1 Aralık 2012 Cumartesi

Hayatımızı Degistirecek Web Siteleri


İnternet belli ki artık ekmek su gibi bir insan ihtiyacı oldu. Eskiden bilgisayar girmeyen ev kalmadı derdik. Şimdi ise internet girmeyen ev kalmadı diyoruz. İyi yönde ve verimli kullanıldığı zaman internet bulunulmaz bir nimettir. Fakat amacını sapıtıp saçmalamak için kullanıldığında baze çok güçlü bir silah bile olabiliyor. İnterneti daha efektif kullanabilmemiz için kendi kullandığım bazı siteleri sizlere de önereceğim. Bu şekilde internette daha fazla zaman değil, geçirdiğimiz zamandan daha fazla fayda sağlamış olabileceğiz.


İşte tabiri caizse resmen hayatımızı değiştirecek olan bir kaç site;

Scrivener

Bu site yazarlar ve öğrenciler gibi roman, kitap, tez veya uzun rapor yazan kullanıcılar için bulunmaz nimet. Dünyada ki en iyi yazılım aracı olarak gösterilen Scrivener 'i hem planlama hem de yazım aşamasında istediğimiz gibi programlandırabiliyoruz.

AnyMeeting

Hiç para harcamadan internet üzerinden toplantı hazırlayabilirsiniz desem herkesin hoşuna gider. İşte AnyMeeting 'inde tam olarak yaptığı bu. Video konferans, uygulama paylaşımı, ekran paylaşımı, sosyal medya entegrasyonu, anket düzenleme gibi bir çok özellikde bünyesinde mevcut. 

TeamViewer

TeamViewer programı ile uzakta ki bir bilgisayara (Bu arkadaşımızın bilgisayarı olabilir, kendi bilgisayarımız olabilir) ulaşmamızı ve onun üzerinden işlem yapmamızı sağlayan yine mükemmel diyebileceğim bir araç.

TripAdvisor

Buda tatilcilerin sitesi :) TripAdvisor gitmeyi düşündüğümüz yer ve otel hakkında bize her türlü yorumu gösteren kaynak bir site. Yani daha önce orada tatil yapmış bir çok kullanıcının yorumlarını görerek karar vermemize yardımcı oluyor.

WorldWide Science

Amerikan Bilimsel ve Teknik Bilgi Ofisi OSTI tarafından geliştirilen bu site, bilimsel bir bilgiye en çabuk ve kolay bir şekilde ulaşmamızı sağlıyor.

Stixy

Tam tanımı olarak beyaz tahta desem yeridir :) Bize sunduğu sanal beyaz tahta üzerinde notlar, fotoğraflar, belgeler ve yapılacaklar listesi hazırlayabiliyoruz. Ayrıca arkadaşlarımız veya aile fertlerimiz bu beyaz tahta üzerinden bizi takip edebiliyorlar.

Open Yale Courses

Ünlü Yale Üniversitesi 'nden ders alabilmemize yarayan bir web sitesi. Üstelik ücretsiz şekilde kullanabiliyoruz. Kim bilir belki bu site sayesinde Yale Üniversitesi hocalarından Portekizce, İspanyolca veya evrim biyolojisini öğrenebilirsiniz :)

Shout

0 yorum:

Yorum Gönder