29 Haziran 2012 Cuma

Erkeklerin İlişkide Yaptığı Hatalar

Daha mutlu ve uzun süren bir ilişki için iki tarafında bazı konularda net olması gerekiyor. Kadınların ilişkilerde yaptığı hataları ilerleyen yazılarımızda anlatacağız. Şimdi erkeklerin yaptığı 5 büyük hatadan bahsedeceğiz. Bu hataları yapmanız ilişkinizin uzun soluklu olmasını engelleyecektir. Okuyun ve kendinizi tekrar gözden geçirin.

İkili ilişkilerde erkeklerin en çok yaptığı hatalar neler?

1) Kolay Beğenen Biri Olmak

Kadınların iltifatı sevdikleri doğrudur. Evet, yeni siyah elbisesinin içinde hoş göründüğünün söylenmesine bayılır birçok kadın. Ama bu hoşlukları dile getirmeniz, onların şakalarına gülmeniz, iki taraf da komik olmadığını bilse bile, sürekli sen ne istersen onu yapalım demeniz ve hiç de samimi olmayan bir şekilde “seni düşüneceğim” ifadesini kullanmanız çok erken yapılmış girişimlerdir. Böyle davrandığınızda kadınlar sizin farklı bir amacınız olduğunu, gerçek bir beraberlik başlatmak niyetinde olmadığınızı düşünürler. Ve muhtemelen bu oyun sonlandığında elinizde şu iki şeyden biri kalır: Hoş bir erkek olarak nitelendirilmek veya kadınların flört etmek istemediği umutsuzca çırpınan biri olarak görülmek. Bunun yerine kadınların iltifat almak, övgü almak için çaba göstermesini sağlamalısınız. Çünkü onlar da birçok erkekte olduğu gibi aşkı bir mücadele olarak görüyorlar, gerçekten karşılarındaki erkeğin bu mücadeleyi kazandığını hissettiklerinde ondan iltifat etmek ve hoş davranmak konusunda ileri gitmesini beklemeye başlarlar.

2) Cinselliğe Çok Fazla Odaklanmak

Kadınlar sonunda onlarla birlikte olmak istediğinizinfarkındalar. Aslında ilk buluşmadan sonra birlikte olmak istememeniz bir kadın için çok aşağılayıcı olurdu. Bununla birlikte, aceleci davranırsanız veya kadının kendini suçlu hissetmesine çalışırsanız, onlar da sizin gerçek niyetinizisizi redderek anlamaya çalışır. Eğer geçekten ciddi bir ilişki yaşamak istediğiniz bir kadınla birlikteyseniz asla baskıcı davranmayın. O kendisini hazır hissettiğinde bunu sizin fark etmenizi sağlayacaktır ve muhtemelen bu düşündüğünüzden de daha erken olacaktır. Onunla bir kez beraber olduğunuzda zaten tüm soru işaretleri son bulacaktır. Ayrıca sarhoş geçirdiğiniz veya sabah erken kalkmanız  bir gece bir ilişkiyi başlatmak için iyi bir zaman değildir. Böyle davrandığınızda sevgiliniz kendisini değersiz hissedecek ve ilişkinizin uzun ömürlü olması imkansız hale gelecektir. O kendine uygun bir partner aramaya, siz de tek gecelik ilişkiler yaşamaya devam edeceksinizdir. Çünkü hiç bir kadın kendini değersiz hissetmek istemez.

3) Kısa Zamanda Sahiplenmek

Yeni kız arkadaşın aralarında erkeklerin de olduğu iş arkadaşlarından oluşan bir grupla dışarıda takılırken sen evde oturuyorsun. Geç kaldı ve birkaç saattir onunla hiçkonuşmadın, sen de onu elinde tutmak istiyorsun. Ama yapamıyorsun. Böylece saplantılı mesajlar atmaya veyaonu Facebook sayfasında taciz etmeye başlıyorsun. Ne yazık ki böyle yaptığında o senin sevimli olduğunu değilaksine ürpertici olduğunu düşünecek. Bu yüzden  onun sizinle iletişim kurmasını ve o gece yaşadıklarını sizeanlatmasını bekleyin, onu dinlerken de kibar ve anlayışlı davranın. Ona başka erkeklerin asılmış olma ihtimalinidüşünmek sizi içten içe kemiriyor olsa da onun kendine aitbir yaşamı olduğunu kabul etmiş şekilde hereket etmeniz gerekir. Bu tarz davranışı sürekli hale getirirseniz kız arkadaşınız da sizinle daha fazla vakit geçirmek ister hale gelecektir.


4) Ucuzcu Olmak

Modern kadınlar, kendi faturalarını veya akşam yemeği için gittikleri pahalı bir retaurantın parasını ödeyebileceklerine inanırlar ve hoşlandıkları erkeğin de beraberken ne sıklıkla elini cüzdanına attığına dikkat ederler. İlk başlarda kadınlar hiçbir faturayı paylaşmaya gönüllü değillerdir. Tabiki illa lüks bir yerde bir şişe şarap açmak zorunda değilsiniz, ama onu akşam yemeği için herhangi bir yere de davet edemezsiniz (bu konuda asla şikayet etmeyin). Bu hareketiniz ona ne kadar özenli davranan bir adam olduğunuzu, bir kadına nasıl davranmanız gerektiğini bildiğinizi gösterecektir. Çünkü kadınların biyolojik olarak kendilerini koruyabilen, ihtiyaçlarını karşılayabilen yapıdaki erkeklere ihtiyaçları vardır. İlişkinin sonraki dönemlerinde kadınlar o erkekle mutlu olacaklarını hissettiklerinde seve seve ellerini cüzdanlarına atarlar.

5) Harcamalarınız Hakkında Konuşmak

Kadınların beyni erkeklerden daha farklı işler. Kadınlar rekabet ederek gelişmez. Size meydan okumak gibi bir amaçları yoktur, hatta sizin onları olduklarından daha iyi bir noktaya getirebilecek olmanıza önem verirler. Aslındakadınlar ilişkileri ne kadar harika devam ederse etsin, ayrılık yaşanması durumunda erkeğin içindeki zehri kusup “sonunda kurtuldum” demesinden çok korkarlar. Bu yüzden giderlerinizi anlatırsanız kadınlar  kendilerini hayatınızda fazlalık olacaklarmış hissederler; ayrıca sürekli sızlanan erkeğin, son derece sıkıcı olduğunu düşünür kadınlar.

Elbette kadınların karşısında sadece kendiniz gibi davranmak isteyip bu anlatılanları yok sayabilirsiniz. Ancak tarih boyunca bir kadını elde etmenin, onun dikkatini çekmenin ne kadar zor ve önemli bir mesele halinde yaşandığına dikkat ederseniz, Bay Doğru olabilmek için çok daha fazla akıllıca davranmanız gerektiğini de anlarsınız. Hatalarınızı fark edin ve kabul edin, sonrasında her şeye yeniden başlayıp doğru ilişkiler için doğru adımları atmayı öğreneceksiniz.
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder