10 Eylül 2012 Pazartesi

Diş Tedavisinde Mucize Yöntem


Birçok insan dişlerindeki çarpıklık, dişler arasındaki açıklık, renk değişikliği, diş kaybı gibi nedenlerle içinden geldiği gülümseyemez. Bu tip diş bozukluklarına uygulanabilen kozmetik lamine yöntemi dişte oluşan çirkin görüntülerin saklamaya imkan sunuyor. 1 hafta gibi kısa bir sürede uygulanabilen yöntem iyi bir ağız bakımıyla yıllarca kullanılabiliyor.

Lamine yöntemi, birçok diş bozukluğuna uygulanabilen kozmetik bir çözüm. Tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış porselen yaprakların dişlerin ön yüzüne yapıştırılması esasına dayanıyor. Estetik diş kliniği Dentalform'da bu yöntemi başarıyla uygulayan Diş Hekimi Gülnur Örsek, Diş Hekimi Şölen Arslan kendilerine diş bozukluğu problemi ile gelen herkesi kendine güvenli, güzel bir gülüş ile gönderiyor.

Diş Hekimi Gülnur Örsek, özellikle renklenme, yüzey defekti, dişler arası açıklık, şekil bozukluğu gibi ön dişlerde estetik amaçla bir uygulama yapılacaksa kaplama yerine lamineyi tercih etmek gerektiğini vurguluyor. Örsek, güzel ve düzgün dişler yanında, gülümsediğinizde,şık bir gülüş için orantılı bir diş ve dişeti uyumunun önemine değindi ve lamine öncesi gerekirse dişetinde de pembe estetik yapılması gerektiğini söyledi. 

Örsek yöntemin uygulaması ile ilgili de şu bilgileri veriyor; "Tırnak kalınlığında, istenen renk, boy ve formda özel olarak hazırlanmış porselen yaprakların dişlerin ön yüzüne yapıştırılması esasına dayanıyor. Porselenden imal edilen ve yaprak dediğimiz tabakalar, çok ince, ortalama 0,3 mm kalınlığında oluyor ve bu yapraklar ışık geçirgenliğine sahip. Öncelikle kişinin ağız ve diş yapısına göre, hastanın kendi dişlerinden ölçü alınarak tasarlanıyor. Laboratuar ortamında hazırlandıktan sonra tek tek dişler üzerine yapıştırılıyor. Yüzle uyumlu şık birgülüş oluşturmak için üst ön sıradaki dişlerin boyuyla oynanabiliyor. Ön dişlerin üzerine yapışan yapraklar dudakları da çok hafif kaldırıyor. Bu da ağıza hoş bir form katıyor. 

Dişi en iyi koruyabilen ve 1 hafta 10 gün gibi kısa süren bir tedavi yöntemi olan Lamine, her şeyden önemlisi dişlerin doğal yapısını bozmadan, istenilen estetik özelliklere göre bir form yaratmaya izin veriyor. 

Kimlere uygulanabilir ?

- Kırık veya çarpık dişleri olanlar
- Dişler arasında seviye ve renk farklılıkları olanlar
- Diş aralarında açık bulunanlar
- Hatalı fırçalama nedeniyle ön yüzeyleri aşınmış dişlere sahip olanlar
- Dişlerinin renginden memnun olmayan kişiler
- Dişlerinin şeklinden memnun olmayanlar(uzun, kısa, küçük dişleri olanlar)
- Güldüğünde dişeti normalden fazla görünen kişiler


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder