14 Nisan 2013 Pazar

Blogunuzdan içerik Çalanları Tespit Edin


Hepimizin derdi öyle değil mi ? :) Bazen yarım saat uğraşıp titizlikle yazı yazıyorsunuz, fotoğraf çekiyorsunuz. Her şeyiyle size ait olan bu içeriği blog yazarıyım diye geçinen arkadaşın birisi kopyalayıp alıyor. Kaynak gösterme yok, izin almak yok. Farkedilmeyeceğini sanıyor ama çalınan yazı ve resim gibi içeriklerimizi ücretsiz bulabilmemizin bir kaç yolu var.

Çalınan içeriklerimizi tespit etmenin 3 kolay yolu var. Hepsinden kısaca bahsedeyim. Zaten çoğu arkadaşımız bu yolları bilir. Bilenlerle değil bilmeyenlerle benim işim.

Conduit Araması ile içerik takibi yapmak

İçeriklerimizi takip etmek için anlatacağım yöntemlerden en etkili ve hızlısı bu. Bloğunuzda bulunan yazılı içeriği tamamen kopyalayıp http://search.conduit.com/ arama motoruna yapıştırıp arama yapıyorsunuz. Yazınızın tamamını veya bir kısmını alan olduysa bunların kimler olduğunu hangi bloglar veya web siteler, forumlar olduğunu görebilecesiniz. En etkili yöntem bu yöntem. Ücretsiz ve gayet hızlı. Diğer anlatacağım 2 yönteme göre de en garantisi bu :)

Google Resim Kaynağı - URL Araması ile içerik takibi yapmak

Bu içerik hırsızı arkadaşların bazıları yazılarımızı kopyalayıp aldığı gibi bazıları da yazımıza eklediğimiz görselleri alabiliyor. Zaten eğer yazınıza görsel ekleyecekseniz ve bu görsel tamamen size aitse bir yerine mutlaka bloğunuzu ismini yazın. Buda bir önlemdir tabi. Yazmadıysanız eğer bu yöntemi kullanabilirsiniz. Yapacağımız şey basit. Kendi bloğumuzda bulunan görselin URL adresini kopyalıyoruz. Google Görseller sekmesine geliyoruz. Sağ kısımda bulunan fotoğraf makinesine benzeyen butona tıkladığımızda bir pencere geliyor. URL 'mizi bu pencereye yapıştırıyoruz ve aramamızı yapıyoruz. Görsel hangi bloglarda, web site veya forumlarda yer alıyor görebiliyoruz. 





Google Web Araması ile içerik takibi yapmak

Buda kullanabileceğimiz etkili ve kolay bir yöntem. Yapmamız gereken yine araştırmak istediğimiz makalemizin içerisinde 3 veya 4 cümle seçerek Google 'de aratmak. Bunu yaparken yazınızın başından, ortasından ve sonundan cümle alırsanız daha sağlıklı bir sonuç elde etmiş olursunuz.

Ben bir araştırma yapıyorum örnek olarak. Gördüğünüz gibi bu yazımı kimse kopyalamamış;





Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Shout

3 yorum:

  1. Çok yararlı bir içerik olmuş.Son derece önemli bir konu.İkinci bahsettiğiniz yöntemi sayenizde öğrenmiş oldum. Teşekkürler..

    YanıtlaSil
  2. Faydalı olabiliyorsak ne mutlu..

    YanıtlaSil
  3. Şuan o kadar site var kı hangi birini şikayet edeceğim. Hatta şikayeti geçtim şöyle bir mevzu var. Benim konuları kopyalayıp kendi blogunda paylaşan blog sahipleri bana karşılıklı reklam yapalım mı diye teklifte bulunuyorlar :))

    YanıtlaSil