23 Haziran 2012 Cumartesi

Kaynananı Sev, Ömrünü Uzat !

Her iki taraf için de kaynana genelde sevilmez. Çünkü kaynanaların genel olarak görevi “ben yıllarca okutayım, büyüteyim, elin oğlu/kızı gelsin alsın”dır.. Dolayısıyla kızın/oğlanın seçtiği eş hiç bir zaman beğenilmez. Aynı şey karşı taraf için de geçerlidi. Ama biz erkeklerin bir avantajı var, eğer kaynanamızı seversek ömürümüzü uzatabiliyoruz 

Kaynanasını seven, onunla iyi ilişkiler kuran damatların ömrü ortalama 6,5 yıl uzuyor. ABD’de yapılan bir araştırma, kaynana düşmanlığının kocanın ömrünü kısalttığını ve evlilik hayatını olumsuz etkilediğini ortaya koydu.Ohio Üniversitesi uzmanları, evli çiftlerin, yakın aile çevresiyle iyi ilişkiler içinde olmalarının, hem evliliği başarılı yaptığını hem de yaşamı uzattığını saptadılar.

Araştırmacılar, genellikle bayram ve yeni yıl dönemlerinde, evli çiftlerin fırsatları değerlendirerek yakın akrabalarıyla bir araya gelmelerini, evliliğin başarısı ve sağlık açısından yararlı görüyorlar.

Uzmanlar, evli çiftlerin birbirlerinin akrabaları ile iyi ilişkiler kuramamasının, her iki tarafı da strese soktuğunu ve evliliği olumsuz etkilediğini bildirdiler. Sosyal ilişkilerin, stres üzerinde olumlu etkisinin olduğu biliniyor.


6,5 yıl daha uzun
Araştırma sonuçlarına göre, erkeğin, eşinin babası ile anlaşmazlığı, kadının, kayınvalidesi ile anlaşmazlığında olduğu gibi evliliği fazla etkilemiyor. Uzmanlar, mutlu bir evlilik için çiftlerin birbirlerinin aileleriyle yakın ilişki kurmalarının ve kavgadan uzak durmalarının gerektiğini belirttiler. Evlilikte uzun süren aşkın ve akrabalar ile iyi ilişkilerin eşlerin yaşamını 6,5 yıl uzattığı kaydediliyor.



Bitenekadar.com
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder