Şanlıurfa’da isotun fazla tüketilmesi sebebiyle mide kanseri daha az görülüyor.
Güneydoğu'da kanser üzerine istatistiksel araştırmalar yapan Uzman Doktor Haluk Yeşilbağdan, Şanlıurfa'da mide kanserinin diğer kanser türlerine göre daha düşük oranda olduğunu ve bunun sebebinin isot tüketiminin fazla olmasından kaynaklandığını kaydetti.
Uzman Dr. Haluk Yeşilbağdan, Diyarbakır'da, Batman'da, Van'da, Erzurum'da ve Muş'ta mide kanserleri ikinci ve üçüncü sırada yer alırken, Şanlıurfa'da bu sıralamanın yedinci ve sekizinci sırada yer aldığını söyleyerek, "O bölgelerde mide kanseri oranı daha fazlayken, Şanlıurfa isot tüketiminin fazla olmasından dolayı mide kanseri sıralamasında yedinci ve sekizinci sırada geliyor. Biz mide ve bağırsak problemi yaşayan hastalarımıza diyet verirken, biber ve biber ürünlerini kesinlikle yasaklamıyoruz. Gözlemlerimize göre isotun hiçbir hastalığa yan etkisi yoktur. Aksine antikanserojen bir yapısı bulunduğu için insan sağlığına gayet faydalı bir besin. Biz isotu sadece yüksek derece reflüsü ve hemoroidi bulunan hastalarımıza yasaklıyoruz" dedi.
Yeşilbağdan, isotun bol miktarda C vitamini ve diğer vitaminleri içerdiği için, bol bol tüketilmesini öneriyor.
0 yorum:
Yorum Gönder