21 Mart 2013 Perşembe

Cep Telefonundan Ucuz Konusmanın Tüyosu





Hangi operatör daha avantajlı ? Hangi operatörden hat alsam daha iyi ? Hangi operatörün daha fazla avantajlı tarifesi var ? Hangisi daha ucuz ? Hangisi daha iyi ? diye sora sora sora siz de benim gibi bazen kafayı yiyenlerdenseniz Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu BTK bizim gibilerin imdadına yetişti.

Yalnızca 3 operatör olmasına rağmen çıkarılan tarifeler o kadar fazla ki insanların kafalarının karışmaması mümkün değil. Ama BTK, operatörlere zorunlu tutulan tarife teklifleri, dünden itibaren internetten yayımlanmaya başlandı. Artık aboneler konuşma, SMS ve internet paketlerinin karşılaştırmasını sitelerden yapabilecek. Sitelerdeki akıllı yazılımlar seçimi kolaylaştıracak. Artık her 4 aboneden birinin akıllı telefona sahip olması konuşma, mesajlaşma ve internet servisleri arasında karar vermesini daha da zorlaştırmaya başladı. Abonelerin doğru tarifeyi seçmesi için internette bir kaç soryu cevaplaması gerekiyor. İş ve özel kullanımı birbirinden ayırmak için kurulsam ve bireysel abone tercihi de yapabiliyorsunuz. Ardından da öğrenci, kamu çalışanı, meslek sahibi gibi tarifelerden birini seçmeniz de mümkün. Bu seçeneklerden birine sahip olmayanlar, aylık ortalama kaç dakika konuştuğunu, SMS gönderdiğini ve GB internet kullandığını belirleyerek doğru tarifeyi bulabilecek.

Ayrıca gelen bir kaç yenilikte ve bilmeniz gerekenler şöyle;

Faturalıya Vergi Avantajı

Tüm operatörler, faturalı abonelere ön ödemeli kullanım şansı sunacak. Böylece limiti aşmayan faturalı tarife üretilecek. Bu durum internette vergi avantajı yaratacak.

Uzun Kontrata Ödül Var

Uzun süreli kontrat yapacaksanız, tarife ve cihaz konusunda ödül istemeyi unutmayın. Kontrat süresi arttıkça ödül miktarı artıyor, aylık ödeme dilimleri küçülüyor.

Dakika Bazlı Tarife Yanıltıyor

Dakikalar yüzünden faturalarının kabarmasını istemeyenler, saniye bazlı tarife kullanıyor. Çünkü dakika bazlı tarifede artan süreler operatörün daha çok kazanmasını sağlıyor.

Sürprizlere Dikkat Edin

Yurtdışı ve internete özel tarifeler kullanmıyorsanız bile aylık, haftalık hatta günlük paket satın almak hayat kurtarıyor. Akıllı telefon kullananların da uygulama güncellemelerini WiFi üzerinden yapmalarında fayda var.


Çeşitli basın bültenlerinden derlenmiştir.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder