22 Ekim 2012 Pazartesi

Türkiye 'nin ilk Sosyal Medya Arsivi Kuruldu


Facebook, sözlükler, bloglar ve Twettir'ı takip ederek 2006 yılından bu yana medyada yazılan bütün iletileri arşivleyen bir sosyal medya şirketi, sistemde biriken tweet sayısının 1 milyarı aşması üzerine Türkiye'nin ilk sosyal medya arşivi ''Twitter Bankası''nı kurdu.

Konuyla ilgili yapılan açıklamada, 15 Ekim itibariyle Türk Twitter kullanıcılarının 10 milyonu aştığı belirtilerek, 2 milyon kişinin her gün en az bir tweet attığı ve 5 milyon kullanıcının ise ara sıra tweet yazarak başkalarının yazdığı tweet'leri okuduğu belirtildi.

Türk kullanıcıların önemli bir çoğunluğunun duygularını paylaşmak için Twitter'ı kullandığı ifade edilirken, televizyon kanallarının 'prime time' diliminde saatte 800 bine yakın tweet atıldığı belirtildi.

Günlük tweet sayısının ise yaklaşık 7 milyon olduğu ve bunun yarısının saat 20.00 ile 01.00 arasında yazıldığı kaydedildi.

Sosyal medya okur yazarlığı eğitimine ihtiyaç olduğuna vurgu yapılan açıklama da, ''Toplumun bir kısmında ön yargılı yaklaşım söz konusu. Bir kısım insanlar sosyal medyada sadece zararlı içerik bulunduğunu zannediyor. Bir kısmı da propaganda amaçlı, kurumsal amaçlı kullanılması gerektiği zannında. İkisi de yanlış. Burası herkesin özgürce ama hızlıca kullandığı bir yer. Buranın dinamiklerine göre ya da insanların ruh hallerine göre en uygun şekilde kullanmak lazım'' denildi.

Twitter'ı en fazla kullanan mesleklerin başında gazeteci, televizyoncu, sanatçı ve politikacıların geldiği belirtilirken kalite unsurunun sosyal medyayla öneminin arttığı vurgulandı. sosyalmedya.in arşivinde 16 Ekim itibariyle 1 milyar 226 milyon tweet bulunduğunu kaydedildi.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder