11 Kasım 2012 Pazar

Tek Servisle Tüm Aglarda Kullanıcı Adı Belirleme

Kullanıcı adı seçme hakkında herhalde ızdırap çekmeyen yoktur..

Herhangi bir sitede veya mail adresi alırken kullanıcı adı belirleyin kısmına girdiğimiz bilgi başkaları tarafından kullanılıyor olabilir. Örneğin Hakancolak gibi bir kullanıcı adı kullanmak istediğimde "Bu kullanıcı adı başkası tarafından kullanılıyor" ibaresini görmek kadar daha sinir bozucu bir şey yok sanırım :)

Daha sonra hakancolak1, hakan-colak gibi alternatif denemeler yapıyoruz ve bunlarında başkaları tarafından kullanıldığını görünce bazen o sinirle siteye üye bile olmadan ayrıldığımız olabiliyorr. Üstelik bu verdiğim örnek sadece bir mail adresi için. Facebook, twitter, blogger ve bunun gibi daha bir sürü siteye üye olmayı denerken bu sorunla karşılaştığımızı düşünsenize. Bu yazımda anlatacağım servis istediğimiz bir kullanıcı adının kullanıp kullanılmadığını, hangi sitelerde veya mail servislerinde kullanılıp kullanılmadığını tek pencereden tek girişle görmemizi sağlıyor. Yine tamamen ücretsiz ve online bir servis. Servisi kullanacağımız site ismi; Knowem.com.

Bu servisi kullanarak ister kişisel profillerimiz için kullanıcı adı taraması istersek ürün veya şirketler vs için kullanıcı adı taraması yapabiliyoruz. Öncelikle www.knowem.com. adresine giriş yapıyoruz ve aşağıda ki ekran karşımıza çıkıyor;


Ekranda gördüğümüz "enter name here" kutucuğuna kullanmak istediğimiz kullanıcı adını girdikten sonra yan tarafta ki "Check it" tuşuna basıyoruz. Bundan sonra yapacağımız tek şey beklemek olacak. Gördüğünüz gibi kullanıcı adı taramasını günümüzde kullanılan en popüler uygulamalar, sosyal ağlar gibi servislerde yapıyor bu servis. Facebook 'da kullanıcı adı hakkında pek sıkıntı yaşamasakta twitter, tumblr, blogger ve youtube 'de çok sık rastlıyoruz bu sıkıntıya. Arama tamamlandıktan sonra aşağıda ki ekran karşımıza geliyor. İşte bu ekranda istediğimiz kullanıcı adının nerelerde kullanıldığını nerelerde kullanılmadığını görebiliyoruz;

Büyük boy görmek için resme tıklayınız.


Sitenin dili ingilizce olduğu için sekmelerin altına türkçe anlanlarını yazdım. Hangi alanda tarama yapmasını istiyorsanız tuşa basarak tek tıkla seçtiğiniz kullanıcı adının nerelerde kullanılıp nerelerde kullanılmadığını görebilirsiniz.


Shout

0 yorum:

Yorum Gönder