1 Aralık 2012 Cumartesi

Blog veya Web Siteniz Sizce Güvenli Mi ?


İnternette dolaşırken antivirüs programımızda varsa eğer bazen "Bu siteye güvenliğiniz için girmeyiniz" gibi bir uyarı ile karşı karşıya kalabiliyoruz. Aslında bu durumda "Yinede devam et" butonuna tıkladığımızda ilgili siteye giriş yapabiliyoruz. Bu durum farklı internet sitelerinde olabileceği gibi kendi web sitemizde veya bloğumuzda da olabilir.

Farkında olmadan kullandığımız bir kod, herhangi bir resim vb içeriklerde bu durum söz konusu olabiliyor. Bunu hiç birimiz şüpesiz istemeyiz. Blog veya web sitemize gelen bir ziyaretçi böyle bir uyarı aldığında %90 gibi bir ihtimalle Yinede devam et butonunu değil bu siteyi kapat butonunu tıklayacaktır. Buda bize ziyaretçi kaybettirecektir. Ayrıca ziyaretçi kaybetmekten öte bu durum çeşitli arama motorlarından banlanmamıza, yasaklanmamıza da sebebiyet verebilir. Çünkü bizim kasti bir şey yapmış olmamamıza rağmen zararlı içerikler üreten bir site veya blog haline gelmiş, başkalarının güvenliğini tehdit etmiş oluyoruz. Bunuda hiç birimiz istemeyiz. Ama blog veya web sitemizin içeriklerini taratıp güvenli olup olmadıklarını taramamıza yardım olan bir servis var. Servisimize ulaşacağımız web sitesi Sucuri.net

Sucuri.net 'in tam olarak yaptığı, yukarıda da bahsettiğim gibi içeriklerimizde herhangi bir zararlı yazılımın bulunup bulunmadığını kontrol etmek. Ücretsiz servisten yararlanmak oldukça basit. 

Öncelikle Sucuri.net 'e giriş yapıyoruz ve karşımıza aşağıda göstermiş olduğum ekran geliyor. İlgili kutucuğa kendi blog veya web site adresimizi girerek veya girmek istediğimiz herhangi bir sitenin adresini girerek tarama yaptırabiliyoruz.



Kutucuğa tarama yapmak istediğimiz adresi girdikten sonra yan kısımda bulunan Scan This Site butonuna bastığımızda bilgisayarımızın hızına göre süresi değişebilece bir tarama kısmına geçiyoruz. Ortalama 1 ile 5 dakika arasında sürebilir.

Ve sonuç ekranınız aşağıda ki gibi ise tarattığınız site güvenli bir web sitesidir. Rahatlıkla kullanabilirsiniz.



Ayrıca yukarıda ki işaretlemiş olduğum 1 ve 2 numaralı seçenekleri de kullanarak taratmış olduğunuz site veya blog hakkında daha detaylı bilgi alabilirsiniz. Kendi bloğumun güvenliği hakkında da yukarıda ki görmüş olduğunuz güvenlik sonuçlarına ek olarak aşağıda ki Google sonuçlarınıda paylaşıyorum. Kısacası www.hkncolak.blogspot.com 'u rahatlıkla kullanabilirsiniz :) 





Shout

0 yorum:

Yorum Gönder