir

Ünlü bir insanın hayranı olabilirsiniz. Onun hakkında araştırma yapmak, okumak ve bunlara kendi yorumlarınızı katarak paylaşmaktan keyif alıyor olabilirsiniz. Bu şekilde bir çalışmanızda olabilir.

Örnek verecek olursak;

Bir kullanıcının Google 'a girip, Kenan İmirzalıoğlu kimdir? diye bir sorgulama yaptığını düşünelim. Elimizde kenanimirzalioglu.kim gibi bir alanadı varsa ve sitemiz de güncelse .com, .net uzantılarının önünce çıkma ihtimalimiz hiçte az değil. Özellikle .org uzantılısını rahat geçeriz :)

Yatırım aracı da olabilir

Her yerde alım-satım işleri olduğu gibi, internet sektöründe de bu iş olağanüstü boyutlara gelmeye başladı. Kullanılma olasılığı yüksek olacak türden alan adlarını alabilir, ileri de ihtiyaç sahiplerine bunları satabilirsiniz. Verdiğiniz paradan daha çok geri alacağınızdan hiç şüpheniz olmasın :)

Şimdi söz sizde...



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder