29 Haziran 2012 Cuma

Web'deki Oyunlar Yandex'te



Yandex, kullanıcılarına dünyanın önde gelen Türkçe ve İngilizce oyun portallarında yer alan en popüler flash oyunlarla birlikte, Yandex’in çözüm ortakları tarafından sağlanan mini oyunların toplandığı özel oyun kataloğunu play.yandex.com.tr adresinde hizmete açtı. 

     
Facebook’un sosyal oyunlarını da ayrı bir alt kategoride sunan bu özel sayfada kullanıcılar, ilgilendikleri oyunların web sayfalarına doğrudan bağlantılar aracılığıyla ulaşabiliyor ya da söz konusu oyunu kendi bilgisayarlarına indirebiliyor.

Oyunlarla ilgili aramaların oranı %9

Yandex.Türkiye Ülke Müdürü Alisher Hasanov, “İnternet’te en popüler konulardan biri olan oyunlarla ilgili sorgular, Yandex.Türkiye’de yapılan tüm aramaların yüzde 9’una yakın bir kısmını oluşturuyor. En popüler web oyunlarını bir sayfada toplayarak oyun severlere büyük bir kolaylık sağlamak istedik” diyor.

Her tür oyun var

Katalogdaki tüm flash ve mini oyunlar türlerine göre, “Mantık”, “Hedef Vurma”, “Yarış”, “Arcade”, “Dövüş”, “Simülatör” ve “Strateji” gibi gruplara ayrılıyor. Her biri kısa birer açıklama notu ve ekran görüntüsü içeren oyunların listesi, yeni bağlantılar eklenerek sürekli güncelleniyor. Kataloğa play.yandex.com.tr adresinin yanı sıra, Yandex’te yapılan ilgili aramalar (örneğin “araba yarışı oyna”) sonucunda gösterilen bağlantılarla da ulaşılabiliyor.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder