18 Nisan 2013 Perşembe

Ucuz Fiyata Hangi Tablet Bilgisayarlar Alınır ?






Bu konuda gerek blogdan gerekse mail yoluyla çok soru aldığım için bu yazıyı yazmaya karar verdim. Sadece bana sorulan sorulara bakacak olursam ülkemiz de tablet bilgisayar, tablet pc kullanımının oldukça arttığını görüyorum. Tabi bu artışı gören markalarda birbiri ardına tablet modellerini piyasaya sürdü. Sürdükçe daha çok model çıktı. Daha çok model çıktıkça kafalar daha çok karıştı :)

Şimdi kafamızda ki soruları biraz tamin etmeye çalışayım ben öncelikle.


- En ucuz tablet bilgisayar hangisi ?
- Ucuz fiyata en iyi tablet bilgisayar hangisi ?
- 200 - 250 TL arası tablet modelleri nelerdir ?
- Sim kart girişi olmayan tabletlerden whatsapp, tango, message me gibi uygulamalar kullanabilir miyim ?
- Tablet bilgisayarların wifi bağlantısı nasıl ? İyi mi kötü mü ?

vs vs şeklinde daha çok soru çıkarılabilir böyle. Şimdi 200 - 250 TL arası tabletlerin alınabilir olanlarını sizlere anlatacağım. Sadece öne çıkan özelliklerine değineceğim. Her özelliğini yazacak olursam bu yazı zaten bitmez :) 

Öncelikle şu konuda da anlaşalım. Bu fiyatta ki tabletlerin markaları ne olursa olsun wifi bağlantı performansı hemen hemen aynıdır. Peki o zaman fiyatları neden farklılaşıyor ki ? Çok basit. Fiyatlarının farklılaşmasında ki sebep, ekran boyutları, kamera çözünürlükleri ve hafıza boyutlarında ki farklılıklar. Yani bu fiyatta ki tablet bilgisayarlara wifi bağlantısı nasıl acaba diye yaklaşırsanız hataya düşersiniz. Bağlantı performansları hemen hemen aynıdır. (1500 TL değerinde ki bir tabletle 200 TL değerinde ki tabletin wifi bağlantısında elbette ki çok büyük performans farkı vardır.)

Şunu da belirteyim arkadaşlar. Bazen perakende satış yapan mağazalarda kampanyalı fiyata bu tabletleri bulabilirsiniz. Örneğin birazdan anlatacağım tabletin fiyatı 200 ise kampanya kapsamında 170, 180 gibi fiyatlara da bulabilirsiniz. Dönem dönem satışları oluyor. Takip edebilirsiniz. Üstelik o kampanyalarda tablet kılıfı, dokunmatik ekran kalemi gibi bir çok hediye de pakete dahil ediliyor. 

Hemen başlayalım. Daha detaylı incelemek için üzerlerine tıklayın.


4 GB gibi yüksek bir harddisk 'e sahip olan Piranha 'nın bu modeli 2.0 megapixel ön kameraya sahip. 512 MB RAM 'e sahip olan bu tablet bilgisayarla uygulamaları kolaylıkla kullanabilirsiniz. Ben 512 Mb değil de 1 GB RAM 'e sahip olan tabletleri öneririm. Bu model de sıkıntı yaşamazsınız ama çok nadiren donma yapabileceğini düşünüyorum. Ayrıca ürün 7" kapasitif ekrana sahip. Tablet alırken kapasitif ekran olmasına dikkat edin. Rezistif ekranlar artık eskide kaldı. 



Tablet bilgisayar alırken yaptğınız araştırmalarda karşımıza en çok isimlerden birisi de Oblio oldu :) Gerçekten tablet piyasasında adını çok duyurdu bu marka. Oblio 'nun bu modeli de yine 4GB harddisk 'e  ve yine 512 MB RAM 'e sahip. Fakat bu modelin 2 önemli ve farklı özelliği var. Birincisi 3G Modem girişi olması. Tabletlerin hepsiyle 3G modem kullanabilirsiniz ama bunun için bir aparata sahip olmanız gerek. Oblio 'nun bu modelinde USB girişi sabit olarak bulunuyor. İkinci farkı ise 2 kameraya sahip olması. Ön yüzde ki 0.3 megapixel, arka yüzde ise 2.0 megapixel kamerası bulunuyor. 0.3 megapixel kameradan çok şey beklememek gerekiyor tabi ama hiç olmamasından daha iyidir.



İşte diğer iki modele göre daha geniş bir harddisk 'e sahip bir tablet modeli. 8 GB harddisk 'e sahip olan Avec AV-70, 1 GB RAM ile diğer iki modelin önüne çıkıyor. Zaten bu farklar görüyorsunuz fiyata da hemen yansıdı :) Çift kamerası bulunuyor. Kameraların ikisininde ölçüsü 0.3 megapixel. 


Casper markasını zaten artık duymayan yoktur. O yüzden markanın güvenilirliği hakkında bir şey yazmama gerek kalmıyor. Casper Nivrana 'nın tableti de yine 1 GB RAM 'e ve 8 GB Harddisk 'e sahip. 0.3 megapixel ön, 2.0 megapixel arka kamerası var. Fiyatının diğerlerine göre biraz daha fazla olması kuşkusuz markanın getirisi :)


Benim de tercih ettiğim ve HLV-T704 modeline sahip olduğu bir marka. Zaten kendi tabletimi de ayrıntılı olarak anlatmıştım. Ürün İncelemesi; Hi Level HLV-T704 Tablet Pc yazımı da isterseniz okuyabilirsiniz. 

Hi-Level 'i kendimde kullandığım için biraz detaylı anlatacağım. 1 aydır kullanmama rağmen hiçbir donma sorunu yaşamadım. Hi-Level 'de sanırım çok aranan bir marka oldu ki, en çok okunan yazılarım arasında sağ kısımda göreceksiniz zirvede gidiyor :) Arkadaşlar Hi-Level 'in bu modeli 1 GB RAM 'e ve 16 GB disk kapasite sahip. Evet gördüğünüz gibi bu model de disk kapasiti oldukça arttırılmış. Önceliği disk kapasitesi yönünde kullanmışlar. Arka kamerası bulunmuyor. Ön kamerası 0.3 megapixel çözünürlükte. Ben çok uygulama indiririm, çok oyun oynarım diyenler bu modeli tercih edebilirler.

İnternette bir çok marka ve model daha bulabilirsiniz. Ben kafanızda bir şeyler canlansın, sorularınıza biraz cevap bulabilesiniz diye bu yazıyı yazmaya karar verdim. Bu fiyatlardan daha aşağıya tablet modeli var mıdır ? Elbette ki vardır. Ben mümkün olduğunca ucuz ve kullanım açısından en iyi olanları yazmaya çalıştım. Karar elbette ki sizlerin.

Ayrıca atalarımızın söylediği "Ucuz etin yahnisi yavan olur." sözünü de unutmayın :) Daha da ucuza kaçarsanız pişman olma olasılığınız da o kadar artar. 



Hakan ÇOLAK 'ı twitter 'da takip etmek ister misin ? Tıkla!


Shout

2 yorum:

  1. Herpa nın satmış olduğu Polypad den uzak durun derim.ASLA almayın derim ki çok pişmanım ben:)

    YanıtlaSil
  2. Evet bir kaç model var berbat olan :) Onların isimlerini yazmak istemedim. İyi olanları yazarsa diğerleri ortaya çıkar zaten. Çok donma yapıyormuş sanırım yazdığınız o marka.

    YanıtlaSil