16 Kasım 2012 Cuma

Gecici Kayıtlar Icin E-posta Adresi Alma


İnternette baş belamız olan bir konuya değineceğim bu yazıda. Hemen hemen hepimizin başına gelmiştir ya da gelecektir. Resmen ilallah dedirten bir olay :)

Örneğin internette bir bilgi arıyorsunuz. Google 'üzerinden arattığınızda tam da sizin ihtiyacınız olan bilgiyi veren bir forumun olduğunu görüyorsunuz. Tıklıyorsunuz ve karşımıza "Bu içeriği görmek için foruma üye olmalısınız" benzeri bir bildiri görüyoruz. Neredeyse artık her forumda, her web sitesinde vardır bu. Facebook, twitter gibi sitelere bile üye olacağımız zaman kayıtlı bir e-posta adresi istenir. Yoksa hadi en başa dön bir mail adresi aç 10 dakika onunla uğraş vs uzun iş. Hem zaten kullandığımız bir e-posta adresimiz var ise sadece bir bilgiye ulaşmak için devamlı kullanmadığımız bir foruma yazıp üye olmakda pek mantıklı değil. Çünkü daha sonra belki de bir daha hiç girmeyeceğimiz bir forumdan e-postamıza gelen reklamlar bizi rahatsız edebiliyor. 

İşte bu kayıt sorunlarımızı halledebilmemiz ve orjinal e-posta adresimizi kullanmadan tek kullanımlık mail adresi alabileceğimiz 10 minute mail isimli bir site derdimize derman oluyor :)

İsminden de anlaşıldığı gibi tek kullanımlık 10 dakika süreli (İsterseniz bu süreyi 10 'ar dk uzatabiliyorsunuz) geçici bir e-posta adresi almamızı sağlıyor. Siteye gittiğimiz de (Gitmek için tıklayın!) karşımıza aşağıda ki kayıt ekranı geliyor;



Giriş yaptığınızda yukarıda ki gibi bir mail adresi belirlenmiş oluyor. O kısmı değiştirme imkanımız yok. Zaten tek kullanımlık olduğu için ne isimde ne sayıda olduğu bizim için önemsiz. Sistem otomatik olarak 10 dakika veriyor bize. Ama yine fotoğrafta işaretlediğim yerde görüyorsunuz 10'ar dakika şeklinde süreyi uzatmamız mümkün. Ayrıca bazı forumlar üye olduktan sonra "E-posta adresinize gönderilen aktivikasyon konunu buraya yazın" gibi çeşitli sistemlerde barındırıyor.  Yani şimdi aklımıza "Bu e-posta geçici. Ee forum aktivikasyon kodu gönderdik diyor nereden ulaşacağım ?" gibi bir soru gelebiliyor. Yine aynı ekranda sayfanın altında bulunan İletiler kısmından gelen maillerimizi de okuyabiliyoruz. İşimiz bittiğinde ne olacak ? :) Belirlediğiniz süre sonunda örneğin 30 dakika belirttiniz, bu süre bittiğinde sitenin ekranı değişecek ve "E-posta adresiniz kendisini imha etti" benzeri bir bildiri göreceksiniz. Yani aklınızın kalmasına gerek yok...



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder