12 Nisan 2013 Cuma

Cep Telefonu 1938 'de Mi Bulundu ?





İlk cep telefonu ne zaman icat edildi ? İlk cep telefonu ne zaman kullanıldı ? gibi sorular arattığınızda 1983 ile 1973 gibi çok farklı tarihleri görebiliyorsunuz. Ama Youtube 'da bulunan bir videoya bakacak olursak 1938 yılında bir bayan elinde cep telefonu ile ortalıkta fink atıyor :)

Siyah beyaz olan bu görüntülerde keyifli olduğu görülen bu genç bayanın kablosuz bir cihazı kulağına götürerek konuştuğu açıkca görülüyor. Yetkililere göre bu film ABD 'de çekilmiş. Youtube 'da görüntüleri izleyen bir kişi de bu kadının büyük annesi olduğunu iddaa edince ortalık güzel bir telaşa kapılmış kısaca..

Görüntülerin izlenmesi sonucu bayanın gerçekten telefon kullandığı fakat cihazın Massachusetts 'da savaş öncesi bir iletişim fabrikası tarafından geliştirilen bir prototip olduğu ifade edilmiş. 

İşte kendisinin büyük annesi olduğunu iddaa eden Planetcheck kullanıcı adlı şahsın açıklamaları;

“Bu kadın benim büyük annem Gertrude Jones’dur. Görüntü çekildiğinde 17 yaşındaymış. Ona bu videoyu sorduğumda bana o günü gayet net hatırladığını söyledi. Bana fabrikada bir Telefon haberleşme bölümü olduğunu söyledi” demiş. Planetcheck ayrıca büyük annesinin kendisine o zamanlarda kablosuz Telefon deneyi yapıldığını ve kendiyle birlikte 5 kişiye bir hafta boyunca kablosuz telefonlar verildiğini ve deneme yaptıklarını söylediğini de sözlerine eklemiş.

İşte o video;






Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!



Shout

5 yorum:

  1. Fake olabilir mi acaba?Pek ihtimal vermiyorum:)

    YanıtlaSil
  2. Bende fake olduğunu düşünüyorum açıkcası.

    YanıtlaSil
  3. ahahahahha güldüm bayaa :)) açıklamalar iyiymiş. Bizde buna süper babanne derler. Gerçi benim babannem de sms atıyor 85 yaşında.

    YanıtlaSil
  4. Süper babaanne seninkiymiş ozaman :D

    YanıtlaSil
  5. Ben pek ihtimal vermiyorum o zamanda cep telefonu olmasına. Fake olma ihtimali yüksek

    YanıtlaSil