20 Ekim 2012 Cumartesi

Manchester City ile Sekerspor Anlastı

Şekerspor, İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City ile 10 yıllık anlaşma imzaladı.. Çamlıdere Şekerspor, İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City ile altyapıda birlikte hareket etmeye yönelik anlaşma imzaladı.

Spor Toto 2. Lig Beyaz Grup takımlarından Çamlıdere Şekerspor,İngiltere Premier Lig takımlarından Manchester City ile altyapıda birlikte hareket etmeye yönelik anlaşma imzaladı.

Taraflar, bu seneden geçerli olmak üzere 10 yıllık bir anlaşmaya imza atarken, özellikle Manchester City, başkent ekibinin altyapısında yer alan yetenekli futbolcuların geleceklerini mercek altına alıyor. İngiliz temsilcisi, Türkiye'ye göndereceği altyapı antrenörlerinin vasıtasıyla çocukları yakın takibe alırken, beğendikleri isimleri de İngiltere'ye götürerek tüm sorumluluklarını üzerlerine alacak. Beğenilmeleri halinde İngiltere'ye götürülecek ve İngiliz temsilcisinin altyapısında futbol hayatlarını sürdürecek genç isimlerin olası transferlerinden ise Çamlıdere Şekerspor bonservis ücretinin yüzde 50'sini alma hakkını elinde tutuyor. Çamlıdere Şekerspor Kulübü Başkanı Orhan Kapelman, anlaşmayla ilgili olarak yaptığı açıklamada, bu projenin 6 aylık bir çalışmanın ardından hayata geçtiğini belirterek, "6 ay öncesinden planladığımız projemizi hayata geçirdik. İngiltere'den gelen antrenörler altyapımızın koordinasyonunda bizim hocalarımızla birlikte çalışacak" dedi.

Futbolun dünyanın 6. büyük ekonomisi olduğunu, Türkiye'de ise futbolun 1 milyar dolarlık bir ekonomisi bulunduğunu vurgulayan Kapelman, "Önümüzdeki yıllarda bu rakam 3 milyar dolar civarına ulaşacak. Futbol her ne kadar spor olsa da, aynı zamanda ekonomik açıdan çok büyük bir endüstri. Eğer siz endüstrinin içinde olamazsanız her zaman futbolcu ithal etmek zorunda kalırsınız. Bu da ya kendi kulübünüzü zor durumda bırakır, ya da yatırım yapmanızı engeller. Biz bu duruma düşmemek adına altyapımızı çok güçlü hale getirmeyi planlıyoruz. Bunun için Manchester City ile anlaştık" diye konuştu.




Şu an altyapılarında 139 genç futbolcu bulunduğunu, bu rakamın sene sonu itibariyle 300'e ulaşacağının anlatan Kapelman, şöyle devam etti: "İngiliz hocalar ülkemize gelecek, oyuncularımızı takibe alacak ve beğendikleri isimleri İngiltere'ye götürebilecek. Bu çocuklarla ilgili hakların yüzde 50'si bize, yüzde 50'si Manchester City'ye ait olacak. Giden çocukların tüm masrafları İngiliz ekibi tarafından karşılanacak. Kendi tesislerinde ağırlayacaklar ve her türlü sorumlulukları onlara ait olacak. Bu çocuklar dünya futboluna çıktığı zaman, satış bedelinin yüzde 50'sini biz alacağız. Bunu yaparken kendi altyapımızı da güçlendirmek için fırsat bulacağız. Nijerya 1. Lig takımlarından 36 Lion FC ile de bu tür bir anlaşma yaptık. Bu seneki hedefimiz sene sonunda PTT 1. Lig'e çıkmak. Çıktığımız takdirde de Nijerya takımıyla yapılan anlaşma gereği yabancı oyuncularımız hazır. Onları da takıma monte ederek tamamen masrafsız, milyonlarca dolar ödemeden takımımızı kurmuş olacağız. PTT 1. Lig'e çıkardığımız oyuncuların satışı halinde de bir gelirimiz olacak. Bunu da yine altyapıya yönlendirerek devir daime çevirmek istiyoruz. En büyük hedefimiz ise Şekerspor'u birmarka haline getirmek."


Anlaşma 10 yıllık


Manchester City ile yapılan anlaşmanın bu sene itibariyle 10 yıllık bir sürece yayılacağını kaydeden Kapelman, bu sürenin sonunda her iki tarafın isteği olmadan sözleşmenin fesih edilemeyeceğini söyledi.

Kasım ayında Türkiye'ye gelecek İngiliz antrenörlerin de bünyelerine katılmasıyla ülke çapında genç yetenek araştırmasına gireceklerini anlatan Kapelman, sözlerini şöyle tamamladı:

"Bu seneyi deneme olarak görüyoruz, gelecek sene itibariyle çalışmalarımıza çok daha fazla hız vereceğiz. Manchester City antrenörleri, daha çok 14-17 yaş grubu çocuklarla ilgileniyor. Bu antrenörler, hem altyapımızın koordinasyonunun başında olacak, hem de İngiliz takımındaki sistemin kulübümüze yerleşmesinde bize yardımcı olacak. İngiltere'de futbol disiplini ve sistemi üst düzeyde. Oyuncu transferinden ziyade, Manchester City'nin sistemini de takımımıza monte etmek istiyoruz."

Sabah


Shout

2 yorum:

  1. İlginç olduğu kadar kötü de :) Adamlar geliyor, yeteneklerimizi alıp götürüyor. Ondan sonra helal sana Nuri, helal sana Mesut!

    Biz yetiştirmedik ki neyiyle gurur duyarsın adamların ? :)

    YanıtlaSil