4 Mart 2013 Pazartesi

Web Sitenize Harita Ekleme






Eskiden bu iş bizi baya uğraştırırdı. Özel kroki çizmemiz falan gerekiyordu ama Google Maps kullanarak site veya bloğumuza çok rahat ve kolay bir şekilde harita ekleyebiliyoruz.

Kişisel bloglara ne kadar konulmak istenir harita bilemiyorum ama ticari işletmelerin web sitelerinde olmazsa olmaz olan İletişim sayfasında haritanın bulunması, ziyaretçilere oldukça güven veriyor. Adres, telefon gibi bilgiler ticari iş yapan siteler için olmazsa olmaz içerikler halini aldı artık. Yapmamız gereken oldukça basit.

1) Öncelikle Google Maps 'e giriş yapıyoruz. 

2) Daha sonra yukarıda bulunan arama penceresine görülmesi gereken adresi yazıyoruz. Ben örnekte Üsküdar Harem Sahil Yolu yazdım.





3) Bunu yaptıktan sonra işaretlediğim yerde ki Bağlantı butonuna bastığımız da Web sitesine gömmek için HTML'yi yapıştırın ibaresini göreceksiniz. Alt kısmında sitemizde veya bloğumuzda kullanacağımız kod hazırlanmış şekilde görülüyor.





4) Yine aynı kısımda bulunan Gömülü haritayı özelleştirin ve önizleyin yazısına tıkladığımızda ise yeni bir pencere karşımıza geliyor. Buradan da sitemiz de nasıl görüneceğinin ayarlamalarını yapabiliyoruz. Genişlik, yükseklik vs gibi. 

Kolay, hızlı ve ücretsiz bir şekilde zahmetsizce site veya bloğumuzun iletişim kısmına haritayı eklemiş oluyoruz.



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!  



Shout

0 yorum:

Yorum Gönder