8 Ağustos 2012 Çarşamba

415 Bin Kullanıcısı Olan Hesabını Hack 'lediler


Onun başına gelen hack saldırısı, pişmiş tavuğun başına gelmedi.

Gizmodo'nun 415 bin takipçisi olan Twitter hesabını çaldırdığı için suçlanan eski muhabir Mat Honan, nasıl hacklendiğini Wired dergisine yazdı.

Birkaç saatlik bir zaman diliminde bütün dijital hayatının yok edildiğini söyleyen Honan, hackerların ilk olarak Google hesabını aldığını ve sildiğini söyledi. Sonrasında Twitter hesap bilgilerinin alındığını ve ırkçı, homofobik iletilerin Gizmodo'nun Twitter hesabına girildiğini dile getiren Honan, saldırganların bununla da yetinmeyerek iCloud bilgilerini çaldığını ve iPhone, iPad ve MacBook'unda bulunan tüm verileri sildiğini açıkladı.

Honan'ın, hesaplarının hepsini zincirleme bir şekilde birbiriyle ilişkilendirmesi, hack saldırısının da zincirleme bir şekilde bütün hesaplarını vurmasına neden oldu. Öte yandan dijital ortamda iCloud'a yüklediği verileri herhangi bir sabit diske yedeklememesi de sahip olduğu tüm fotoğrafları, belgeleri, müzik ve film gibi pek çok özel dosyayı bir anda kaybetmesine neden oldu. Gizmodo'nun eski muhabiri olan Mat Honan, eğer Google hesabını iki aşamalı güvenlik sisteminde kullansaydı, bunların hiçbirisi başına gelmeyecekti.

“Bilgilerimi hackerlara apple teknik destek birimi verdi"

Buraya kadar başına gelenlerde kendi sorumluluğunu kabul eden Honan, bu aşamadan sonra Apple ve Amazon'u suçlamaya başlıyor. Çünkü iCloud bilgilerini hackerlara Apple'ın teknik destek servisinin verdiğini düşünüyor.

Amazon'un kendi kredi kartı numarasının bir bölümünü hackerlara verdiğini söyleyen Honan, Apple'ın hackerlara hesap hakkında bilgi vermesi için elde edilen bu bilginin yeterli olduğunu belirtti. Bir başka deyişle, Amazon'un vermekte herhangi bir çekince bulmadığı 4 rakamlı kredi bilgilerinin Apple'ın hesap bilgilerini vermek için kullandığı önlemi aşmak için yeterli oluyor.


Nasıl korunuruz ?

Mat Honan'ın başına gelen olabilecek en kötü sonuçlu hacker saldırılarından birisi. Üstelik Apple, iCloud uygulamasını yakında tüm kullanıcıları için aktif hale getirecek. Yine aynı şekilde Google ve Microsoft'ta benzeri uygulamalara geçiyor. Bu da kısa sürede bu uygulamaları kullanmak isteyen milyonlarca kişinin başına Mat Honan'ınkine benzer bir saldırı gelebileceğini akıllara getiriyor.

Peki, domino etkisiyle peş peşe gelen bu tarz bir hack saldırısından nasıl korunabilirsiniz?

İlk olarak şifrelerinizin ne kadar güvenli olduğunu kontrol edin. İsteyenler howsecureismypassword.net adresinden bu kontrolü yapabilir.

Şifrelerinizin en çok kullanılan şifreler listesinde olmadığından emin olun.

Eğer bir Google hesabınız varsa, bunu iki aşamalı güvenlik sistemine geçirin.

Her bir hesabınız için özel bir şifre kullanıın

Şifrelerinizde harfleri, rakamları ve işaretleri karıştırarak kullanın.
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder