22 Mayıs 2012 Salı

Bu Teknolojiye Hazır Mısınız ?


Teknoloji baş döndürücü hızla gelişiyor. Yakında etrafınızdaki her şey interaktif olacak. Bu hayata hazır mısınız?

"Akıllı televizyon"ların reklamları boy göstermeye başladı. Sesli komutla yönlendirilen, yüz tanıyan, el haraketleriyle kumanda edilebilen ve sosyal paylaşımla entegre televizyonlar çok yakında teker teker evlere girecek. Ama hepsi bu kadar değil!

Sabahtan akşama 24 saat içinde, gözümüzü açtığımız andan itibaren gece yatağa girene kadar her yerden iletiler alacağız. Bu kimileri için hayatı kolaylaştırıcı kimileri için de korkunç bir gelecek tasavvuru. Video paylaşım sitelerinde ise bu hayatı tasvir eden bir video geziniyor bu aralar.

Sabah 7'de LCD televizyonlarının alarmıyla uyanan çitf, yine televizyondan yol durumunu interaktif olarak kontrol ediyor. Yüzünü yıkarken aynadaki takvimine gelen mesajdan, toplantının erkene alındığı notunu alıyor.

Kahvaltıyı hazırlayan baba, mutfak tezgahından aynı zamanda haberleri izliyor. Okul için hazırlanan çocuklar, buzdolabının yüzeyindeki resim ve videoların yerini yine dokunmatik olarak değiştirirken üzerinde oynamalar da yapabiliyor.

Sokaklar da interaktif; otobüs duraklarının camı, gidilecek yerin haritasını dokunmatik çıkarıyor, bu harita da anında cep telefonuna aktarılıyor.

Ofislerin toplantı masalarıysa artık sıkıcı ve tekdüze değil. Herkesin fikrini yansıtabildiği bir platform orası! Ve elbette dokunnmatik.
Shout

0 yorum:

Yorum Gönder