3 Mart 2013 Pazar

TOR ile internette Görünmez Olun





Artık neredeyse her yerden ücretsiz wi-fi bağlantıları ile cep telefonlarımızdan, tablet bilgisayarlarımızdan veya laptobumuzdan internette ücretsiz dolaşabiliyoruz. Ama bunu başkaları da yapıyor. Niyetleri kötü olanlardan korunmak için ne yapacağız peki ?

Bir çok kişinin ücretsiz olarak wi-fi bağlantılı noktalarda kullandığı ağın üzerinde mutlaka amacı kötü olan kullanıcılar vardır. Bu kaçınılmaz maalesef. Bu kötü niyetli arkadaşlar hangi sayfaları ziyaret ettiğiniz, hangi şifreleri kullandığınız gibi bir çok bilgiye ulaşabilirler. Bundan korunmanın bir yolu TOR dediğimiz aslında tam anlamıyla bizi internette görünmez kılacak uygulamayı kullanmamız.

Uygulama bizi internet üzerinde görünmez kıldığı gibi bir de bağlantımızın internet üzerinde ki kimliğini olduğundan farklı göstermesi. Yani örneğin Ankara 'dan bağlanıyorsanız siz kendinizi Amerika 'dan bağlanıyor gibi gösterebilirsiniz. Bu uygulamanın en güzel yanı. Ayrıca bunu yapınca Türkiye 'den erişimi engellenmiş olan sitelere de rahatlıkla girebiliyorsunuz. Çünkü siz TOR sayesinde Ankara 'da değil Amerika 'da sınız :) Uygulamanın tek dezavantajı ise bağlantı hızınızı düşürmesi. TOR internet trafiğini dolaylı yollardan sağladığı için internet hızınızda çok belirgin şekilde yavaşlama oluyor. 

TOR 'u kullanmak istiyorsanız buradan indirebilirsiniz..



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla! 




Shout

0 yorum:

Yorum Gönder